FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Angel Beats!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kanade megkapta Yuzuru szívét, élt, majd meghalt. Azért került abba a világba, mert meg akarta köszönni Otonashinak a szívet.
Otonashi amnéziával került oda... Ha úgy vesszük kétszer is meghalt. A balesetnél belső sérüléseket szerzett. Ez vezetett a halálához. Utána ugye a szívét Kanadébe ültették. Na most a szíve nem halt meg addig, amíg Kanade is élt, így a lelke sem került be abba a világba. Illetve bekerülésének is valószínűleg két célja/oka volt.
1. Hogy Tenshi köszönetet mondhasson
2. Mert amnéziája miatt csak a balesetig emlékezett, vagyis hiba történt. Neki nem volt megbánása az életben. Vagyis volt, sok volt ráadásul, de végül békében távozott a donor-lappal.
Miután visszatért az emlékezete (Mikor Kanade mellkasán aludt), azért nem tűnt el, mert addigra már új célt talált magának.
Ennél logikusabbra nem tudom kihozni :D
Itt felmerül, az a probléma, hogy Tenshi már régebb óta ott van, Otonashi meg csak akkor érkezett. A teóriám szerint egyszerre kellett volna megérkezniük. Bár nem szükségszerű, hogy abban a világban a fizika törvényei működjenek, hogy az idő úgy teljen, mint ahogy nálunk. Illetve az odajutás sem feltétlen "egyenes úton történik", esetleg aki/ami(k) odajuttatják a lelkeket nem biztos, hogy automatikusan, és lehet hogy szortíroznak.
Most töröltem le Angel Beats!-t és megnéztem a zenés részeket előtte. Azért írtam ezt a kis szösszenetet, mert szóba került, hogy Kanade esetleg csak kómában van, de ezt marhaságnak találom.
Másrészt az alternatíva, hogy MINDENKI kómában van... MALon mintha felmerült volna ilyesmi, és nem hülyeség.
-Iwasawa a fejsérülésével?
-Yurippe a sokk miatt? Nem mondta hogyan halt meg. Lehet, hogy nem is halt meg, csak erre a téves következtetésre jutott.
-Hinata drog miatt?
Ez az elmélet viszont azért hibás, mert a végén ugye Otonashi és Kanade összefutnak. Na most Otonashi biztosan meghalt. Tehát itt hiba van.
Volt még kérdés, hogy ez a találkozás hogy volt lehetséges?
Reinkarnáció. Akik jó életet éltek, újból emberek lehetnek. Az érzelmeik és kötődésük miatt, lehet hogy megadatott nekik az, hogy közel egy helyen szülessenek újra, vagy legalábbis az élet során sodródjanak közel egymáshoz, és az intenzív érzelmek miatt valahogy magukkal vitték az új életbe a My Songot :)
tl;dr
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tenshi halott volt és nem kómás.