3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Frank99
    Milyen jogsértő magatartás is harapózott el?

Mi szegény letöltők LETÖLTJÜK MAGYAR TÖRVÉNYEK ALAPJÁN LEGÁLISAN, törvény adta jogunkkal a zenét és filmet.
    ennyi.

a többit megvesszük, általában.

aki nem tölt le, hanem közzétesz, üldözzék, ha tudják..... sorry

sok metszettfarkúak által pénzelt "jogvédő" hivatal, a faxom tele van velük.....
  • Montanosz
    a spanyol hősök szavával élve: no pasaran!
    Nem hátrálunk!
  • Mike
    http://index.hu/kultur/pol/proart050629/

"Elharapózott tehát a jogsértő magatartás az országban, ez a lényeg. De itt jön a Proart, amit az Artisjus (Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület), az EJI (Előadóművészi Jogvédő Iroda), a FilmJus (Filmszerzők és Előállítók Szerzői Jogvédő Egyesülete), a Hungart (Vizuális Művészek Közös Jogkezelő Társasága Egyesület) és a MAHASZ (Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége) alapított."

nekünk felhasználóknak mikor lesz egyesületünk? mikor lesz szavunk? ezek az emberek belőlünk élnek, de csak a pénzünk kell nekik, a véleményünkre már nem kiváncsiak
  • Cat #2335
    ProArt: újabb szerzői jogvédők a porondon
  • Frank99
    nem értem rá még....
  • Frank99
    "A három kalóz már több mint egy éve kínált nagysebességű hozzáférést az anyagaikon az Ftpwelt.com weboldalon keresztül - természetesen pénzért."

benne van a neveben "ftpwelt" (FTP-VILÁG magyarul)....
  • maozedong
    tördelés, ember!!!!!!
    a Mehet! gomb előtt legalább pár entert nyomjál be a szövegbe, tagold kicsit.

Frank, a progival jutottál vmire?
  • tomo
    azt irja fizettek a filecsereert, en nem tudok fizetos filecsererol. az ftp meg nem filecsere.

szal ez is csak valami ftps lebukas lehet.
  • KM
    Hm...
  • Cat #2329
    ez itt rohadtul offtopic, a moderátori topicban jelezd
  • akos
    Beállítások, aláírás...
  • figyelnek
    De legalább írnák oda azt is, hogy mit és hol találtak, így legalább én is tudom és nem követem el többet (ha egyáltalán rossz kisfiú voltam)

Bár lehet, hogy erre gondoltak:
    „Addig a Mars nem lesz szabad, míg a Földiek vérétől nem vöröslik a homok!!!”
    De ez másnak is van állandó szöveg beállítva a hozzá szólásaihoz....
    Ezt hogyan lehet beállítani, hogy minden hozzászólásnál ott legyen?

Ígérem jó kisfiú leszek…

Szabadságot a teleppatáknak!!!!!!!!!!!!!

• figyelnek
    "akkor gyakorlatilag valóban értékesíthetetlen lenne hivatalos úton lassan minden zene, film, játék, hiszen, sokan vállalkoznak erre, és már országos méretekben is óriási a forgalomkiesés emiatt."

Ehhez csak annyit tudok, hozzászólni hogy tegnap voltam a Deák téren egy /könyv/CD/DVD boltban... a külföldi koncertek minimum 4000Ft volt a zenei CD-k szintén, a film zenék is, sok koncert 5000Ft volt de volt 8000Ft is.
    A 4000-5000Ft-os zenei CD ár az meg már magam sem tudom, hogy nevetséges vagy felháborító inkább...

Szerinted ennyiért ki veszi, meg én már általában nem veszek eredetit, ennek több oka is van, az egyik pl. hogy nem vagyok hülye, a másik hogy ez már több,mint telhetetlenség...

(Bár 1-2 hónapja vettem egy koncert DVD-t,de azt is külföldről vettem meg, már nem igen vásárolok itt semmit, ennek is több oka van... de ebbe szerintem most ne menjünk bele...)

Érdekes, de az 1000Ft-os DVD-ket viszont megveszik az emberek… tehát ,ha nem adják 3-4-5000Ft-ért akkor talán meg is veszik.
    A másik: index-en volt egy cikk az 1000Ft-os filmekkel kapcsolatban.
    A lényege az annyi, hogy a nagyobb áruházak és a legtöbb benzinkútnál stb. lehet 1000Ft-ért filmeket kapni ,amit visznek is rendesen.
    Erre a KIADÓK elkezdtek panaszkodni és küldözgették a leveleiket,hogy ez nekik nem tetszik, a levélben azt írták,kb ,hogy drágábban adják a filmeket (3000-5000F-ért), most erre mit modjak…

• akos
    Ezt én sem értettem... alig 30 hozzászólásod van. Mennyi lehetne ebből a spam??
  • Montanosz
    szivatás?
  • figyelnek
    Sziasztok!

Kaptam egy ilyet:

(Indoklás: Spam, kinek és mit küldtem? ,mert legjobb tudomásom szerin E-amilt nem küldtem senkinek, a fórumban meg legjobb tudomásom szerint két egyforma hozzá szólást nem aftam fel....)

Feladó: Punker
    Elküldve: 2005. 06. 26. 18:55
    Tárgy: Rendszerüzenet: büntetőpontot kaptál
    Punker 1 db büntetőpontot adott neked.

Indoklás:
    Spam!

Információk

A büntetőpontok lejárnak, ha nem gyűjtesz be újabb büntetőpontot:

- Egy büntetőpont 1 hét alatt jár le
    - Egynél több büntetőpont 2 hét alatt jár le

Büntetőpontokkal járó mellékes büntetések

1 büntetőpont:
    - figyelmeztetés, nem jár mellékes büntetéssel

2 büntetőpont:
    - 1 percenként lehet hozzászólni

3 büntetőpont:
    - 3 percenként lehet hozzászólni
    - nem használhat nick logót
    - nem használhat vip funkciókat
    - téma nyitás letiltva

4 büntetőpont:
    - 5 percenként lehet hozzászólni
    - nem használhat nick logot
    - nem használhat vip funkciókat
    - téma nyitás letiltva

5 büntetőpont:
    - 1 hét kitiltás a fórumból

• Cat #2322
    érdekel
  • Cat #2321
    hallottál már olyanról hogy pont, meg bekezdés? hasznos lenne, még el is olvasnám...
  • Frank99
    VÁRJUK!!!!
  • duhosdoki
    Panaszomra megjött az ügyészség elutasítása. Ez nem túl nagy meglepetés, de ezt a határozatot már támadhatom bíróság előtt. Holnap el is készítem a papírkát. Az ügyész az utolsó pillanatig ült rajta és írt vagy 3 oldalt, csak arról nem határozott ami a lényeg, hogy a nyomozó hatóság kijelentette hogy én rossz fiú vagyok és miket rendeltem... Meg van benne egy pici logikai bukfenc: az alaposan feltehető hogy nálam a bűncselekmény bizonyítékai fellelhetők (ezért jogos a házkutatás) de konkrét gyanú személyemmel szemben nincs ezért alaptalanul panaszokodom tanúkénti meghallgatásomra. Fából vaskarika:) Hogy lehetne nálam az adott esetben bűncselekmény bizonyítéka ha én nem vagyok gyanúsítva? Felém menekült a főbünős illegális cd-kel és dvd-kel megrakva és pont nálam hajította be az ablakon? Kiváncsi vagyok a bíróság mit gondol erről. Folytatást is leírom ha érdekel valakit, és amikor a bíróság határozott az ügyben.
  • Frank99
    megnéztem ezt a programot, jónak tűnik!
    este asszem csinálok egy kisebb vincsin teljes titkosítást, és meglátjuk.

• Frank99
    igen, de pont ezeket az embereket nem bántja senki sem, mert jó részük rendőrségi bartátságot élvez.

nálunk a városban is van egy srác, nemrég építette át a házát, és csak ezzel foglalkozik.
    egyszer jöttak ki rá Pestről, de a helyi rendőrök szóltak neki előtte, és eltüntette a cuccot, mire leért a kommandó.

én meg jártam pár játékért 1,5 évig H.mezővásárhelyre+ Szegedre.
    Ennél korruptabb ország talán nincs is, mint a mienk..

• steweee
    egyszer már eljutottunk erre a pontra vagy egy évvel ezelőtt a témában. akkor is mondtam, hogy valójában mivel ez egy olyan terület ahol a jog nem tud lépést tartani a változásokkal, és valószínűleg egy egyértelmű szabályozás lehetetlen is, ezért nem lehetséges annak a cselekményi körnek a pontos tisztázása hogy mi is minősül szabálysértésnek vagy bűncselekménynek a témában, és mi nem. azért az egyértelmű, hogy akik nagyban másolnak és értékesítenek játékokat, filmeket azok azért nem túlzottam tiszta tevékenységgel nem tiszta jövedelmre tesznek szert. ezt próblja meg a törvény illetve a hatósági eljárások visszaszorítani.az más kérdés, hogy a jogszabályi háttér nem teljesen világos, és a hatóság felé megengedő jellegű, hiszen ha nem ilyen lenne, akkor szinte senkire nem lehetne ráverni az elkövetést csak akinél mondjuk van lista vagy könyvelés az értékesítésekről, esetlegesen a postai feladásokról stb. mert ha a saját használatú letöltés megengedett, márpedig az, akkor éppen otthon is tartható többezres film és játékgyűjtemény(nekem is sok van)viszont csak annál tartanak házkutatást a rendőrök akinél felmerül a gyanú hogy ilyen kereskedelmi tevékenységet végez vagy más bukott emberke rá nézve terhelő vallomást tesz. ilyenkor lesz megalapozott a gyanú amire már házkutatási engedélyt lehet kérni.nagyon sok embert ismerek akik szintén szeretik a filmeket, mivel a netel elérhető ezért le is töltik és meg is nézik azokat, akár többszáz darabos filmgyűjteményük van, ellenben mégsem kell tartaniuk egy rendőrségi eljárástól, mert nem végeznek vele kereskedelmi tevékenységet,így nem is fog sor kerülni náluk házkutatásra stb.ellenben hallotam olyat is, aki havi nettó egymilliót keres dvd írásból, több gépen mindegyikben több író egyszerre dolgozik, már a feleségét is kivette a munkahelyről és egész nap nem csinálnak mást mint a megrendelési lista alapján rakosgatják be a masterdiscet és a nyerset a gépbe, meg nyomtatják a színesborítókat és vagdosság a tokba, majd jön a "postás" és viszi a megrendelőknek.na most ha nem lenne hatósági fellépés ez ellen, akkor gyakorlatilag valóban értékesíthetetlen lenne hivatalos úton lassan minden zene, film, játék, hiszen, sokan vállalkoznak erre, és már országos méretekben is óriási a forgalomkiesés emiatt. tehát azért az nem vonható kétségbe hogy legalábbis az ilyen szintű illegális tevékenyésget korlátozni kell.azért az pozitíumnak könyvelhető el hogy a nagymértékű illegális tevékenység leszorította a bolti filmek árát egy elfogadható szintre, már 1000 ft-ért is kapható sok új film is, ami sztem már korrekt ár érte.persze az egyetemisták pénz hiányában szinestokos borítóval akár 350 ft-ért is megcsinálnak bármit, amiről hallotam az alja egy szinestokos borítós dvd-nek 300 ft/db, bár ott unatkozó munkahelyen ülők vállalati papírral, nyomtatóval,nyersdvdvel, tokkal "dolgoznak".azt hiszem attól már nem is nagyon lehet lejjebb menni árban
  • tomo
    en egy kicsit leragadtam a registry bejegyzesek bizonyito erejenel.
    akkor, ha csinal valaki egy olyan vicces programot, ami bizonyos fizetos programok rgsitry bejegyzeseit helyezi el a celgepen, majd feljelenti , az amugy legalais rendszerrel es programokkal rendelkezo delikvenst, az hiaba magyarazza, hogy o pedig soha ... megis megbunteteik.

hmm , erdekes.
  • crx
    Na ezaz mivel senki nem foglalkozik. A régi dolgokal retro psx lemezek pl nem is lehet nagyon venni jo ez baromság mert van de bizonycsak a szemét maradt meg a nagykereknél amit kitesznek a polcra hogy van. Szoljak a sony hungáriának hogy erre meg erre a psx lemezre lenne szükségem de nem tudom megveni mert nem gyártják már akor mért nem írathatom meg.
  • figyelnek
    Infomediator

Másolató Javakat Fogyasztók Érdekeit Védő Civil Szervezet

Mit lehet és mit nem

Vipera vallomása

fórum/TÁMADÁS A FILEMEGOSZTÓK ELLEN - köszönet Mezi-nek

[URL=http://www.adathordozo.hu/]Adathordozó

igen bár én arra akartam kihegyezni hogy mi van azzal amit nem tudsz megvenni sem, hiszen litván könnyűzenekarok albumjai nem nyüzsögnek a - bótba vagy mi hogy hát má' - ?
    én ha ilyet töltök nem "érzek" lelkiismereti problémát mert legálisan be sem tudnám szerezni...
  • figyelnek
    Egyszerűen nem kell ilyenel foglalkozni...
    Én mondjuk nem itélem el azt sem aki pénzért adja, hiszen nem kötelező,hogy bárki bármit is pénzért vegyen.
    A warez anyagok közöt sok olyan film is van ami szinkronos hivatalosan meg nem.
    Ha senki 1-2 ember nem adna el akkor nagyon sokan nem jutnának film/games/MP3 lemezhez, hiszen nincs mindenkinek PC-re/internetje....

Pl.: van olyan aki üres lemezeket árul, akkor azt is ítéljük el, utána meg megyünk boltba és megveszük ott bolti DVD 300-400Ft és ugyanúgy lecsuknak...
    piacon 100Ft..... vagy még olcsóbb... CD-meg 50Ft....

• Montanosz
    én például litván zenéket töltöttem le múltkor és egy ismerősömnek átmásoltam ingyé természetesen, még a postaköltséget+cd árát is én áltam mert nem nagy cucc. És ezért egy honlapról kitiltottak mert pfúj! cd-kalóz, törvénysértő, blabla....
    de azt nem tudta a csávó megmagyarázni honnan szerezzem be esetleg jogtisztán a zahurka lettországi orsoz zenekar lemezét.!!!!!
    na ilyenkor mi van, bűnőzők leszünk vagy mi??
  • figyelnek
    A bűnözés nem kifizetödő!!!

"Full Hard Disk Encryption using AES as the standard algorithm to keep your data safe"
    Ha lesz rá időm kipróbálom, mert nagyon érdekelne!
  • tudatlanka
    Ja hozzá teszem SOHA nem vettem postán és NEM másoltam másnak...
  • tudatlanka
    "Ha őszinte akarok lenni, végül is azt csinálnak veled/velem/velünk, ait akarnak"

Na látod és ez az amitől félek.Mert perpill egy másolos egyén és a hozzátartzó csoport többet jelent a statisztikákban mint a más esetek.Itt időben több személy van egyszerre jelen és a probléma szvsz itt van elásva.Mert milyen jól mutat a statisztikákbann hogy x ember másolt dvd,cd-t vett elkövetési érték meg ekkora(a millák ilyen esetekben csak ugy röpködnek).Mondjuk az is hülye aki postán vesz de az igaz a hirdetések meg tele van velük.Kisértésbe esni nagyon könnyű.Nekem az a meghurcoltatás pl mint Frank-ék átmentek nem hiányzik van mit vesztenem.
  • tudatlanka
    Abban az esetben tartok tőle nem vagytok egy sulycsoportban...
  • Montanosz
    csak akkor mi van ha tudom a rendőrökről hogy ők is onnan szerzik a programikat ahonnan én? elfogultság?
  • Montanosz
    én is használtam a drivecryptet de sokat zabált a dvdről helyet(1-2giga) és lassú volt,
    ajánlom inkább a truecryptet dvd-t, cd-t írni...
    létre hozol egy konténert mondjuk a cica.jpg-re és 4400mega lesz 4600mega foglalt.
    azt csak kiírod a cd íro progival éás kész(a cica.jpg-t).
    udf formátumban persze mert 2gigánál nagyobb.
    ja és fat-ra formázd a cica.jpg-t mert csak azt ismeri fel utólag.
    truecryptben van egy parancs amivel létrehoz pár fájlt pluszban(exe), ha azt is rámásolod a dvd-re akkor viheted magaddal nem baj ha havernál nincs feltelepítve, mountolod és már meg is jelenik a tetszőleges virtuális meghajtó.
    olvasási sebessége megegyezik a dvdolvasóval.
  • figyelnek
    Sajnos hülyék mindenhol vannak, volt egy eset ott valami több száz emberhez mentek ki,mert aki eladta a lemezeket tételes listát vezetet a rendelőkről...
    Ilyen esetnél, ha értelmesek lenének az emberek tudnák,hogy mit kell mondani, akkor nem igen lenne semmi……..

--
    Hát ezért nem kell eredeti lemezeket venni....
    --
    Ha őszinte akarok lenni, végül is azt csinálnak veled/velem/velünk, ait akarnak
    Ha egy kiadó polgáripert kezdeményez akkor mit tudsz tenni...
    Nekik a legjobb ügyvédeik vannak, attól még hogy nincs igazuk attól még nagyon nagy az esély, hogy a bíróságon ők győznek:
    Lásd USA ut a RIA vagy mi sorba pereli be az embereket, bizonyíték minden nélkül vagy bejön vagy nem.... és ez komoly.
    Volt olyan,hogy egy olyan embert pereltek be aki már egy éve meghalt és soha nem is volt számítógépe.........
    USA-ban meg aztán tényleg az ügyvéd számít, ha van egy nagyon jó ügyvéded és egy kis szerencséd akkor nagyon sok mindent meglehet úszni......

• tudatlanka
    Nézd ha valaki megbukott a postán megörzött vény is sajna bizonyiték ellened.Tom mert rendőr haver mondotta....meg a sok paraszt aki elad és kis füzetbe vezeti kinek adott fel és megjött-e az a pénz amiért adta erre meg baromi sok példa van.
    Egy példa érdekesség képpen hogy miket lehet csinálni legálisan Mo-n.Erről bizonyitsd be hogy legális.....ha a számlád nincsen meg..
  • figyelnek
    Szerencsére én nem igen kölcsönzöm, egyszerűen nincs értelme, sőt nevetséges is:
    drága/kicsi a választék/még én menjek utána/vagy bent van vagy nincs stb.....
    --
    elég ha a postán megőrzött feladóvevényeket ellenőrzik.....

Az rendben, de ez mit bizonyít? Tudtommal, nem csak CD/DVD lemezt,lehet az országba feladni….
    Bár lassan már nem csodálkozom semmin sem, ezért kell egy ügyvéd, még ha sokba is kerül,
    De inkább neki fizetek, mint az államnak vagy a kiadóknak (+ ők még többet is kérnének)
    --
    A per az szerintem sem túl okos dolog, csak kérdeztem, a feljelentés szerintem viszont nem hülyeség, de ügyvédemmel természetesen beszélek...
    Nélküle már vécére sem merek menni

• tudatlanka
    #2284 tudom sajna csak az alaphelyzet az hogy mindenképp viszik hogy utána hogy s mint az már más tészta...
    figyelnek :elég ha a postán megörzött feladóvevényeket ellenörzik.....a pert meg felejds el szvsz ők olyanok mint az elefánt...nehezen tanul de nem felejt a rövidet te huzod mindenképp.És abszolut nem hülyék a közhiedelemmel szemben.
    Sőt mondok valamit még ha netalántán arra vetemednél hogy kölcsönzől dvd-t és lemásolod(elég el nem itélhető modon) a kölcsönzők figyelik hogy mennyit és mennyi időre vetted ki.Ha gyanus akkor.....többit kitalálhatod,van már rá pár példa.
    #2297:az progi egy floppy-n elfér...és valóban bizonyíték.