FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Big Blaster #7252 Sziasztok,
Mostanában kezdtem tudatosan anime-t nézni, habár pl. a Chihiro-t láttam már korábban. Miután beleolvastam néhány anime-vel foglalkozó fórumba, megnéztem a NGE sorozatot és az End of EVA-t, mert ezeket mndenki nagyon dícsérte.
Végül is kicsit más volt, mint amire számítottam a vélemények alapján. Nekem valahogy túlságosan elvont volt a befejezés és nem tudtam túlságosan azonosulni egyik szereplővel sem. Ezért igazából elmaradt a katarzis élmény, persze lehet, hogy ez másnál is így volt.
Összességében nagyon komoly rajzfilm volt, szinte már művészfilm kategória, főleg a vége felé. Viszont szerintem csak az tudja igazán átélni, aki valóban rá van hangolódva a szereplők lelki világára. Ez nekem valahogy nem sikerült igazán. Részben a valóságtól nagyon elvonatkoztatott képi világ és történések miatt.
Ennek ellenére nagyon jó volt a film, de nem ajánlanám bárkinek. Valszeg később megnézem még, mert van benne valami, ami nem hagyja nyugodni az embert és önkéntelenül is rajta járnak a gondolatai.