FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Maguk a kiadók szerintem nem. A BD Japánban is döglődik, egy 10 ezres eladás már igen jónak számít (Lasden linkelt ilyeneket korábban :) ), maguk a fizikai eladások a szélessávú "amikor és amire akarom" stream-korban egyre kevésbé jelentősek. A merchandise (kitűzők, kütyük, uzsonnásdoboz, kulcstartó, akármi) szerintem továbbra is menni fog, de az ismertségük kisebb lehet külföldön. Jobb helyeken már eleve sokan szintén streaming-re álltak át (CR, Amazon, és félig, vagy teljesen illegális társaik), így szerintem itt sem lesz különösebben nagy érvágás. Akik archiválni akarnak, vagy nincs jobb szélessávjuk, vagy nem akarnak előfizetni, nekik lesz nehezebb a beszerzés, ennyi. Azért a nyaa bezárása nem jelenti az anime végét, mindössze egy (jó, valószínűleg a legnagyobb publikus) aggregátor site szűnt meg, ettől még a release-ek továbbra is jönnek (legalábbis eddig). A raw-ok sem ezen terjedtek. Szóval, aki kicsit több igényességre vágyik a(z általában) nyugaton fogyaszthatóvá egyszerűsített feliratok és a typesetting hiánya miatt, az szerintem ezután is próbál majd a kedvenc csapatainál maradni. Jó, vannak így is olyanok - mint pl. a HS -, akik csak lerippelik a stream-eket és ráillesztik a hivatalos feliratot, de a stream-hez valahogy nekem sincs ingerenciám, valahogy nem ugyanaz...