FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Shaman King, vagy magyarul Sámán Király, azt hiszem a Yugioh alkotóitól származik. (nem néztem utána csak vmi ilyesmit hallottam)
Egyébként vhol még hasonlít is rá, talán pont azt a különbséget tudnám felhozni a Yugi és a Shaman között, amit már említettem a Pokemon és Digimonnál. Szóval a Shaman király lényege az, hogy főhősünk minnél erősebb és nagyobb sámán legyen, amúgy egy hétköznapi iskolás tinédzser fiúcska az illető. Ehhez pedig rendeznek asszem 500 évente egy sámán versenyt ahol kiderül ki a legjobb, barátunk éppen beleszületett az aktuális versenybe.
A harcot mindenki a saját harcos szellemével vívja(szamurály meg ilyesmi szellemek), ez úgy néz ki, hogy a sámánok látják a szellemeket és valamilyen úton-módon a sámán mellé szegődhetnek mint őrzőjük. A csata nagyon érdekes a sámánok egyesülnek a szellemükkel, tehát voltaképpen a szellem beleszáll gazdája testébe, ahogy egy testben küzdenek a képi megvalósítása nagyon látványos, de vannak kötvetítők akik szellemeket is megidézhetnek, vagy esetleg olyan sámánok akiknek zombi örzőik vannak.