FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Steamboy:
Én komolyan mondom nem tudom, h mi a baja az embereknek a Steamboy történetével. A Steamboy egy ősi típusú kaland anime, mint anno a Laputa. A történetnek nem kell olyannak lennie amin az embernek órákon át kell gondolkodnia. Itt a lényeg az érdekességen és a folyamatosan izgalon van a hangsúly, amit szerintem ez az anime teljesen hozott a film egésze alatt.
Az animáció szemet gyönyörködtető, a hangok ugyancsak, és a történet is érdekes. Ugyanis ez a mechanikus, gőz alapú dolgokat eddig még senki nem vette elő, így még egyedinek is mondhatóak.
Nálam a film 10/10-es.
Shin Angyou Onshi:
Az Aoi Anime animeismertetője alapján nagyon jónak tűnt, és még az ismertető írója is 10 pontra értékéte. Így hát gondoltam biztosan egy elsőosztályú animével van dolgom. Hát animáció és hangok szempontjából biztosan. A történet is viszonylag újnak és egyedinek mondható, de a kivitelezése és elmesélése közel sem olyan jó. SanDo karaktere teljesen felszínes és szinte már felesleges. Így mondhati a film első 40 perce arról szól, hogy SanDo, hogyan csatlakozik a főhőshöz. És aztán az itt-ott feltűni látványos harcibelépőkön kívűl nem hagytak neki semmi szerepet. Legalábbis nekem SanDo karaktere abszolúte nem fogott meg, és teljesen feleslegesnek éreztem.
És ezt a sekélységet még az is fokozza, hogy a főhősről még ennyit sem tudunk...
Viszont itt is pozitívum, hogy az animáció meseszép és a hangok is fantasztikusak. ÉS! Most előszőr hallottam a FMA-ból jól ismert Edward Elric hangját eredeti, női szerepben. xD
(Itt meg kell említenem, hogy ugyan ez a nő személy játsza Hitsugayat a Bleach-ben, és egy kisfiút a Steamboy-ban, még a film elején).
Még azt is megemlíteném, hogy az animének nagy valószínűséggel lesz folytatása is, az utolsó jelenetek miatt, így lehet, hogy a második rész már teljes lesz és elmagyaráz mindent, minden karakterrel kapcsolatban.
Nálam ez az anime 10/7-es (az akicók miatt).