kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Kimi no Na Wa. (2016): A lány kint él vidéken, egy festőien szép tó partján. Bár tradícióik eredetét korábban elvesztették és környék is kezd lassan modernizálódni, húgával együtt segít a nagymamájának a szentély körüli munkákban és szertartásokban. Ennek ellenére mégis Tokióba vágyik, el erről a helyről. A kissé hebrencs fiú éppen ott él és jár középiskolába, valamint titokban szerelmes a részmunkaidős helyén egy csinos szenpaiba, de egyébként kevéssé foglalkozik a környezetével. A lány és a fiú sosem találkoztak egymással, a sors mégis úgy hozza, hogy kettejük szelleme összekapcsolódjon egy furcsa kötésben és egy üstökös felbukkanásában, ami mindkettőjük életét örökre megváltoztatja...
    Már vagy egy éve lehetett hallani róla mindenféle csupa jókat, ment mozikban is (itthon persze tudtommal nem), röpködtek rá a fesztiváldíjak és elismerések - nem alaptalanul. A látvány, a részletgazdag rajz és a sima animáció nagyon jól néznek ki, igazi minőségi munka, látszik, hogy törődtek vele. Shinkai Makoto sztorija és rendezése a másik erőssége, ami eleinte furcsának tűnhet, de a film felénél van egy váratlan csavar, ami új fénybe helyez minden korábbi apró részletet és a megoldásig egészen a végéig várnunk kell. Többet nem is tudnék mondani róla, mert az már eléggé spoileres lenne, valószínűleg az ismertetőket is érdemes kerülni (én kihagytam mindent, csak az egyik trailert láttam). 8/10

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Most jött ki a BD, a hetekben bukkantak fel az első változatok. A nagy nevek közül senki sem vette még elő, így azok közül válogattam, amelyek kijöttek és jókat írtak róluk. Végül a Nii-sama-féle v5/Final (1080p HEVC) változatot szedtem le. A felirat jó volt, csak pár elütés maradt benne, ezek nem zavaróak, és minden fontosabb kiírás is le lett fordítva (ami a többi release-re furcsamód nem igaz, pedig fontos mellékinfók vannak rajtuk). Picit zavaró, hogy a fehér felirat körüli árnyék elég vékony, de még olvasható. A többi változatot nem néztem, általánosságban erről írtak a legjobbakat.

Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.07.29. 12:54:09