kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Ruley
    Pl. Elég lett volna egyszer elmondani az utolsó EE-t, mint az eredeti regényben. Ha egyszer a 8 epizód hatásában úgyis közelebb van az 1-hez mint a 15,532-höz, akkor kár vele kínozni a közönséget. (egyébként nekem tetszett, csak azt mondom hogy ez béna kifogás lenne hogy elmebajt akartak vele szimulálni)

[[quoteblock]]Szerintem ez egyrészt egyfajta paradoxon, másrészt viszont ez más paradoxonok feloldása is, mert ugye így nincsenek "alternatív idősíkok", meg "megölöd a saját nagyapádat így nem tudsz visszamenni hogy megöld a saját nagyapádat" problémák, hanem már minden lehetséges időutazás előre megtörtént, predesztinálva vannak a dolgok. Pl. az Azkabani Fogoly-ban volt ugyanez a logikája, hogy nem is láttunk olyan idősíkot hogy mi lenne ha nem lenne időutazás, hanem már eleve az időutazás eredményei megtörténtek. [[/quoteblock]]

Egyébként tényleg jól össze vannak kötve a dolgok a sorozatban, pl. vesd össze Haruhi legelső Kyonhoz intézett mondatát: (Nem találkoztunk mi már?) a második évad első részével...

Vagy például nem tudom milyen fordítást néztél, de eredetileg az hogy "Take care of John Smiths who will xyz" az ugyanaz a kifejezés mint hogy "Suzumiya Haruhi xyz Brigade"

Vagy amikor Taniguchi az első évadban mondta hogy Kyon mindíg a furcsa lányokra bukott, később majd arról is kiderül hogy már régen is...