3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Montanosz
    megcsináltam nagyon jó!
    igaz tettem egy felesleges kört az ördögnek mert bootoláskor nem fogadta el a jelszóm vagy azonosítóm így particionálás és windóz újra telepítés, gondoltam elrontottam valamit, hát persze mert ékes angol lett a billentyűzetről és pont az azonosítóm tartalmazott z-t ami y helyén lett)))
    kérdés: ha újra kell telepítenem a windózt akkor oda lesz a titkosítás? (már gondolom kilővi a particionálás)
  • Frank99
    aha.

ha van egy párt, aki ezeket megcsinálja, én tuti rájuk szavazok!

• Frank99
    barton magos 2500, lassan egy éve fut 3000-en.
    nem olyan erős az....
  • Frank99
    nincs mit...
  • akos
    De azért köszönöm, hogy odafigyeltetek.
  • Frank99
    akkor OK!
  • akos
    Nem-nem, natúr eide vinyó.
    A problémát mind az sp1 mind az sp2 feltelepítése orvosolta. De mint utóbb kiderült, az alap xp csak ~130gb -ig kezeli a hdd-ket.
  • Frank99
    nekem régi XP-m van, utána teszem rá a SP2-őt.

de várjuk meg, mit ír Ákos, ugyanis övé a probléma...

• Morpheus
    Nekem friss telepítés alapból látja az SATA-s vinyókat, nem kell felraknom külön semmit hozzá. Igaz én az SP2-vel összeboronált verziót vettem.
  • Frank99
    bizony, bizony, megint fizetett az állam a Microfosnak....
  • Frank99
    te, nem SATA-s véletlenül?

mert azt a telepítés elején meg kell támogatni egy floppyval (SATA driver lemez) .....
  • fifi
    azt tudod, hogy egy hajszálon múlott az anno, hogy a campus licenszeket nem tették hatályon kívülre és nyílvánítják "félillegálisnak"...
  • akos
    Csak úgy érdekességképpen: a minap kénytelen voltam újrainstallálni az Xp-t, mert az előző telepítés tegnap (közel egy év után) végleg beadta a kulcsot. Hogy-hogy nem, a frissen települt Xp nem látta a nagyobbik vinyóm - egy 160Gb-os Samsungot. Bios-ban megvolt, sőt az Eszközkezelő alatt is szerepelt a Hdd, de a file manager csak nem látta. Még a betűjelét sem. Na fel is hívtam izibe' a supportot, hogy legyenek már olyan yok, adjanak valami tanácsot. A központos csajszi viszont szépen lepattintott, mondván, hogy a Campus licensz keretében vásárolt szoftverhez nem tartozik terméktámogatás, úgyhogy nem fog nekem technikust kapcsolni. Oldjam meg ahogy tudom: support.microsoft.com és nézelődjek kedvemre.
    Htx.
    Úgyhogy bekaphatják az összes f@szomat!
    Tetvek.
    Azért komoly nem? Mit szólnátok, ha a diszkont/leértékelésen vásárolt tévéhez vagy dvd-hez nem lenne garancia? Nyasgem: ócsóért vetted, felejtsd el a szervízelést.

Ki van ez találva. Nem véletlen, hogy Bill a világ leggazdagabb embere...
  • Cat #2405
    http://szakertoivelemeny.freeweb.hu/
  • figyelnek
    Az sajnos igaz, hogy mögöttük a törvény..., bár ez is egy kicsit furcsa dolog,
    mert a Magyar törvények értelmében jogod van filmet és zenét másolni,de bármilyen hihetetlen mégis megbüntetnek....
    Mellékesen jegyezném még meg a CD/DVD-n lévő jogdíjakat + nem tudom, hogy tudjátok-e,de Pl.:
    Akinek TV előfizetése van az is fizet jogdíjat pl.: UPC ebben az évben azért emelt árakat,mert nőt a jogdíj...

és itt ez a nevetséges, ezért kellene egy precedens értékű pert megnyerni és ki tenni innen az ASVA és társait....
  • Impi
    Köszönöm a segítséget :)
  • Morpheus
    Lennének egy páran, akik támogatnának a szavazataikkal.:)
  • crx
    A felhőkre gondolsz? :)) Helikopter huzzon egy reklámponyvát? Vagy fényreklámra gondoltál.?Lassan kezdődnek a választások egy antiasvás pártot hozok létre lehet hogy meg is nyerném a fordulokat? Hogyan lehet pártot létrehozni valaki jártas benne? Az első lépés a ciklus elején az asva bezáratása.
  • crx
    A truecrypt nél van csak nagyon erős a géped és azért nem érzékeled. A pII es gépen érzékelhető. A nagyobb AMD gépemen nem érzékelem én se.
  • Frank99
    ja, csak mögöttük a törvény.

sajnos nem alulról kellene ezt indítani. Hanem felülről.

De ők meg le vannak fizetve a Microsoft és Tsai által, olcsó soft legalizálás stb.

• Morpheus
    Szerinted el tudnak érni valamit? Milyen eszközökkel?
  • Morpheus
    Hát az, de poénnak egyenlőre jó.:)
  • figyelnek
    Valamilyen szinten lehet,hogy igazad van,de az ASVA és társai, nem pont hasonlókat csinál........? Csak ők a sajtóban hazudnak, aki a honlapot csinálta meg sajnos igazat állít...
  • Frank99
    ez sztem butaság....
  • Frank99
    nem vettem észre számottevő különbséget eddig....
  • figyelnek
    BASVA - Mondj nemet a hülyeségre!!!
  • Impi
    Köszi az infót. a free progit és hogy még magyarnyelvű is
    Egyébként ez a fajta védelem lassítja a gépet, van tapasztalat?
    Már a wincsi kódolásra értem, nem a boot dologra.

De azért gondolkodom azon, hogy elmegyek én is jogvédőnek :)
    Beperlek mindenkit, akinél mobiltelcsi van, mert miattuk ment tönkre az
    összes óragyáram és mennyi haszontól estem így el. Elvégre is milyen jogon néznek időt telefonon
    Jah a fényképezőgép gyáraim is perelni fognak, meg a zenehallgató készülék gyáraim is, no meg a posta is. Levélküldést csak papíron, bélyeg nyálazás után!
  • Frank99
    na, megvan a 160-as wincsim is, SATA-t is megcsinálja.

bár dolgozott rajta vagy 7 órát...

• Frank99
    igen!

először boot-titkosít, aztán az első bootoláskor megkérdi, hogy akarsz-e wincsit titkosítani.

de ez nem kötelező, de ajánlott...
  • Montanosz
    ja, pre mint boot előtti)))
  • crx
    prebott ez boot szinten titkosít?
  • Frank99
    amúgy egy barátomnak adtam néhány hónapja egy verziót, mot rákérdeztem, azóta gond és hiba nélkül fut a prebott és wincsi titkosítása is....
  • Frank99
    Na, ma volt időm kipróbálni a lentebb említett ingyenes titkosítót, a preboot azonosítást és wincsi-titkosítást.

Tökéletesen müxik, egy kisebb 40 GB-os vincsit kb. 1 óra alatt titkosított le, telejsen magyar nyelven kommunikál, a másik XP-s gép nem látott belőle semmit sem.

Csak azt nem tudom, hogy a SATA-s vincsivel megy-e, nem akartam a 160 GB-nak nekitámasztani.
    javaslom a használatát, ja van Linux alá is....

akinek kell, innen letöltheti...
  • crx
    :) Jo a cikk. Az emberek akik a jogdíjrol papolnak nem fogják fel hogy senkít nem érdekel rajta kivül.A magyar álamot se érdekli hogy aki 50 ezerért dolgozik meg tud e élni belőle senkit nem érdekel akor engem érdekeljen az ő jogdíja?De mért is
  • Frank99
    és ezt is
  • Frank99
    kötelező elolvasni....
  • figyelnek
    Mint írtam eléggé utána néztem, olyan tört verziót, ami 100% működik nem találtunk,
    Bár itt azt írta valaki, hogy már találkozott jól működő verzióval is.
    Ilyen dolognál meg én inkább nem kísérleteznék..., én inkább megvettem.
    (Annak szerintem te sem örülni, hogy minden dokumentumot lekódolsz 30 után meg elszáll a program…)
    A program ennyit megér ez egy elfogadható becsületes összeg, az, hogy itt mennyi a fizetés az már egy másik téma lenne...

De mint írtam egy házkutatásnál vissza jön, szerintem inkább máson spórolj, itt komolyabb tét van ,mint 30.000 Ft...
  • figyelnek
    Mai helyzet:

Az írta több jogvédőszervezet is (törvényben is ez van), hogy magán célra szabad másolni. Internetről meg szabad letölteni.
    Csak szoftvert nem szabad másolni…
    de az a igazság, legalábbis az én meglátásom szerint (egy hétköznapi ember szemével nézve) a törvény megengedi zenék és filmek magáncélú másolását, de ez a T bíróságot/hatóságot nem érdekli.
    Fizetünk jogdíjat, de túlságosan ez sem érdekel senkit sem.

Mint már írtam lakásodban, csak az legyen, amit nézel gépedet meg kódold le...
    Szoftver meg csak a kódolt gépen legyen...
    Házkutatásnál meg senkit sem érdekel, hogy mihez van jogod, mindent visznek, nem igen hallottam még olyat, hogy bármit is vissza adtak volna (ha meg csoda történik és mégis, akkor mikor 1-2-3-4-5 év múlva...)
    Ha elkapnak fogadj ügyvédet, (te döntesz, neki fizetsz 200.000Ft környéki összeget, vagy az államnak a büntetést és a szakértői véleményt, ez nem annyi lesz...)
    Ha mindent így csinálsz akkor a törvény szerint nem büntethetnek meg (az egy másik dolog, hogy elméletileg meg fognak...)
    Sajnos még az hozzá tenném, hogy a szerzői joghoz kevesen értenek, nem igen volt komolyabb precedens értékű per... T. rendőrség meg esetleg megpróbálhatná elkapni a komolyabb bűnözőket és nem a civileket kellene baszogatnia…

Ez az egyik legjobb könyv a témában, hétköznapi emberszámára is érthető nyelven:
    Dr. Szinger András, Dr. Tóth Péter Benjamin:
    Gyakorlati útmutató a szerzői joghoz

http://www.jogiforum.hu/konyv/719

Én többet már nem igen írnák-e témában,mert nem igen van értelme, most kompletten le írtam, hogy mi a helyzet, ha megfogadjátok jó, ha nem akkor is…
    Kérdésekre válaszolok,de ezeket többet nem írnám már le…
  • Frank99
    a tört drivecrypttel vigyázzál, mert állítólag direkt hibázik....
  • tudatlanka
    Ejha remélem nálunk is ez lesz...