FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Lehet. Érdekes egy művészet az anime-ajánlás, annyi biztos.
Nekem az első a FLCL volt, miután hasonlóra ajánlást kértem és a TTGL-t kaptam, 5 rész után dobtam, egyszerűen nem értettem hogy ahhoz a fajta szürreális elszálltsághoz képest amit én kerestem, mi ez a szombat-reggeli rajzfilm szerű cselekmény hogy "fiú elindul világot felfedezni", meg hogy teátrális, elnyújtot párbajjelenetek.
Ma már jobban érteném, egyrészt mert több hasnlóan "camp" stílusú animét is néztem azóta (pl. Star Driver, Mouretsu Pirates) másrészt meg kontextusban tudom hol állt a mecha műfaj a 90-es években, hogy erre hogyan hatott az Evangelion, és hogy annak milyen antitézise volt a TTGL, visszaállítva egy ilyen camp hóbortosságot az Eva után.
Ha jól emlékszem éppen ezen az oldalon kértem azt az ajánlást 2009-ben, szóval lehet hogy éppen személy szerint a Te hibád hogy hónapokkal később lettem anime rajongó mint lehettem volna. ;)