72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • DasIsFuck
    Őszintén, nyugati sztoriból, nyugati piacra készült animét, már nem igazán tudok animének tekinteni.

Ez olyan, amikor egy katyvaszt, úgy akarunk megkotyvasztani, hogy az megtartsa katyvasz mivoltát, de mindeközben alárendelje magát a nyugati narratíváknak.
  • Prof William
    Trigger? Akkor remélhetőleg nem olyan CGI okádék lesz, mint a Altered Carbon "anime."
  • PetruZ
    A Trigger fogja készíteni a novemberben érkező Cyberpunk 2077 játékhoz kapcsolódó animét Edgerunners címmel (ez csak egy beharangozó videó, nincsenek még részletek megmutatva). A helyszín azonos (Night City), de egy másféle történetet fog elmesélni. Megjelenés majd valamikor jövőre a Netflixen.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2020.06.25. 20:26:26
  • Trucker39
    Az anime történetekből készült videójátékokat messze elkerülöm.
  • TBTPumpa

Érkezik egy Re:ZERO videójáték is (PS4/PC):
  • Trucker39
    Azt gondoltam, a tortás képeit osztod meg, de ez sem rossz.
    A képeket elnézegetve, találtam két történetet, amit nem is láttam még.
  • TBTPumpa
    LVL33:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.06.24. 19:59:17
  • TBTPumpa
    Én szeretem az ilyet (is). Kövi hónaptól nagyon meg fogják tolni a kislány szekerét végre valahára.
    SAO új évad Opening + SAO videojáték opening + készül az első albuma

SAO Ending zenét pedig Eir Aoi szolgáltatja ismét. Így "utoljára" egész tisztességes duót hoztak össze.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.06.19. 19:33:34
  • Trucker39
    Tudom, nem ide való, de akkor is megosztom.

Nagyon jó dalt választottak és nagyon jól adja elő. Ami még fontosabb, hogy végre kimerészkedtek a karanténból és újra énekelnek. Ő is és LiSA is.

(Sajnos megint begyulladt neki a szeme, de majd rendbe jön.)
  • RelakS
    Születésnapot, boldogat!

biomage
    Nekem az sem tűnt fel, hogy forgalom volt a topikban
  • biomage
    Igen Boldog Születés napot Lasden :) legalább valakit észre vetek e honapban
  • LasDen #71701
    köszönöm szépen :)
  • IMYke2.0.0.0
    LasDen: Boldog születésnapot! :)
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.06.18. 14:35:46
  • PetruZ
    Anime visszatérések (csak amiket nézek) és további halasztások
    - Houkago Teibou Nisshi ("pecás lányok"): Július 7-én újraindul az 1. résztől, július 28-án következik majd a le nem adott 4. rész és utána szokásosan a többi.
    - Honzuki no Gekokujou S2 ("könyvtáros loli"): Nincs halasztás, csak a GJM fulladt be vele. Az utolsó rész mindenesetre vasárnap lemegy.
    - Kingdom S3: Négy rész ment le, aztán megállt. Nincs hír, mikor folytatódik. Valószínűleg itt is júliusi újrakezdés lesz, de rebesgetik azt is, hogy mivel heti előredolgozós volt, bedőlt.
    - Log Horizon S3: Októberről már jövő januárra halasztva.
    Elég sűrű lesz a nyári és őszi szezon így is, hacsak be nem üt egy második, nagyobb fertőzési hullám megint.
  • Rafanir
    Ha valakit érdekel, készítettem egy nagy elemzést a En'en no Shouboutai című animéhez.

• ximix #71697
    Dorohedoro 2020
    Genres: Horror, Fantasy, Action, Magic, Comedy, Seinen

• TBTPumpa
    Eléggé érdekes a Trailer, Opening zene miatt már tetszetősebb, mint az első évad:
  • RelakS
    Beszállt a rajzolásba a Soul Eater stábja is? :D
  • TBTPumpa
    Re:Zero 2. évad is 2 részre lesz szedve.   

Július 7-én indul az első 12 rész, a második etap pedig 2021 januárjában. 
  • TBTPumpa
    Egy kis Re:Zero 2. évad plakát jöhet?

Napra pontosan 1 hónap múlva indul a SAO is:
  • TBTPumpa
    Taki is szerepel benne (nem csak Mitsuha), illetve még néhány szereplő a Kimi no na wa-ból. Szóval Shinkai Cinematic Universe confirmed!
    Ja meg dögivel van benne aranyosabbnál aranyosabb utalás (ahogy a Kimi no na wa-ban is volt), neten már elkezdték gyűjtögetni őket.

De, nekem is nagyon tetszett, magával ragadó, gyönyörű alkotás, csupán a két főszereplővel nem voltam annyira kibékülve (Hina + Hodaka). De itt is inkább a srác volt nekem kevés... alig tudunk róla valamit a film végére is.
    Mintha a karakterek nem igazán fejlődnének, inkább csak tengődnek. Furcsa volt ez így Shinkai eddigi alkotásai után...
    És számomra a mellékszereplők valamiért sokkal szimpatikusabbak voltak.
    A zenei aláfestés és hangulat pazar. Messze ez volt a legjobb (anime) film számomra 2019-ből. Gyönyörű a látványvilág, az animáció és a színek játéka. Egyszerűen lehengerlő volt számomra.
    Viszont úgy érzem, mintha ez inkább már a nyugati piacra készült volna - nem éreztem benne annyi (Japán) kulturális dolgot (vagy jelképet) és misztikumot, mint mondjuk a Kimi no na wa-ban, emellett rengeteg szponzoráció van benne (nyugati is bőven). Animében talán ennyit még nem is láttam.

Ettől függetlenül imádtam, 4K HDR-ben gyönyörű, talán az egyik legszebb és legrészletesebb anime, amit eddig láttam. A tűzijátékos és motoros jelenet volt számomra a film csúcspontja. Én még biztosan meg fogom nézni párszor, mert imádom az ilyen szívmelengető, odaadással készült alkotásokat.
    Milyen jó is lenne, ha ezeknek lenne piaca idehaza (moziba vetítés, hivatalos magyar felirat vagy szinkron). De elnézve az aktuális trendeket, hogy mikre van igénye a tömegnek, ez csak hiú ábránd marad...

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.06.11. 12:13:36
  • efti
    Sajnos tenyleg egyszer nezos lett a weathering with you, max akkor fogom meg egyszer megnezni, ha lesz hdr verzio is belole, elvegre akarhanyszor kisut a nap azt mindig ugy csinaltak meg, mintha eleve hdr reklamnak szantak volna
  • ximix #71690
    Gleipnir
    Genres: Action, Mystery, Supernatural, Ecchi, Seinen
  • Trucker39
    Weathering with you: Sor került rá végre nálam is és megtekintettem. Összességében tetszett. A világot nem fogja szerintem megváltani, de amúgy jó kis történet volt.
    A grafika az természetesen kiváló. A zenékkel sem volt semmi bajom. Kár, hogy gakorlatilag egyetlen komolyabb hangvételű számra próbálták a dolgokat felépíteni.
    A szereplők, szinkron hangok is tetszettek. Itt jegyzem meg, hogy a magyar felirat is szépen és jól lett elkészítve (Köszönet érte!) Egy-két apróbb hibát fedeztem fel csak benne, de nem volt zavaró.

Ami viszont nem tetszett, hogy A 100%-ig Napfény hozó lány, mikor ismert lett, hirtelen leült a történet. Mintha a film készítőjének elfogyott volna az ötlete, hogy merre is vegye az irányt. Ez bizony nagyon érződött.
    Nem tetszett a sok repkedés. Számomra olyannak tűnt, mintha egy zeneszámban elfelejtette volna az énekes-előadó a szöveget és csak lalalázna. Kb olyan volt a filmben számomra ez az értelmetlen repkedés.

Nem tetszett ezenkívül a fegyver téma kör sem. Ha komolyan gondolják a dolgot, ezt is komolyabban kellett volna. Ha meg csak ilyen semmit mondóan, felületesen, akkor meg felesleges volt bele tenni a történetbe.

Számomra nem lesz többször nézős, mint a Kimi no nawa története.

Ha már itt tartunk, meglepett az a pillanat, mikor - három órás válogatást követően - megláttuk az eladó hölgy arcát.
    Nosza! -jegyeztem meg. Megállítottam a filmet és megnéztem a névtáblát. Rá kerestem a neten a wiki-n.
    Érdekes húzás volt a rendezőtől. Bár nem számoltam utána, hogy az évszámokba beleillik-e a dolog.

Ettől függetlenül kedves dolog volt.

Aki még nem látta a történetet, válasszon ki egy jó esős napot - most úgy sem kell sokat válogatni - és nézze meg a Napfényhozó lány történetét.

• RelakS
    Nem is igaz. Valaki Március 20-án beteget akart jelenteni, hogy azonnal játszhasson a Doom Eternallal, csak kicsit túltolta

• Maala
    A Covid-ot is lehet azért eresztették a világra, hogy az új Eva filmet még később adhassák ki. :-o
  • PetruZ
    ...és az állandóan újrázott filmekből... :P
  • LasDen #71685
    valsz Eva egy vagyont termelt ki ezekből a szar merchekből... :D
  • PetruZ
    Evangelion szemcseppek(!) és borotva a fanoknak...
  • CSOCSO
    Mi a faszrol beszelsz????
  • Nagydög
    Na, megint egy.

BTW.: Csocso, hogy erzed magad te, mint vilag es mint politikailag korrekt?
    Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2020.06.02. 15:29:29
  • Ashlara
    Nem is csodálom, hogy nem lett annyira sikeres, mint a Your Name.
    Hisz' nincs benne se néger karakter és a női karakterek is nőnek néznek ki és ráadásul még úgy is viselkednek. Felháborító! A Japánok mégis hogy gondolták ezt? Ilyen politikailag nem korrekt alkotással nem lehet meghódítani a világot!

Abban sem volt ez a két dolog, de 2006-ban még nem volt ennyire szenzitív a világ ilyesmire.
  • CSOCSO
    Hat egyaltalan nem volt nagy durranas a Weathering with you. Nulla szivszorito dolog. Karakterek jok voltak. Latvany az csillagos otos. Enekek is jok voltak de a felirat szar volt es azt jelenitette meg a tv a faszom beszelgetesek helyett...Vagom ez nem a film hibaja, de akkor is messze van egy Your Name-tol
  • CSOCSO
    Weathering with you vegre kint van BR ripben.
  • Seth
    Végre. Odabaszós lesz. Spoileres természetesen,aki nem nézte eddig - tudom sokan itt nem szeretik, mert menő fikázni a "divat" sorozatokat

• ZeroProcess #71677
    A Somali-nak biztos, nem lesz egyhamar 2. évada mert szinte az összes eddig megjelent manga fejezetet adoptálta. A mangából meg elég ritkán jön ki új kötet, az eddigiek is 5 év alatt jöttek, szal egy második évadra való manga alapanyag ilyen tempóban 5 év múlva lesz.
  • ximix #71676
    Az első évad 12 részes volt és már lefutott, hogy lesz-e második évad azt nem tudom.
  • CSOCSO
    jo volt? vege van mar? en meguntam kb a 7-8 epizodnal.
  • ximix #71674
    Somali to Mori no Kamisama
    Klasszikus stílusú anime, még gyerekmesének is elmenne csak a történet nem kicsiknek való, amikor kislány kuncog az jópofa.

Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.05.19. 22:55:04
  • Maala
    Így, hogy gyakorlatilag csak pár sorozat van, legalább mindegyiket lehet nézni. :-D