kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • [NST]Cifu
    A Yamato "új" (2010-es) feldolgozása még kimaradt, de ilyen téren idén volt a Space Pirate Captain Harlock, ami CGI terén nagyon ott van, aminek nagyon örülök, mert ha nem is futószallagon, de azért jönnek a roppant igényes CGI munkák (Starship Troopers: Invasion, Appleseed Alpha), csak valahogy a történetek végét "túl japán" nekem (hiába volt ott a Harlock-ban a WTF, ha a vége olyan, amilyen; az Invasion-ban még WTF se volt; az Appleseed Alpha meg kurtán-furta). Ilyen téren csodálkoznék, ha a Space Battleship Yamato: 2199 meglepetést okozna. :)

Most nincs sajna időm kifejteni a Yamato-t (mert ugye a régi sorozatot láttam), de ott meg a túlzott szimbolikákat untam már a végén. Érdekes, és jó sorozat a maga módján, csak másképpen "japán" mint a japanimation katonai vonulatának többi ága. Itt tényleg nem a gyerekekről szól a történet, de a masszív japánság benne van (hosszú lamentálások, moralizálások), kezdve ott, hogy a személyzet "fordítva" viseli a pisztolytáskákat, hogy úgy rántsák elő a fegyvert, mint ahogy a szamurájok a katanájukat... :D

Most megnéztem a Cross Ange első négy részét, és ha a kissé túlerőltetett fan service-től eltekintünk, akkor egészen tetszik a története, nem annyira egy kaptafa, és tetszik, hogy "számkivetettekről" szól, viszont ismét - minden Norma nő lenne...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2014.10.28. 07:33:27