FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Ma befejeztem a Welcome to the NHK darát, tipikus 10/10 anime nálam.
Emlékszem pár éve belekezdtem, de az első pár rész után valahogy nem nézette magát, aztán így az 5-6. résztől ment a dara:D
Belekukkantottam a mangába, mert írták sokan, hogy ott másabbak a karakterek, illetve részletesebbek és tényleg, sőt még máshol is történnek dolgok és az alapján a pár fejezet után amit átlapoztam még azt is aláírom, hogy érdekesebbek a karakterek. Viszont az anime olyan erős hangulatot hozott, amit egy manga a büdös életbe nem tud behozni. Nagyon ritkán mondom vagy inkább tűnik ki nekem egy anime zenei része, de itt elképesztően erős volt a zenei aláfestés és zenék használata.
Talán amibe eltér a manga és anime, hogy az anime sokkal "reálisabban", "életszagúbban" mutatja be a történetet annak ellenére, hogy azért animéhez hűen túltolja azért amennyire tudja.
Ez a bátran ajánlanám, de közbe mégsem, mert eleve a témája is olyan, plusz elég lehúzó. Az ending is tetszett, amolyan keserédes, de életszerű.