FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az igazi felelős lényegében Shikizaki Kiki, ő volt az ötletgazda. De ha azt nézzük, mi volt a célja, akkor Togame halála is csak egy szükséges áldozat lett volna a nagyobb jó érdekében. Meglátásom szerint Togame halála amúgyis elkerülhetetlen volt, előbb-utóbb mindenképp elérte volna a végzete... Kár, hogy végül minden teljesen hiábavaló volt. De hát legalább lehet azt mondani, hogy Togame számára feloldozás volt a halál.
Amúgy ezzel kapcsolatban olyanokat is olvastam, hogy Emonzaemon magától cselekedett, nem pedig parancsra. Ha igaz, akkor ez is csak azt mutatja, hogy elkerülhetetlen volt. Ha például a sógunátus rájön Togame kilétére, akkor ők is megpróbálták volna megölni. Shikizaki Kiki kavarása lényegében valami olyasmit idézhetett elő, mint ami a Steins;Gate-ben volt Mayuri-nál.
Mondjuk lehet nem ártana egy rewatch nekem se, így hogy tudom melyik részletekre kell jobban odafigyelni. :D