72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
1 részt én is láttam. és szvsz a világ elég jól ki van találva meg minden. ami nekem visszatetszett az a szinkron volt (ezen lehet segíteni), és a főhős. nekem kicsit fura volt, de lehet ez is csak a hülye szinkron miatt, már nagyon japán hangokat kötök minden anime archoz. így lehet minden magyarul beszélő anime fej fura... XD
majd ha nem lesz mit néznem, több, mint valószínű, h nekiállok.
(azaz már csak a heti sorozatok lesznek) -
Gábor #4345 Soha nem bírtam megnézni akár csak egy részt is belőle!
A BuziKlub értékrendje vhogy soha nem egyezet az enyémmel, így sajnálatos módon minden ott vetített filmet fenntartással kezelek! -
Miért Dragonball mai napig az egyik kedvencem:) -
Gábor #4343 Ez hiányzik végéről :
-
Gábor #4342 Beteg lehetek: megnéztem 20 Inuyasha részt egyhuamban, és tetszik :D
Pedig ált távolt tartom magam az olyan animektól, amiket a magyar ker tévék méltónak tartanak -
Cat #4341 az általánosan idegesít kitétel az animekre vonatkozott, és az europaihoz képest eltorzult volta miatt van
másrészt, én animere azért IS kiváncsi vagyok, mert egy más kultura, más világ, más gondolkodásmód, és ha erre vagyok beállva, csalódást okoz a kereszténység (fura) feldolgozása -
flashX #4340
-
köszönöm szépen mindenkinek! :)
sejtettem, h az akar lenni, de a HBD-ből nem vágtam le... csak most esett le, h Happy BirthDay akar lenni... ^_^ -
Van némi igazság abban amit mondasz, de szerintem semmi durva történelmi hiba nincs a sorozatban.
A fürdőkultúra oké, csak az ilyen fejezetek mindig elmennek az ecchi felé, a Kenshin meg nem erről szól, de a későbbiekben lesz majd egy _ilyen_ rész is.
Lovas jelenet is lesz egy, amikor Kenshin megmutatja, hogy a lóháton is profi, de íjjászatra én sem emléxem.
A kereszténység Japánban: a keresztényeket igen brutálisan üldözték Japánban, gyakorlatilag lemészárolták, kiirtották őket, a vallást pedig betiltották. Csak a Meiji restauráció idején a nyugati hatalmak nyomására hagytak fel ezzel az igen durva bánásmóddal. Ez tény. Mint ahogy az is, hogy a keresztények vallási fanatizmusa olyan szinten mozgott, hogy inkább az túlvilági boldogságot választották, mint a földi élet örömeit, sőt a szenvedéseket örömmel vették, hiszen az egyenes az üdvözüléshez vezetett. Mivel alapvető problémád van a katolikus keresztény vallással ("általánosan idegesít, amikor a kereszténység szóba kerül", hogy miért az csak terád tartozik), így a hozzáállásod miatt kicsi az esélyed, hogy elég objektíven tudd megítélni, és elfogadni ezt, de akkor is tény.
És hogy válaszoljak is: engem nem irritált.
De lehet, hogy ez egy kissé már OFFTOPIC.
ON:
Látta már valaki a Hajime no Ippo-t? -
Cat #4337 azt :) -
Azaz Boldog szülinapot
;)) -
hülye vagyok, de nem értem...
-
flashX #4334 HBD!!! -
Kenshint nem láttam így nem tudok érdemben nyilatkozni ezen kérdésekben:) Bár már a Clavell féle sógunban is eléggé furcsán jelent meg a kereszténység a Japán kultúrában... -
Cat #4332 ismét kenshin, no meg csak ugy általánosságban az animeről:
1. Miért nincs egy darab ij sem a sorozatban? Akkoriban majd' minden szamuráj ugy tudott lőni, mint amilyen magas szinten kardozni, ráadásul külön speciális ilyen szakaszok is voltak. A sorozatban általános a lőfegyver használata, de ij még említésszinten se volt soha!
2. A lovak hiánya. Ha használnak járművet, akkor csakis hintót, 75 rész alatt egykezemen meg tudnám számolni hány lovas volt a sorozatban. Ez szintén faszság
3. A fürdőkultura bemutatásának hiánya. A japánok naponta fürdenek, akkoriban SOKKAL tisztábbak voltak mint az európaiak (olvasta valaki james clavell sógunját? vagy a tajpant?) Szintén említés sincs
---------------------
1. miért nem váltja senki a ruháját? ez nem lenne fura, ha nem telne el több rész azzal, hogy kenshin össztevékenysége a piszkos ruhák mosásában és teregetésében kimerül :)
2. általánosan idegesít, amikor a kereszténység szóba kerül. Ugyan ateista vagyok, de vagy az animekben van fura módon feldolgozva, vagy Japánba ilyen torz modon jutott el. Gondolok itt arra hogy a szereplők megacélozzák magukat hogy "én csak akkor jutok be a mennybe ha segítek annak ellenére, hogy az előbb belémrugtál" és igy mondogatja magában. Szóval egyáltalán nem azért mert ő ugy érzi, hogy igy kell cselekednie, hanem neki ezt "az Úr mondta". És még jopár ilyen van, engem ezek irritálnak, titeket nem?
várom a véleményeket -
Nekem is a történettel volt bajom.. Bár szerintem a Grafika sem olyan hűde.... Olyan labori CGI volt:) -
Gábor #4330 Én azért fikáztam, mert egy kommersz, már-már amerikai filmet kaptunk, amit én rühellek egyre jobban. -
van 1 olyan érzésem My-hime megint duplán jön... :( -
csak 1szerűen nem jött be az a stílus :/ -
Cat #4327 akkor viszont nemértem hogy az appleseedet miért fikáztad -
ja. :)
a vision of escaflownében is néha a hajamat téptem a baznagy orrok miatt, amit néha rajzoltak.
DE! de nem igénylek mindenhová csodálatos grafot. ami már megüti az átlag 1996-tól feletti rajzot, azzal már meg vagyok elégdve. ami nekem nem tetszik az az, mikor 1 sorozatban ingadozik a minőség. erre a legjobb példa a Naurto. most pedig a Bleach. az első részekben Rukianak nagyon buta feje volt. most meg tök jó lett.
aztán ott van az említett Kenshin. 3 olyan rész van, ahol nem a megszokott a megrajzolás.
de, h 1 kicsit megvédjem magam, ha a történet jó és az eksün, akkor csak a 2. helyen van a garf. és igen, és elvárom, h szép legyen azt amit nézek. ilyenben elég kritikus vagyok, és minden kis szart észreveszek. (normális filmet velem nem túl j ó5let nézni, mindenbe belekötök, ami nem tetszik :D - bár a haverok 90%-a is olyan mint én, ezt 1mástól tanultuk XD ) -
Cat #4325 azt kell mondjam hogy neked átlagnál jobban számit a rajzok minősége - ezt ugyan eddig is észrevettem, de csak most tűnt fel igazán
szerintem neked a topicban lévőknél messze többet számit ez a dolog
egyéb vélemények másoktól? Mennyire fontos a grafika minősége? És itt most nem a Gits2 félperces karneváljelenete és mondjuk a robotech közötti ordító különbségre gondolok, hanem szerintem egy átlagos szinvonal felett ez a téma egyszerüen érdektelen, ha számítana nem is néznék animet... -
akkor 63as rész. nemtom. lényeg, h sojiro ellen harcol kenshin, és ebben a részben tudjuk + h sojironak mi a múltja...
viszont van 1 nagyon szép rész is, ami kiemelkedik a többi közül (a vonatos rész, Sano fél a vonattól + a fényképezőgéptől :D ) -
Gábor #4323 Az Inuyasha még megy, vagy már befejezték? -
Gábor #4322 Nagy a pofája, az biztos! :D -
Cat #4321 az 53mas részben a sorozat legnagyobb arca, seijuro hiko van, kenshin mestere
na az a csávó nem szenved önbizalomhiányban
-
szvsz nekem a Kyo eddig jobban tetszik, mint a Samurai 7 (pedig a 7-ből már láttam az össze lefordított részt).
GUNDAM Wing-et is csak akkor nézem meg, ha az első 5 rész tetszik. minden animénél ezt csinálom. ha eddig nem fog meg, akkor megy a sülyesztőbe... -
gundam seed, új rekord. 15 rész 1 nap alatt. ^_^
sőt ha 1szer azt vesszük, h olyan másnapos voltam 1szer, h mozdulni nem bírtam 1 napig, akkor mást sem csináltam, csak Tenchi Universe-t néztem. 1 nap alatt kb 22 részt néztem végig :D (bár ezt nem veszem rekordnak, mert ez normál körülmény volt)
mellesleg Sojiro és Kenshin harca volt nagyon gyenge az elején (asszem 53-as rész).
ami viszont végképp szar lett, az az utolsó rész. ott mind a grafika, mind a háttér nagyon ratyi lett... :( -
Gábor #4318 A kyo nem rossz, de nem is túl kiemelkedő.
Most a samuari7 van a listán (igazából már vagy egy hónapja nézem apránként). A rajzolás nagyon szélsőséges tud lenni a gyönyörűtől, a távolban durván elnagyzolt karakterekig.
Az inuyasha egyébként végig ment már, vagy még vetítik?
Butcher lehet meg fog kövezni, de a Wing szvsz nagyon gyenge. Viszont a Seed és Seed Destiny üt mindent kategórián belül! -
Cat #4317 Kenshin
Az 50valahányas rész animációja katasztrófa volt
tul vagyok az első 60on, nem vettem észre ilyet, igaz, itt az anji-sojiro-sishio vonal van, szoval ha álló rajzokat vágnak be azt se veszem észre
aztirtad 8 rész egybe a rekordod, nálam ez 12 lett :) -
Narutonak leginkább az eleje jött be. Akkor még nagyon király volt az akció megrajzolása. a karakterek nem voltak olyan szépek (inkább Sakura), de később viszont azok lesznek jók.
majd lesz 1 olyan időszak, amikor néha olyan hülye feje van a kariknak, h na. és most ott vagyunk, h minden pöpec. :)
Narutoban szvsz az anime a jobb (manga annyiban jobb, h mindig hozza a grafikai szintet).
amit most nézek a Samurai Deeper Kyo. jónak tűnik eddig. nagyon szép a megrajzolása, és a szinkronok is jók. :)
ezután meg jön a GUNDAM Wing. ^_^ -
Gábor #4315
-
Gábor #4314 Ugye, hogy nagyon jó anime?! :) Én mondtam :)
Narutot még nem láttam. Mindjárt utána nézek az nfo-n.
Amúgy nekem nagyon tetszett az onegai teacher, most fejeztem be! Sajnálom, hogy ilyen rövid volt :(
Megyek keresek még hasonló animekat. -
GUNDAM Seed:
Na, most végeztem vele 2 perce. Még nagyon friss az élmény, de azt már most tudom, h a kedvenceim közé tartozik. Nem gondotam volna, az NGE óta, h ilyen mechas sorozat ennyire jó lehet. Már alig várom, h a Destiny is elmenjen olyan 35. részig, és akkor én is nekiállok.
Így csak azt tudom mondani, h aki eddig nem látta, nagyon sürgősem pótolja be!
Így az új TOP10:
1. Rurouni Kenshin: Reminiscence
2. Fullmetal Alchemist
3. Gantz (manga)
4. NGE (minden)
5. Rurouni Kenshin (minden más)
6. Cowboy Bebop
7. Naruto
8. GUNDAM Seed
9. Love Hina
10. Bersek -
ha jól tudom akkor április vagy május.
+van új Bleach is. -
Gábor #4311 Nem tudjátok mikor jön az Advent Children? Nem találom a megjelenést sehol...:/ -
:D Akkor az megvan!
-
hm. elnézést, a 25. rész bónusz -
ja, egyre gondoltunk, csak én nem így még nem hallottam, bár gondolhattam volna! -
Gábor #4307 Kame=teknős
Kame-chan= turtle girl-re lett fordítva, úh igen, az okinawai csajról van szó :)