kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Cat #4332
    ismét kenshin, no meg csak ugy általánosságban az animeről:

1. Miért nincs egy darab ij sem a sorozatban? Akkoriban majd' minden szamuráj ugy tudott lőni, mint amilyen magas szinten kardozni, ráadásul külön speciális ilyen szakaszok is voltak. A sorozatban általános a lőfegyver használata, de ij még említésszinten se volt soha!

2. A lovak hiánya. Ha használnak járművet, akkor csakis hintót, 75 rész alatt egykezemen meg tudnám számolni hány lovas volt a sorozatban. Ez szintén faszság

3. A fürdőkultura bemutatásának hiánya. A japánok naponta fürdenek, akkoriban SOKKAL tisztábbak voltak mint az európaiak (olvasta valaki james clavell sógunját? vagy a tajpant?) Szintén említés sincs

---------------------

1. miért nem váltja senki a ruháját? ez nem lenne fura, ha nem telne el több rész azzal, hogy kenshin össztevékenysége a piszkos ruhák mosásában és teregetésében kimerül :)

2. általánosan idegesít, amikor a kereszténység szóba kerül. Ugyan ateista vagyok, de vagy az animekben van fura módon feldolgozva, vagy Japánba ilyen torz modon jutott el. Gondolok itt arra hogy a szereplők megacélozzák magukat hogy "én csak akkor jutok be a mennybe ha segítek annak ellenére, hogy az előbb belémrugtál" és igy mondogatja magában. Szóval egyáltalán nem azért mert ő ugy érzi, hogy igy kell cselekednie, hanem neki ezt "az Úr mondta". És még jopár ilyen van, engem ezek irritálnak, titeket nem?

várom a véleményeket