kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • via_mala
    >"Ez valami boxos anime?"
    Bizony! Makonouchi Ippo egy anyjával élő, 16 éves, nyámlila kölyök, akit folyton püfölnek, megaláznak. Nincsenek barátai, barátnői, önbecsülése. Úgy adódik, hogy az ígéretes jövőjű profi középnehézsúlyú box bajnok jelölt kihúzza egyszer a csávából, innen egyenes út vezet az edzőterembe, és elkezdődik Ippo rohamos fejlődése testben és lélekben egyaránt.
    A sorozat 76 részes, éppen ezért én is csak nehezen vettem rá magam arra, hogy elkezdjem, de a Kenshin után gondolam kibírom. Ráadásul én sem vagyok oda a profi boxért, de ez a sorozat ennél jóval többről szól, tele van emberséggel, mély érzelmekkel, humorral(!!!), mégis lebilincselő, pedig nincsenek benne varázslók, hacker-ek, mechák, démon-ok, vámpírok és ecchi jelenetek sem.
    Csak anyit tudok mondani, hogy a GTO óta nem volt olyan anime sorozat, amit ilyen intenzitással néztem volna. Gyakorlatilag csak akkor hagyom abba az újabb és újabb részek elindítását, ha elfogynak a letöltött részek a vincseszterről, vagy elérem a hajnali 2 órát, és még ilyenkor sem szokott az unalomtól lecsukódni a szemem, mint már jópár más animénél előfordult. Így általában 4-6 részt szoktam egy menetben megnézni, de tegnap este pl. 8-at sikerült.
    És még egy pozitívum: gyakorlatilag nincsenek töltelékrészek. Kivétel a 31. és az 51. részek, amelyek amolyan összefoglalóként felelevenítik Ippo addigi csatáinak legjelentősebb momentumait. A 31. részben egy box rajongó sportújságíró készít összefoglalót Ippo addigi, 2 éves pályafutásáról, az 51. részben pedig Date Eiji - a jelenlegi pehelysúlyú Japán bajnok - eleveníti fel Ippo küzdelmeit.

Tanácsom: nézd meg az első 3-4 részt, és ha nem tetszik, akkor jegeld a témát. Én jelenleg az 57. résznél járok, és nem akarok poénokat lelőni, de ebben a részben volt idáig a legnagyobb dramaturgiai fordulópont. Sajnáltam is, hogy az óra már 1:58-at mutatott, pedig volt még 8 rész a vinyón, mert már egyszer sikerült azt a hibát elkövetnem, hogy a 4 napos hétvégére csak 8 következő részt vittem haza belőle.