72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Nézd meg a RahXephont:) -
Big Blaster #7252 Sziasztok,
Mostanában kezdtem tudatosan anime-t nézni, habár pl. a Chihiro-t láttam már korábban. Miután beleolvastam néhány anime-vel foglalkozó fórumba, megnéztem a NGE sorozatot és az End of EVA-t, mert ezeket mndenki nagyon dícsérte.
Végül is kicsit más volt, mint amire számítottam a vélemények alapján. Nekem valahogy túlságosan elvont volt a befejezés és nem tudtam túlságosan azonosulni egyik szereplővel sem. Ezért igazából elmaradt a katarzis élmény, persze lehet, hogy ez másnál is így volt.
Összességében nagyon komoly rajzfilm volt, szinte már művészfilm kategória, főleg a vége felé. Viszont szerintem csak az tudja igazán átélni, aki valóban rá van hangolódva a szereplők lelki világára. Ez nekem valahogy nem sikerült igazán. Részben a valóságtól nagyon elvonatkoztatott képi világ és történések miatt.
Ennek ellenére nagyon jó volt a film, de nem ajánlanám bárkinek. Valszeg később megnézem még, mert van benne valami, ami nem hagyja nyugodni az embert és önkéntelenül is rajta járnak a gondolatai. -
Közben megoldottam:)
Apropó kijött már az új Berserk???
BLEACH SPOILER
NEm volt rossz ez a 199-es remélem valami jót húznak elő a 200.-ra:) Kurva nagy csata fog következni szerintem az elkövetkező 20 rész valamelyikében:) vagy akár mindben:) és Karalura town romba fog dölni a menos Captainek és a Shinigami Captainek ténykedése folyományaként:)
SEED DESTINY VÉLEMÉNY és SPOILER HELYENKÉNT
Végignéztema sorozatot és egyszerűen nem értem, hogy miért volt erre szükség??? miért kellettt ezt az 50 részt megcsinálni??? Inkább cisnáltak volna egy új sorozatot teljesen új karakterekkel és történettel új Bloody Valentine-al és új konfliktussal... Sokan a Gundam Wing-et tartják e leggyengébb Gundamnak de ez azt is alúlmőlta... Gyenge egydimenziós karakterek az egyetlen aki valamit is Vívódik az Athrun de aztán az utsó 20 részben ő is teljesen egyértelműen viselkedik. A másik amit nem értek ki ez a Dullindall??? Honnan került elő??? 1 év telt el a Jachim Due óta (amikor Patrick Zala meghalt) az első sorozatban elő sem került ez az ember és 1 év alatt ő lett a PLANT vezető politikusa???? :/ Mwu La Fraga-t miért kellet visszahozni??? Ő életét adta Mariusért és az Archangelért hogy a francba élte túl?? Mert erről egy szó sem esik. Az sem derül ki, hogy Dullindall milyen kapcsolatban állt a Logos-al?? többször refferálnak hogy ismeri egymást Djibril és Dullindall és mégsem derül ki semmi... Valamint Dullindall kivel sakkozott??? ezt sem értem.. Zavaros következetlen egydimenziós karakterek és sem Kira sem Athrun nem bír azokkal az értékekkel amik miatt megszerettük őket az eredeti sorozatban. Itt nincs semmi csak a békéért való küzdelem... SZAR AZ egész nem ajánlom senkinek nekem hatalmas csalódás volt... Semmi meglepő a Sorozat első 10 része után lehetett tudni, hogy Dullindall a főgonosz. A Gundamok fantáziátlanabbak mint valaha nem utal semmi arra hogy mire készültek mit szolgálnak csak vannak és ráaggattak valami nevet. Az Impulse meg nem volt más mint egy feldarabolt Strike meg volt egy energiaújratöltési lehetősége de ezt már láttukl a síma Seedben... A "Főhőst" Shinn Asuka-t egyszerűen fejbebasztam volna legszívesebben csak egy egyszerű makacs kölyök akire semmilyen hatással nincs a körülötte lévő pusztítás... ez a sorozat semmilyen értéket nem rejt semmilyen meglepő fordulatot csak töméntelen harcot és néha sok dumát feleslegesen arról, hogy a predetermináltság jobb-e vagy a szabad akarat és a Szabad akarat mellé teszi le a voksát... Én ezt nem értem hogy adhatták ennek a szörnyűségnek a Gundam Seed nevet???:(
nekem ez erősen 4/10-es
u.i.: Mondta valaki, hogy szépek a mechák: Nos nézd meg a Gundam Wing Endless Waltzban lévő mechákat és aztán hasonlítzsd össze az ebben lévőkkel.. szerintem köszönyőviszonyban sincsennek egymással... A Wing azért tetszett mert ott a Gundamok halálhozók voltak ha megjelentek szinte mindenki futott amerre látott itt meg egy mindkét fél által bármikor pótolható újraelőállítható darabok:( NEm tetszett... -
Gondolom a Silhouette verziót olvastad.. bejelentkezés jelszó a letöltéshez??? mert máshogy nincsen sajna... -
Itt már kint van egy feliratozott 199-es rész és azt olvastam. -
Te a RAW-t olvasod?? vagy csak végig tekerted gyorsan?? -
Bleach 199
SPOILER:
Bevuvzr - Zngfhzbgb cáebf snvabf ibyg, nubtl Zngfhzbgb sryrggr ibyg aétlxémyáo
. Oáe nm vf vtnm ubtl Bevuvzr roora n eéfmora xvpfvg xvobehyg :/. Rqqvt nzútl arz antlba pfícgrz rmrxrg n ubyybj/fuvavtnzvxng qr rm nxv n zbfgnavona n sőaőxög wágfmbggn ryétté orwöiőf svthen
(arzgbz gv zvg tbaqbygbx qr zvagun srwer éf unwen xvpfvg unfbayígnan Uvgfhtnlnen).
www.Rot13.com -
Full Metal Panic! - The Second Raid:
Nagyon jó kis sorozat! Aki eddig nem állt neki, azonnal tegye meg! :)
Jelenleg 12. résznél tart és valami iszonyú jó!
Bár most kicsit megijedtem, mert a köv. rész előzetesére azt írták, h "last episode". Bár ez lehet, h a történet utolsó része lesz, és nem a sorozaté. Remélem az előbbi. -
Bleachben nagyon jó arányban megtalálták a Humor és a feszültség keverését.. nagyon sikerült eltalálni a történetvezetés fonalát... Viszont nincsennek olyan megdöbbentő dolgok benne mint pl. a Síma Seed-be voltak... Nincs benne jóformán halál hisz mindenkiről kiderül hogy továbbélnek:/ Szóval nem mindig tudom komolyan venni mert nem hal meg senki!!! Halálközeli élmény van egy csomó de utána mégis megmenekül aki hlálán van.. (lássuk pl.: Ganju-t miután Byakuya szeletelt bacont csinált belőle a Scatter parancsal és 2 résszel később megint megjelenik bár be van pólyázva nyakig.) Az egyetlen aki meghal benne az Rukia felettese volt Ganju bátyja de ő is a múltban.. szóval a szeretett jelen szereplők közül nem vesztünk el senkit... Ami persze jó de teljesen hiányolja a drámaiságot és a színpadiassá és felszínessé teszi a komoly részeket kicsit...
Btw: a sorozatról a véleményem, hogy nagyon jó!!!! De azért hatásában nem üti meg a Rah Xephon-t vagy a Berserket vagy mondjuk ne adj isten a Seed-et sem. Bár igaz hogy hosszú multisorozat 150+-ra tervezett epizódszámmal... -
Igen ez egy kicsit komolyabb szívás.
- Gyerekek szívjunk mi is együtt, a még futó animok és mangák befejezésen!
Kérjétek otthon anyut nézzetek futó anime-ot és olvassatok mangát!
- Jóóóó!
(gyerekműsor rlz :DDD) -
az első párat láttam az animéből, az szerintem nem volt rossz...bár hogy mi kerekedik ki a történetből azt nem tudom. szépen meg volt rajzolva, valóban akadt benne nem kevés ecchi jelenet, meg brutális bunyók, ez alapján nem tűnt rossznak, bár igaz, hogy nem is áradt belőle olyan hangulat, ami mondjuk egy Bleach-ből már a legelső részben... -
de az még csak az első rész! gantzban a 215. fejezetnél, mikor a manga már a végéhez közeledik, és benyomnak egy ilyen véget, az már nagyon dühítő.
de az még dühítőbb, h 2-3 hetente jön csak 1 új rész xD -
Tenjou Tenge
Elkezdtem olvasni, mert olvastam róla, h ez is brutális és durva, mint a Berserk. Gondoltam ha már a Berserkhez hasonlítják, akkor rossz nem lehet.
Tévedtem, de jó nagyot.
De nem abban, h ez is brutális és miegyéb, hanem abba, h jó a manga. Hát nem az. Egy nagy szar! Idióta, sőt már mndhati debil szereplőkkel, helyzetekkel és történettel. A történet egy rakás fekália, és még "dícséretném" tovább estig.
Lényeg a lényeg. Aki szereti a nagymellűs, bugyimutogatós, nagyon ecchi, brutális, szexorinetált, értelmetlen, debil, és még nem is poénos, verekedős, túlmisztifikált shonen mangákat, az kezdjen bele. De aki nem. Az jobb ha kitörlni az emlékezetéből ezt a nevet. Tenjou Tenge nem is létezik. Tessék így állni hozzá. :) -
Jó, hogy húzzák az agyam vele, csak lehetett volna 1 perccel hosszabb.
A "comin'up the Next week-es dolog" egy kicsit kielégített, aszem török valamit, ha nincs olyan... -
Prof William #7239 Hát ém is. Ezh hícják hatáskeltésnek. Vagy inkább olcsó trükknek. -
A Blood+-t mi szar helyen hagyták abba... asztem megtépem magam! -
Nincs még Berserk :( -
Ne idegelj! Kb együtt haladunk a storyval! :)
INUYASHA SPOILER
Miroku segfogdosós poénjai nagyon bejönnek, meg amikor InuYasha hangot utánoz. :) -
Én a láttam kategóriába teszem. Aszittem nagyobb lesz mint a Seed, de a közelébe sem ér. Azért nézd végig jó kis Mechák vannak benne :) -
Na én bejeztem mára a 31. rész előtt.. ennek semmi értelme nincsen.. nincs érzelmi töltés benne ami végigvinne a sorozaton egyszerűen nem tud megfogni....eljutok arra szintre, hogy szenvedés néznem:(
Sajnálom de én lehet nem nézem ezt végig a héten...Sőt lehet egyáltalán.. pedig akkora lelkesedéssel vágtam neki
SPOILR!!!!!!!!!
Az meg kifejezetten nevetséges, hogy egy csomó részt az eredeti sorozatból lopott jelenettel töltenek fel... Broáf... Mintha nem tudtak volna semmit kitalálni... Nem tudok mit kezdeni a konfliktusokkal:( valami nagyon nagynak kell történnie hogy meglepődjek... holott az első sorozatban ahhoz hogy potyogjanak a könnyeim elég volt az is hogy az általam nagyon útált Flay-t megöljék... NINCS jellemfejlődés!!! Azt hiszem ez az ami hiányzik.. Mintha senkire semmilyen hatással nem lenne az hogy emberek halnak meg körülöttük... -
Gábor #7233 Minden egyes gondolatoddal egyetértek! -
29 már de néhány rész megfog néhány rész nem pl.:
Spoiler
Amikor Shinn az ORB flottát intézi el nem tudom de csak akkor esik le, hogy a flotta kapitánya volt az aki SHINN-t PLANT-ra küldte. és Shinn-t szívből gyűlölöm pedig neki kéne lennie a nagyon megérthető karaternek nem?? de csak egy kis köcsög szerintem. Már bocs az erős szavakért. Kira mindig azért pörgött be mert meg akarta védeni az Archangelt ez a shinn kölyök meg csak azért mert bedurran a feje.. nem azért mert meghalnak a barátai vagy valami csak egyszerűáen elgurulnak a gyógyszerei... számomra abszolút antipatikus és unszimpatikus az a srác. ÉS még mindig nem tudok Cagalli teszetoszaságával mit kezdeni, meg azzal, hogy Athran-t így megvezették de valami kegyetlenül... -
most néztem a 97.-et
(amikor Kirara lelépett) -
Gábor #7230 Most már érted, hogy miért nyilatkoztam azt, h felemás érzéseim vannak a szériával kapcsoltaban? -
Gábor #7229 Melyik epizódnál tartasz? -
majd csak jövő hónapban. most még inuyashát nézek. :) -
Bocs:D Aszittem mán mindenki Látta:)
Akkor a #7225
SPOILER -
írd ki ha spoilert írsz!
(igaz nem olvastam végig, de így is többet tudtam meg a sorozatról mint akartam) -
24. résznél tartok A Seed Destinyben és megkockáztatom, hogy ez még talán a Wingnél is gyengébb lett... Lehet hogy az alapszitu jó, de a Gundamokra jellemző egész háborút átölelő katartikus érzés nekem hiányzik belőle... Érzelmek mesterkéltek indokok mesterkéltek.. Athran talán kitűnik a tömegből. De mikor a Heine nevű figurát megölik és valahogy nem éreztem semmit ő mégis felkiált holott ismerhette kb 2 hete (szerethető karakter volt de a semmiből jött és a semmibe ment).... Egyáltalán nem éreztem azt, mint amikor a szerény és igazán szerethető Nicole meghalt az eredeti sorozatban... Kicsit túllihegettnek tűnik kicsit erőltetettnek.. Nagyjából amár a main plot végét is sejtem mi lesz a vége de ezt még majd meglátom... De alapól nem fogott meg... Cagalli karaktere nekem nem tetszik hova lett az én megmondom a frankót stílus?? a szókimondás és a mindenre való válaszkeresés??? Ott áll tétlenül a suezi csatánál a csatorna közepén a seedben fogta volna magát leszáll az oRB hajóra kiszáll a Strikeból és fejenlövi azt a barmot akihez hozzá akarták adni.. itt meg?? ordít meg bömböl mint egy síró kislány hogy most miért??
Eléggé pathetic az egész... Az eredeti jellemek amikért szerettem a fősorozatot hiányoznak:( Ha most a Sivatagi tigris (ugye a Waldfeld) és Ramius köüzött románc lesz majd a filmben és letörlöm az egészet a picsába.. hisz eredetileg Mu Lafraga az életét adta Ramiusért...
Szóval fenntartásaim vannak.... Rosszabb lett mint vártam:( A Seednél a 20 résznél már le sem tudtam tenni és 2 nap alatt megnéztem az egészet!!! Ezt?? 4 részenként felkelek elmegyek ezt azt csinálni fórumba írok és nem érdekel már alig:( -
bwááá! de szar helyen ért véget az új gantz manga! baxa meg! most még legalább 100 fejezet kéne még! xD -
Nagyon szép :)
BLOOD + SPOILER
Én a "halós" résznél akadtam ki a virágok meg az árnyékok... überfasza! :) -
Igen nagyon jólelkű... ; ) :DDDDDDD -
Nézem a Destiny-t éppen és feltűnt valami:) Mintha Lauchs Clyne-nak (Kira barátnőjének) egyre nagyobb lenne a "szíve" 
ha tudjátok mire gondolok:D (fújjj úgy beszélek mint egy 50-en éves perverz disznó:D)
-
Prof William #7220 A Soult Takert ismeri valaki? Jó? -
Okt. 14. Még két nap [kéztördel, türelmetlen] -
NA asszem elkezdem leszedni a Seed destiny-t:) ha jól olvastam akkor ez a folytatása a Seed-nek és nem alternatív univerzum:) -
pedig kicsit sem hasonlítanak ^^ -
Blood+ nagyon tetszett. Igen, nagyjából ezt vártam, nem kellett csalódnom. Nagy reményekkel nézek a sorozat elé, szép munka
-
Bocs igazad van kevertem midig akettőt:D -
"Blood nagyon tetszik határozottan pedig a Bloodlust nem volt soha a kedvencem."
Ezt most kivételsen elnézem. :)
Blood - The last vampire nem egyenlő a Vampire Hunter D - Bloodlust-tal. Szóval ne is próbáld hasonlítgatni a kettőt.