FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Najó, akkor legyen, megmagyarázom mit akartam írni. :)
Nem véletlen írtam, hogy ennyi erővel vissza lehet menni odáig, hogy a készítése során is lehet, hogy használtak olyan raszteres képeket, amik tömörítettek voltak, így még a tömörítetlen nyersanyagon is lehetnek efféle képhibák. És akkor oda ne menjünk, hogy a vektoros részeit is gyakran 720p-re renderelik, aztán az emberek húzzák a szájukat mert upscale az 1080p. És a nyersanyag tömörítése még csak ezután jön.
A dolog viszont a vízjelből és egy online újratömörítésből indult és arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem biztos, hogy az olyan sokat rontott rajta, hisz az eredeti ami fel lett töltve, lehet, hogy egy lossless tömörített screenshot volt, tehát az még az eredeti rip minőségét tükrözte és amit látunk nem a feltöltés utáni jpg-re jpg-el való újratömörítés hibái.