kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • [NST]Cifu
    Bocs hogy belevaúúú, de...

Az egzisztencializmust túlragozod, az csak egy szélsőséges példa volt, a lényeg az hogy az alkotóknak régen meg nagyobb igényük volt arra hogy normális, népszerű történeteket mondjanak el: készültek történetek gyerekeknek, és fiataloknak, mindenféle műfajokban akció, dráma, humor, stb. Ez manapság valahogy LESZŰKÜLT a perverzekre.

Lehet rosszul látom, de sose az alkotókkal volt gond, most sem azzal van, hiszen például novellák terén továbbra is él és virágzik például az igényesebb japán Sci-fi (csak marha nehezen fordítják le őket angolra, hogy egye meg a mákosbejgli). A gond inkább az elvárásokkal, a produceri / pénzügyi oldalon van.

Amit itt a perverzekről írsz, szerintem lehet valahogy úgy is megközelíteni, hogy változik a társadalmi elvárás, szemlélet. Valahogy úgy, ahogy a nyugati kultúrában anno a bikini és hasonló merészebb ruhák megjelenése volt megbotránkoztató, aztán meg a hippikorszakban meg már egyenesen avittnak hatott.

A gamer analógiát pont fordítva értettem, hogy a mai otaku-anime olyan mint a hardcore játékok, ahogy egyes játékfejlesztők is készíthetnének gyerekeknek, az apukáiknak, és a nagymamának is játékokat, de inkább nem teszik, mert el vannak szállva attól hogy pár fiatal férfi éljenzi hogy azt csinálják ami nekik tetszik.

Összeségében nem értem az egész hasonlatot. Ma is találsz mindenféle erősen szűk rajongókört mozgató játékot, legyen az mondjuk repülőgép-szimulátor, tengeralattjáró-szimulátor, realistább harci lövöldözős játék, összetettebb kalandjáték, szerepjáték, stb.

Az ne tévesszen meg, hogy vannak divatirányzatok, ezek mindig is így voltak. Ahogy például a sci-fi filmeknek volt egy "aranykorszaka" az 1950-es években, majd az 1970-es és 80-as években, úgy van most például FPS-lövöldözős korszak a számítógépes játékok piacán.

Az Anime-k esetében is szerintem egy divathullám lehet a háttérben. Legalábbis a saját véleményem szerint. :)

Ez a gondolat rajongóknak sokszor nem tetszik, de szerintem az lenne a legegészségesebb az Anime kultúrának ha eljönne "az Anime Wii-je", valaki aki összekötné a médiumot a kinti világgal, hogy legyen jövője.

Egyfelől ott vannak most a Marvel - Madhouse amerikai képregény koprodukciók.

Másfelől a Wii-s hasonlat bizonyos szinten... hogy fogalmazzak... nos, gáz. A Wii legnagyobb baja, hogy igazából sehol sem alkotott maradandó, mélyenszántó játékot. Nem nagyon fogsz 10 év múlva visszaemlékezni egy Wii játékra se úgy, ahogy mondjuk visszaemlékszel most mondjuk a Curse of the Monkey Island-ra, a Starcraft-ra, stb.

Amiben jó volt, hogy a "casual" játékot szélesebb rétegnek vitte el. De összehasonlítva a "hardcore" játékokkal tette mindezt alacsonyabb minőségben és egyszerűbb játékmenettel.

Ha a fenti idézet persze arra vonatkozik, hogy az Anime nézőközönségét kell növelni, akkor igazad van. De bővülés ez egyben a minőségi visszalépés árán fog megvalósulni.