kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • TBTPumpa
    Taki is szerepel benne (nem csak Mitsuha), illetve még néhány szereplő a Kimi no na wa-ból. Szóval Shinkai Cinematic Universe confirmed!
    Ja meg dögivel van benne aranyosabbnál aranyosabb utalás (ahogy a Kimi no na wa-ban is volt), neten már elkezdték gyűjtögetni őket.

De, nekem is nagyon tetszett, magával ragadó, gyönyörű alkotás, csupán a két főszereplővel nem voltam annyira kibékülve (Hina + Hodaka). De itt is inkább a srác volt nekem kevés... alig tudunk róla valamit a film végére is.
    Mintha a karakterek nem igazán fejlődnének, inkább csak tengődnek. Furcsa volt ez így Shinkai eddigi alkotásai után...
    És számomra a mellékszereplők valamiért sokkal szimpatikusabbak voltak.
    A zenei aláfestés és hangulat pazar. Messze ez volt a legjobb (anime) film számomra 2019-ből. Gyönyörű a látványvilág, az animáció és a színek játéka. Egyszerűen lehengerlő volt számomra.
    Viszont úgy érzem, mintha ez inkább már a nyugati piacra készült volna - nem éreztem benne annyi (Japán) kulturális dolgot (vagy jelképet) és misztikumot, mint mondjuk a Kimi no na wa-ban, emellett rengeteg szponzoráció van benne (nyugati is bőven). Animében talán ennyit még nem is láttam.

Ettől függetlenül imádtam, 4K HDR-ben gyönyörű, talán az egyik legszebb és legrészletesebb anime, amit eddig láttam. A tűzijátékos és motoros jelenet volt számomra a film csúcspontja. Én még biztosan meg fogom nézni párszor, mert imádom az ilyen szívmelengető, odaadással készült alkotásokat.
    Milyen jó is lenne, ha ezeknek lenne piaca idehaza (moziba vetítés, hivatalos magyar felirat vagy szinkron). De elnézve az aktuális trendeket, hogy mikre van igénye a tömegnek, ez csak hiú ábránd marad...

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.06.11. 12:13:36