kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • via_mala
    Van némi igazság abban amit mondasz, de szerintem semmi durva történelmi hiba nincs a sorozatban.
    A fürdőkultúra oké, csak az ilyen fejezetek mindig elmennek az ecchi felé, a Kenshin meg nem erről szól, de a későbbiekben lesz majd egy _ilyen_ rész is.

Lovas jelenet is lesz egy, amikor Kenshin megmutatja, hogy a lóháton is profi, de íjjászatra én sem emléxem.

A kereszténység Japánban: a keresztényeket igen brutálisan üldözték Japánban, gyakorlatilag lemészárolták, kiirtották őket, a vallást pedig betiltották. Csak a Meiji restauráció idején a nyugati hatalmak nyomására hagytak fel ezzel az igen durva bánásmóddal. Ez tény. Mint ahogy az is, hogy a keresztények vallási fanatizmusa olyan szinten mozgott, hogy inkább az túlvilági boldogságot választották, mint a földi élet örömeit, sőt a szenvedéseket örömmel vették, hiszen az egyenes az üdvözüléshez vezetett. Mivel alapvető problémád van a katolikus keresztény vallással ("általánosan idegesít, amikor a kereszténység szóba kerül", hogy miért az csak terád tartozik), így a hozzáállásod miatt kicsi az esélyed, hogy elég objektíven tudd megítélni, és elfogadni ezt, de akkor is tény.
    És hogy válaszoljak is: engem nem irritált.
    De lehet, hogy ez egy kissé már OFFTOPIC.

ON:
    Látta már valaki a Hajime no Ippo-t?