72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Ottto
    Seriesben megnéztem a 25-26ot, ez End of Evat és a D&R-t holnap....
  • Sadun Tryst
    nézd meg az end of evat.
    és felejtsd el a 25-26-ost részt az NGE-ben.
    akkor teljes lesz a kör! :)
  • Ottto
    Hm. Érdekes, bár én nem tudom elképzelni magamról hogy ekkora érdeklődéssel nézzek egy boxról szóló filmet, vagy akár animet.
    76 részes? Itt a bökkenő, akkor már csak azért sem merek belekezdeni, mert pont hogy ennyire sok, nem győzném dvd-vel, sem helyel, sem idővel :(
    Szerintem ugrom legalább nyáriszünetig amikor lesz némi időm, és lehetőleg egy nagyobb winyóm is!

Amúgy NGEt a sorozatot befejeztem. Most a filmeket töltöm, amúgy a sorozatnak nem volt valami vérpezsdítő vége (utolsó két részre gondolok), inkább csak leki tanulsága. Viszont maga a sorozat az fantasztikus. Voltak benne olyanrészek hogy totál lesokkoltam (pl mikor kiderül Rei titka, leájultam a székről, vagy hogy mi is az EVA valójában, vagy Adam)
    Asuka tisztára olyan mint a hugom Na nem kinézete vagy az életcélja, hanem a modora, na az passzol :D
  • via_mala
    >"Ez valami boxos anime?"
    Bizony! Makonouchi Ippo egy anyjával élő, 16 éves, nyámlila kölyök, akit folyton püfölnek, megaláznak. Nincsenek barátai, barátnői, önbecsülése. Úgy adódik, hogy az ígéretes jövőjű profi középnehézsúlyú box bajnok jelölt kihúzza egyszer a csávából, innen egyenes út vezet az edzőterembe, és elkezdődik Ippo rohamos fejlődése testben és lélekben egyaránt.
    A sorozat 76 részes, éppen ezért én is csak nehezen vettem rá magam arra, hogy elkezdjem, de a Kenshin után gondolam kibírom. Ráadásul én sem vagyok oda a profi boxért, de ez a sorozat ennél jóval többről szól, tele van emberséggel, mély érzelmekkel, humorral(!!!), mégis lebilincselő, pedig nincsenek benne varázslók, hacker-ek, mechák, démon-ok, vámpírok és ecchi jelenetek sem.
    Csak anyit tudok mondani, hogy a GTO óta nem volt olyan anime sorozat, amit ilyen intenzitással néztem volna. Gyakorlatilag csak akkor hagyom abba az újabb és újabb részek elindítását, ha elfogynak a letöltött részek a vincseszterről, vagy elérem a hajnali 2 órát, és még ilyenkor sem szokott az unalomtól lecsukódni a szemem, mint már jópár más animénél előfordult. Így általában 4-6 részt szoktam egy menetben megnézni, de tegnap este pl. 8-at sikerült.
    És még egy pozitívum: gyakorlatilag nincsenek töltelékrészek. Kivétel a 31. és az 51. részek, amelyek amolyan összefoglalóként felelevenítik Ippo addigi csatáinak legjelentősebb momentumait. A 31. részben egy box rajongó sportújságíró készít összefoglalót Ippo addigi, 2 éves pályafutásáról, az 51. részben pedig Date Eiji - a jelenlegi pehelysúlyú Japán bajnok - eleveníti fel Ippo küzdelmeit.

Tanácsom: nézd meg az első 3-4 részt, és ha nem tetszik, akkor jegeld a témát. Én jelenleg az 57. résznél járok, és nem akarok poénokat lelőni, de ebben a részben volt idáig a legnagyobb dramaturgiai fordulópont. Sajnáltam is, hogy az óra már 1:58-at mutatott, pedig volt még 8 rész a vinyón, mert már egyszer sikerült azt a hibát elkövetnem, hogy a 4 napos hétvégére csak 8 következő részt vittem haza belőle.
  • Gábor
    Samurai 7 SPOILER!

Igen, az elég gáz volt, hogy együtt akart bukni Katsushiroval huszonvalahány epizódon keresztül, aztán meg belezúg a Kambeibe, aki persze nem hajtja el a faszba....Kicsit pedo érzésem van egy Kirara-Kambei párosnál, és persze az is zavar, h a nagy Senseiben annyi érzés nincs, h tekintettel legyen tanítványa érzéseire! Meg az a felpofozós jelenet....!
    Többet vártam a szériától, mint kellemes kikapcsolódást! Na mind1, kedvenc nem lett nálam sem.
  • Cat #4563
    ilyenkor spoiler eleje vége helyett inkább használj font color fehéret, és akkor csak kijelölve látszik
  • Sadun Tryst
    Samurai Camploo
    Nekiláttam eme érdekes sorozatnak. És azt kell mondjam, h tetszik eddig. :)
    Hip-hop style 1800-as években. Elég érdekes, de nagyon jó.
    A harcok királyak, a karakterek is hamar megkedvelhetőek.
    Szal aki 1 könnyed harcos animét akar nézni, hát az ne habozzon. ^_^
  • Sadun Tryst
    Samurai7
    Nem volt rossz anime, de nem került a kedvenceim közé. Ennek több oka is van.

1, a párpeszédek néha közel sem voltak kivehetőek
    2, idegesített az erőltetett falusi nyelvezet a parasztoknál (óó számuréj számáááá)
    3, a történet vége sem volt az igazi

SPOILER

Katsushiro elment katonának, Kambeiről pedig semmit nem tudni. A többiek meghaltak. Egyedül Momotaro vége volt normális. Visszament kedveséhez.
    Kirara szerelem nélkül maradt, pedig a sorozat szinte teljes egésze alatt úgy nézett ki a dolog, h Katsushiroval jön össze, erre a 21. részben nem.
    Szal voltak olyan csavarok a történetben, amik szerintem teljesen szükségtelenek voltak.

SPOILER vége

Pozitívumok:
    -jók voltak a harcok
    -akciódús volt a történet
    -újfajta környezet a szamurájokál

Negatívum:
    -idióta cg sok helyen (víz effekt, robotok)
    -a már említett erőltette parasztos beszéd
  • Ottto
    #4557+#4558 NGE: Értem. kössz.

#4558 Hajime no Ippo: Ez valami boxos anime? Boxot nem csípem annyira...
  • Factor_007
    Egy egyszerű kérdés:
    A Wolf's Rainhez van magyar felirat? Usteamen néztem meg, ott nem volt.
  • via_mala
    Az End of Evangelion a sorozat alternatív lezárása, és sokkal jobban passzol a sorozathoz, mint az eredeti lezárás.

A Death & Rebirth pedig a teljes sorozat egy estés, sűrítet moziváltozata.

Hajime no Ippo
  • Bucser
    A Dath and rebirth az 2 film összevágva a Death tulajdonképpen az első a sorozat első 24 részének az összefoglalója a Rebirth az End of eva első 20 perce. És az End Of Eva egy alternatív a sorozatól eltérő befejezés ahol az Instrumentality project el sem kezdődik tehát negálja a 25. és 26. részt.
  • Ottto
    wolfs raint meg fogom nézni, remélem most már jó lesz. Csak előbb helyet kell csinálnom, NGE rohattnagy, 2 dvd-re fog rámenni a filmekkel együtt. Remélem nálatok is mert így lesz hozzá borító!
    Apropó, NGEből két film van, melyik játszódik időben előbb? "Death & Rebirth" vagy az "End of Evangelion" ?
    Hajime no Ippo-ról nem hallottam még, de utánnanézek majd...
  • via_mala
    Örülök, hogy nem hiába "rugdostalak", látod, hogy csak jót akarok.

Most pedig a Wolf's Rain utolsó 4 részét is meg tudod nézni...

Ha pedig a magadba zuhanást kiheverted, elkezdheted a Hajime no Ippo-t. 48 rész után már biztosan állíthatom: magával ragadó!
  • Ottto
    Úgy látszik így működik. Mai HiME legalábbis megy. Kössz :)
  • via_mala
    >> mpf_setup_0-17-0.exe
    Az csak a Windows-os frontend. A lejátszó az ez:
    MPlayer-mingw32-1.0pre6.zip
    Ezt csak ki kell csomagolni és ugyanide kell telepíteni az emlegetett MPF-et, ami ezt használja. Próbáld csak ki!
    A dokumentációja: itt.
  • Ottto
    Az mPlayerem az USTEAMről letölthető verzió, és ezt igenis telepíteni kell (vagy lehet). Emellett vannak rajta csomagolt kiegészítések, nemtom ez nem hinném hogy bekavart mert ezt tényleg csak be kellett másolni.
    mpf_setup_0-17-0.exe ez a telepítő neve. Most még megfordult a fejemben, lehet hogy ez nem is az?
  • via_mala
    Kizárt, hogy az mPlayer bármit is tönkrevágna a gépeden, uis. ez nem telepítő, nem ír a registry-be, nem ír a Windows könyvtárakba, nem rak fel szir-szar dll-eket, csak fel kell másolni egy könyvtárba, ha meg nem tetszik letörölni. Tehát nincs install, reinstall meg uninstall.

Te valamivel kevered az mPlayert, vagy kezd a géped összerogyni és annak semmi köze az mPlayer-hez.

Scroll-ozás: föl-le, jobb-bal nyilak, PageUp-PageDown
    Az input.conf állományban beállíthatók, hogy hány másodpercet jelentsenek, nálam:
    RIGHT seek +10
    LEFT seek -10
    DOWN seek -60
    UP seek +60
    PGUP seek 600
    PGDWN seek -600
    És még felvettem ezeket is:
    , seek -2
    . seek +2
  • Gábor
    Aki nézi a Seed Destinyt, annak jó hír: 22 epizód megérkezett, és nagyon durva a vége! :)
  • Bucser
    Mivel a GUNNM (aza az Battle Angel Alita) Alapvetően manga és szinte csak az első néhány füzet tartalmát dolgozták fel a filmben ahhoz képest egész jól ikerült... a Mangát még a mai napig írják.. (elképzelheted milyen hosszú lett azóta:))
  • Ottto
    Néztem, nem ment
  • Cat #4547
    windows media player classic

http://www.sg.hu/letoltesportal.php?status=linkletoltes&refid=3368
  • Ottto
    mplayer tönkrevágta a gépemen az összes codeccet, hiába reinstalálom, törlöm vagy bármi. Nemtom miért...Jelenleg le tudok játszani pár filmet, BSplayerrel de néhány .avit valamiért nem
    Amúgy azért nem használom, mert nem tetszik annyira, nemtok rendesen scrollozni sem, szal bsplayernél maradnék...
  • via_mala
    Ha csak az mPlayer-t használod, azzal mennie kell mindennek!
    Nézz be ide kódek ügyben: Codecek vs Codec Packok
    (A #29, #35 hozzászólások pedig az mPlayer-ről szólnak.)
  • Sadun Tryst
    pontosan.
    a végén kellett 5 perc amíg úgy újra tudtam normálisan lélegezni, mert úgy elszorult a torkom a 29-es rész után.
    erre a kenshin és az end of eva óta nem volt példa.
    a durva életbe, még 2 ilyen érzelmes sorozat, és megnézek valami lány animé, h végre kisírhassam magam
  • Ottto
    Basszus, mindjárt sírok D:
  • Cat #4542
    kenshin után egyenlőre nem merek belevágni nagyobb sorozatba
    megnéztem battle angel alitát, amolyan kikapcsolodásképp
    türhető, egyszer nézhető, de semmi extra
    bőven lett volna még erő a karakterekben, szinte alig tudunk meg valamit róluk - igaz, ez egy ora alatt nehéz is lenne

Félek, hogy ha ezt hollywoodban megcsinálják, akkor egy akciófilm lesz belőle ahol a harcolo robotokon van a hangsuly :/
  • via_mala
    Na igen az utolsó 4 rész keményen odatesz! Anélkül is jó a sorozat, de a pontot az i-re mégiscsak az a 4 rész teszi fel. És a 30 rész után végighallgatni az ending song-ot az valami lélekbemarkoló!

Top10 helyett vezess be a top100-at, hehe...
  • Sadun Tryst
    jah. már én is eldobtam a listám.
    ezek után: lesznek kedvencek, közepesek és szarok.
    nem fogok rangsorolni. :)
  • Bucser
    Én ezért nem csinálok top tízet:) mert valami módon majd mindegyik a szívemhez nőtt:)
  • Sadun Tryst
    Wolf's Rain
    Végre a végére értem. És a p!csába is, de ez megint egy nagyon jó sorozat volt. Komolyan mondom már annyi jó animét láttam, h nem is tudok lassan top10-es listát állítani.
    A sorozatnak egyértelműen a legjobb részei a legvégén vannak. A 27-30-as részek. Főleg a 29, az nagyon durva lett.
    S így aki eddig nem látta, az pótlja be, mert megéri, nagyon jó kis sorozat. Akciódús, jó a történet és még a szereplők is ha úgy vesszük elég eredetiek.
  • Sadun Tryst
    az a szőke majin srác nagyon beüt. :)
  • Cat #4536
    http://dameet.uw.hu/lap/3tabor04.html
    érdekes :)
  • Sadun Tryst
    új bleach manga megérkezett. (171. fejezet)
    bleach7.com-ról tölthető is. csak regisztrálni kell.
  • Ottto
    De a régi részeket sem játsza le, amiker ezelőtt lejátszott!
  • Bucser
    Hibás letöltés vagy rssz avi vagy nincs befejezve a fájl. Próbáld meg DivFix-el lezárni a fájl végét vagy az indexelést újra megcsináltatni
  • Sadun Tryst
    nekem Asuka volt a kedvencem a sorozatban.:)
  • Ottto
    EZT az üzenetet kapom ha megpróbálom lejátszani bármelyik Mai HiME részt. Néhány más .avinál is tapasztaltam, de nem mindegyiknél. Miért van EZ?????
  • Ottto
    Hát kb olyan két hét múlva vége lesz....A Yesy rendesen subbol, nemigazán késnek!
  • Gábor
    18ig láttam a Himet, most már kivárom, amíg vége lesz, aztán megnézem egyszerre az egészet!