kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • [NST]Cifu
    @Zomil:

Mint ahogy játék is egyre kevesebb van ami hardcore, ugy anime-böl is kevesebbet találsz nge szintü történettel. Sajnos, h ne veszitsenek nézöket és fenn tudják tartani magukat a kiadok "casual" anime-ket kell késziteniük, mert erre van igény.

Megint lehet, hogy én látom rosszul, de korábban sem jött ki évente több, minőségre tripla A kategóriás. Ez, hogy régebben bezzeg mennyi jó játék / anime jött ki, most meg mennyire sok a kommersz vélekedés inkább az emlékek megszépülése kategória. Ismét: szerintem.

Vagy hiába várok baldurs gate szintü dragon age-et, mikor arra van igény ami a lebutitott dragon age 2 lesz.

Majd vigasztalódsz a The Elder Scrolls V: Skyrim-el. ;)

Továbbá viszont a Baldurs Gate idejében viszont a legtöbben még csak álmodoztunk az MMORPG-kről (igen, én is ki akartam próbálni az Ultima Online-t, csak nem volt sok sikerélményem benne. :)). De ez már inkább arra példa, hogy miért nem jó hasonlat a számítógépes játékok az animok-hoz. :)

@Ruley:

Mert ez az utóbbi az amire én céloztam, hogy az ecchi az NEM egy belépőszintű tömeg-műfaj. Nem igazán ALKALMI nézőknek készül, hanem azoknak akik az előzőt és az azelőttit is látták, akik megveszik a méregdrága figurákat és DVD-t.

Lehet velem van a baj, mert nem vagyok olyan mélyen az anime követésben, de ismét csak azt tudom mondani, hogy nem látom én legalábbis azt, hogy mostanában az ecchi visz mindent, míg régen inkább az "igényesebb" anime-ra lett volna kereslet. Régen is rengeteg ecchi sorozat/OVA jelent meg, akárhogy is nézem az AnimeDB-t.

Ez a cenzúratörvény is ezt mutatja, hogy egy politikus megpróbálhatja elnyomni ezeket, és a választói tömegek örülnek neki! Egy olyan országban ahol a könyvtárakban több a manga mint a könyv, az animék mégis olyan szintre jutottak, hogy nagy részükben a társadalom többsége semmilyen értéket nem lát!

Ez a cenzúratörvény egy gumicsont, amennyire én utánaolvastam, alapvetően bőven lenne másra is pazarolni a politikai puskaport, de az fájdalmasabb lenne, mint az otakukat és a mangakákat ostorozni.

Megjegyzem, hogy miközben kutakodtam, olyan információkat is találtam, miszerint nincs büntetve a szexuális közösülés gyerekekkel. Tehát ha egy 13 éves kislány a beleegyezésével szexel vele egy férfi, akkor az nem büntethető, de egy mangaka/kiadó, aki iskolás egyenruhában ábrázol kihívó pózban egy hasonló korú kislányt, az igen.

Itthon már sztoikus nyugalommal konstatálnák csak egy hasonlóan alapos hátterű jogszabályt. :)

Én úgy látom hogy a játékok elindultak a jó irányba, azzal hogy a játék fogalma minden háztartásban ismert, (és mellette megmaradtak a különféle niche műfajok várva minden érdeklődőt), de az animék az amerikai képregényekkel együtt a rossz irányba, ahol magát a médiumot is csak legjobb esetben megtűrik, és az egész egyet jelent a rajongóknak a szűkebb körével.

Ugyanúgy a számítógépes játékokat is "démonizálják", lásd Amerikában a GTA4-et (vagy a GTA:SA volt az?) vagy a Mass Effect első részét ért támadásokat, miszerint szexista a játék, vagy ott van például a németeknél él ugye az a törvény, hogy nem lehet egy játékban vörös színű a vér, stb...

Az Anime-oknál is megvolt eddig az az előítélet, hogy perverz, beteg, stb., ez nem most alakult ki, ennek a törvénynek a hírére...