kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Mivel a Re:Zero 6-7 kötetét sűrítették össze 25 részre, nehezen eldönthető, jobban jártunk-e így vagy rosszabbul. A könyveket nem olvastam, így nem tudom, Subaru lelkizéséből van-e több, vagy az epic eseményekből, esetleg a romantikázós részekből. A sorozat nekem összességében bejött, inkább volt pozitív, a közepén lévő mély hullámvölgyet kivéve.

Egyébként ha már isekai, szerintem a top 3 manga a témában most (a más jellegű, nálam magasan top favorit Youjo Senki-t és a szintén nagyon eltérő Nobunaga no Chef-et leszámítva):
    - Isekai Tensei Soudouki: Az MC hármas személyiségű, bár csak az egyik (az evilági) domináns ebből, mindenesetre elég tökös legény kúl pówerek nélkül is. Már van egy ígérete egy királyi hercegnőre és a korábbi nevelőnőjét is feleségül akarja venni, és ahogy áll most a helyzet, lehet, még egy másik ország hercegnője is összejön neki politikailag. :) A sztori ennek ellenére sem a különféle nagyerejű dolgok egymásra hajigálásából és háremből áll, és bár rendelkezik (a két plusz lélek révén) modern tech és középkori hadvezetési ismeretekkel is, eddig elkerülte a szokásos csapdákat. Nem mellesleg akciódús és vicces is.
    - Gal Tensei - Isekai Seikatsu Maji Darui: Három (inkább két és fél, mert az egyik nem annyira) síkhülye gyaru egy mágikus fantasy világon, ahol a power leveljük a twitteres követőik folyton változó számától függ... Semmihez nem értenek, kettő még mindig nem fogja fel, hogy egy másik világon vannak, ennek ellenére mindig jól jönnek ki a dolgokból, az olvasó meg egyszerre fogja a fejét sírva és röhögi szét magát azon, amiket csinálnak.
    - Kamitachi ni Hirowareta Otoko: Ezt nehezebb volt eldönteni a sok 6 pontos közül, de végül ezt választottam, mert aranyos. Bár a főhős egy kisfiú képében reinkarnálódik (de emlékei jóformán nincsenek a múltjáról) és vannak cheat képességei, nagyon szerény és segítőkész, természetesen viselkedik mindenkivel. Eleinte egyedül él a vadonban, ahol a nyálkák (slime) és egyfajta specializált túlélő mágia mestere lesz, de nemrég rátalált egy kedves (és gazdag...) család, akik (majdnem...) mind el vannak ájulva a képességeitől és csatlakozik hozzájuk.
    (Hasonló a Honzuki no Gekokujou is, de abban a kislánynak még képességei sincsenek, csak emlékei, és teljesen reális a felvázolt, mágia nélküli középkor, ami minden modern tech-et piszok nehézzé tesz megvalósítani - nem is sikerült még semmi sem.)