FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Ígértem mangát, most csak válogatnék azokból, amiket (még) követek (jelenleg 124...), megemlítve a legjobbakat (amik legalább 5-6 pontot elértek), nagyjából témakörönként.
Hosszú lesz, ezért zártam be spoilerbe, nem azért, mert lelőnék poénokat, és kétfelé vágtam, hogy ne legyen túl nagy egyszerre. Mindenütt a "szerintem" érvényes. Linkeket, letöltési helyeket ne kérjetek, az ismert oldalakon fent vannak ezek, keresőben is megtalálhatók (egyet linkeltem csak, mert az szabadon olvasható). Aminek volt/van anime változata (legalább a történet eleje), csillaggal jelöltem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
sport: Days* - Nem vagyok különösebben focirajongó, de ez eléggé bejött.
- futottak még: Be Blues! (foci), Hanakaku (csajos MMA), Lost Man (foci), Robot x Laserbeam (golf), Touch (baseball)
(szuper)hősök: One Punch Man* - A manga már itt is jóval előrébb van (de hamarosan itt is jön az új anime), és hát voltak kisiklások, zsákutcák, idő visszatekerések, így kb. 20-30 fejezetet kompletten kidobtak, ezért fordulhat elő kétféle chapter számozás is. Most viszont a sztori megint stabil, erős, jó tempóban halad, és a megismert új szereplők sem rosszak, van rajtuk "hús", nem csak papírmasé figurák. Saitama persze szokás szerint op, mint állat, de egy csomóan még mindig nem veszik észre, vagy nem hiszik el. :)
- futottak még: Godo (amikor egy japán író kezelésbe veszi Conan-t...), The Gamer (valós MMO képességek, Abyss, titkos háború és misztikum), Troll Trap (modern trollvadászok selejtnek tartott kis csapata), Violent Path Martial Arts School
történelmi: Vinland Saga - Az egyik legjobb cucc, amit valaha olvastam (és jön az anime is belőle). Az első ezredforduló környékén játszódik az Izland - Skandinávia - Anglia háromszögben, a klasszikus "vikinges" időszakban, valós történelmi környezetben és személyek között, de fikciós főszereplőkkel. Az első kb. 60 chapter klasszikus bosszútörténet (nagyjából Canute királlyá választásáig), utána történik egy komolyabb váltás, amikor jelentősen megváltozik a főhős helyzete és szemléletmódja, és túl sok egyéb, jelentéktelen(nek tűnő) karakter kerül képbe. Ekkor többen kritizálták a mangát (én is vaciláltam), de megérte maradni, az építkezés lassú, de ravasz volt, és most, a Baltic War idején már eléggé felpörögtek ismét az események.
- futottak még: Hawkwood (a Százéves háború idején), Nobunaga no Chef (egy modern szakács kerül Nobunaga udvarába és híres történelmi eseményeket él át; nem isekai)
alt-történelmi: Youjo Senki* - Vita nélkül nálam a legjobb. Az anime is jó, de rengeteg dolgot kihagyott, vagy leegyszerűsített.
- futottak még: nincs most ilyen
fantasy (nem isekai): A Story About Treating a Female Knight Who Has Never Been Treated as a Woman as a Woman - Lovekom fantasy egy kemény, kigyúrt, sebhelyes, hősies (és amúgy csini) lovagnőről, akit eddig még sosem kezeltek nőként, de egy fiatal varázsló váratlanul szerelmet vall neki és rajongva követni kezdi... Nem tudom, mikor fog kifulladni, de az eddigi fejezetek piszok aranyosak.
- futottak még: Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatte Iru Darou ka* (és spinoffjai*), Honzuki no Gekokujou (egy igazi, feudális világba újjászületett könyvbúvár saját könyvet akar készíteni), It's My Life (visszavonuló, híres őrkapitány és fogadott lánya új élete vidéken), Weak 5000-Year Old Vegan Dragon (ő a sötétnagyongonosz sárkány, állítólag a démonúr képezte ki évezredek alatt - és véletlenül egy lánglelkű hős lányka szolgálatába áll és nagyon kell tepernie, ne derüljön ki, nem ő az, akinek hiszik)
isekai: Hát ebből van most annyi, mint a szemét (de tényleg, jóformán havonta indul egy új, még elszálltabb isekai), és én, hülye, szinte mindet követem is, pedig általában embertelen rosszak. Mégis, melyik most a legjobb? Hát, szerintem az Isekai Tensei Soudouki! Technikailag valójában nem isekai, mert a főhős nem a mi világunkról kerül át és nem kap cheat képességeket sem, viszont a sajátja mellett két földi lélek is újjászületik benne, akik aztán folyton ellátják jótanácsokkal és ötletekkel (meg egymást szivatják). Az egyik lélek egy híres, de kapzsi és élvhajhász középkori generális, a másik meg egy egyetemista, állatfül-megszállott otaku. Jól megvannak így hárman, és ritkán viaskodnak az irányításért, bár nincs igazán szükség rá, hősünk enélkül is követi az eszes, energikus fiatalemberek jellemző céljait: pénz, hatalom, hárem...
- futottak még: Dungeon Seeker (egy baráti kör egy új világba kerülve elárulja és a szörnyek prédájául hátrahagyja egyiküket, ő pedig megfogadja, hogy bosszút áll; elég sötét és 18+-os), Exterminator (hősünk rovarírtóként teljesen jól megél az új világon is), Gaikotsu Kishi-sama Tadaima Isekai e o Dekake-chuu (hatalmas Overlord koppintás, de működik), Isekai Death Game ni Tensou sarete tsurai (bérrabszolga irodai hősünket egy halálisten egy démoni világra rángatja, ahol csak egy maradhat életben - csak nem számol a jogi következményekkel...), Isekai Ryouridou (szakácstanonc egy fantasy világban, ahol a kulináris művészetek elég csapnivalóak), Overlord*, Saving 80,000 Gold Coins in the Different World for My Old Age (hősnőnk rájön, hogy tud utazni két világ között és mivel boldog nyugdíjas éveket akar...), Yankee Wa Isekai De Seirei Ni Aisaremasu (nagyszájú jenki egy mágikus világban)
- ne kezdj bele, ha kedves az életed: Isekai Onsen ni Tensei shita Ore no Kounou ga Tondemosugiru (persze úgy is bele fogsz nézni, ha már így kiemeltem, de én szóltam)