Bukott Killer/Morder CD-iro
  • steweee
    egyszer már eljutottunk erre a pontra vagy egy évvel ezelőtt a témában. akkor is mondtam, hogy valójában mivel ez egy olyan terület ahol a jog nem tud lépést tartani a változásokkal, és valószínűleg egy egyértelmű szabályozás lehetetlen is, ezért nem lehetséges annak a cselekményi körnek a pontos tisztázása hogy mi is minősül szabálysértésnek vagy bűncselekménynek a témában, és mi nem. azért az egyértelmű, hogy akik nagyban másolnak és értékesítenek játékokat, filmeket azok azért nem túlzottam tiszta tevékenységgel nem tiszta jövedelmre tesznek szert. ezt próblja meg a törvény illetve a hatósági eljárások visszaszorítani.az más kérdés, hogy a jogszabályi háttér nem teljesen világos, és a hatóság felé megengedő jellegű, hiszen ha nem ilyen lenne, akkor szinte senkire nem lehetne ráverni az elkövetést csak akinél mondjuk van lista vagy könyvelés az értékesítésekről, esetlegesen a postai feladásokról stb. mert ha a saját használatú letöltés megengedett, márpedig az, akkor éppen otthon is tartható többezres film és játékgyűjtemény(nekem is sok van)viszont csak annál tartanak házkutatást a rendőrök akinél felmerül a gyanú hogy ilyen kereskedelmi tevékenységet végez vagy más bukott emberke rá nézve terhelő vallomást tesz. ilyenkor lesz megalapozott a gyanú amire már házkutatási engedélyt lehet kérni.nagyon sok embert ismerek akik szintén szeretik a filmeket, mivel a netel elérhető ezért le is töltik és meg is nézik azokat, akár többszáz darabos filmgyűjteményük van, ellenben mégsem kell tartaniuk egy rendőrségi eljárástól, mert nem végeznek vele kereskedelmi tevékenységet,így nem is fog sor kerülni náluk házkutatásra stb.ellenben hallotam olyat is, aki havi nettó egymilliót keres dvd írásból, több gépen mindegyikben több író egyszerre dolgozik, már a feleségét is kivette a munkahelyről és egész nap nem csinálnak mást mint a megrendelési lista alapján rakosgatják be a masterdiscet és a nyerset a gépbe, meg nyomtatják a színesborítókat és vagdosság a tokba, majd jön a "postás" és viszi a megrendelőknek.na most ha nem lenne hatósági fellépés ez ellen, akkor gyakorlatilag valóban értékesíthetetlen lenne hivatalos úton lassan minden zene, film, játék, hiszen, sokan vállalkoznak erre, és már országos méretekben is óriási a forgalomkiesés emiatt. tehát azért az nem vonható kétségbe hogy legalábbis az ilyen szintű illegális tevékenyésget korlátozni kell.azért az pozitíumnak könyvelhető el hogy a nagymértékű illegális tevékenység leszorította a bolti filmek árát egy elfogadható szintre, már 1000 ft-ért is kapható sok új film is, ami sztem már korrekt ár érte.persze az egyetemisták pénz hiányában szinestokos borítóval akár 350 ft-ért is megcsinálnak bármit, amiről hallotam az alja egy szinestokos borítós dvd-nek 300 ft/db, bár ott unatkozó munkahelyen ülők vállalati papírral, nyomtatóval,nyersdvdvel, tokkal "dolgoznak".azt hiszem attól már nem is nagyon lehet lejjebb menni árban