Bukott Killer/Morder CD-iro
-
duhosdoki #2115 Egy kis új sztori. Nálam múlt hét pénteken volt házkutatás. Nulla cd/dvd lett lefoglalva, de elvitték egy közeli hozzátartozóm háttértárát. A házkutatás után tanúként hallgattak meg. Egy másik város rendőrkapitányságának megkeresésére történt a dolog. A helyiek korrektül tették a dolgukat, meg sem próbáltak belőlem bármilyen beismerő vallomást kicsikarni (ugye ez jogállamban triviális lenne ha az ember nem követ el semmit, na de itthon...). Értelmes rendőr volt, megkérdezte előre mi ez a doktor a nevem előtt. Tájékoztattam, hogy jogász vagyok. Az elrendelő rendőrséget viszont bíróság elé fogom invitálni ha ma benyújtott panaszomat nem rögtön saját hatáskörben fogadja el (van rá 3 napja). A saját lustaságuk és sunyiságuk lesz a vesztük. A jelen esetben véleményem szerint (és volt büntetőbíró főnököm szerint is) a házkutatás, majd a bizonyítékok értékelés előtti tanúztatás jogi képtelenség. A bűncselekmény jellege miatt az ilyen rendelés és ártatlanság nem életszerű. Így nyilvánvaló, hogy a tanúvallomás lényege az eljárási jogok csorbítása. Nem mindegy, hogy vagy igazat mondasz vagy megtagadod a vallomást (tanú), vagy azt mondasz amit akarsz ha nem vádolsz mást hamisan(gyanúsított)! Ja és voltak olyan okosak a házkutatást elrendelők, hogy tényként beleírták a határozatba, hogy én ilyen nem jogtiszta cd/dvd-t rendeltem. Összekeverték magukat a bírósággal, ugyanis annak a feladata a bűnösség megállapítása. Ők legfeljebb gyanúsíthatnak. Olvastam itt ha jól emlékszem, hogy a gyakorlat alapján a panaszt az ügyész visszakézből elutasítja. De házkutatás esetén a panasz ügyészi elutasítása bíróságnál megtámadható. Ha a bíróság a jogok ilyen tiprását rendben lévőnek tartja akkor minden mindegy. Ha igazat ad nekem mindenkit aki részt vett ebben megkínálok egy kis nem vagyoni kártérítés perrel. Mint páran itt tudják a polgári bíróság tartja magát a büntető bíró határozatához. Próba szerencse ugye, legalább kipróbálják a másik oldalt is. Ha bármit megítélnek nekem, akkor a fizetési határidő lejárta után minden nem fizetőre végrehajtót küldök. Feleségem veszélyeztetet terhes, és azóta kórházba került, szerintem alapvetően az ideg miatt. Ha még meg nem született gyermekeimnek bármi baja lesz, Ők lesznek az én hobbim. Szigorúan jogi módszerekkel persze. Ha jogállam vagyunk és nem szállnak le rólam Ők is járhatnak bíróságra. Ha gyanúsított leszek felmentésem után hamis vád alapján teszek feljelentést, ha az iratok alapján ez lehetséges.