FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Az Iron Blooded az jól sikerült azt érdemes végignézni. Ha érdekel az U.C. vonal, akkor azt az elejéről érdemes kezdeni. De a sorozat helyett a 3 film. Utána Zeta Gundam sorozat, ZZ annyira nem jó. Viszont utána a Char's Counterattack elég fasza. Bár szintén az eredeti után játszódnak, de többnyire self-contained, így ismeret nélkül is élvezhetőek. 0080 War in the Pocket, 0083 Stardust Memory vagy a The 08th MS Team. Aztán persze a Gundam Unicorn, ami so-so élvezhető elő-ismeret hiányában is. Utána jön az F91 mozi, ami szerintem szinté jól sikerült és érdemes megnézni. A Victory Gundam meg Turn A Gundam kimaradt nekem, de Turn A-t nagyon dicsérik. És azt a szentatya Tomino csinálta. Többé-kevésbé ez az UC vonal.
Aztán van a Gundam Wing, ami nekem nem jött be, de elég sokan imádnak, úgyhogy megér egy próbát. Az After War Gundam X meg a Mobile Fighter G. A Gundam AGE inkább a fiatalabbakat célozza. A Gundam Build Fighterst és GUnpla Builderst, bár többnyire dicsérik, de azok a gunplas Gundam modellezés köré vannak építve.