FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
magia... elirtam. kosz hogy szoltal.
filozofia alatt meg ertem shiro nezeteit, elveit es az arrol torteno beszelgeteseket, vitakat Rinnel (Shiro a mindenkori optimista, mig Rin pont az ellentete, o a pesszimistak taborat erositi). az tetszett, hogy ez nincs tulspilazva. pont annyi van amennyi kell. karakterekrol meg annyit, hogy szines a valasztek, a tortenelem tobb pontjarol jelennek meg karakterek es utalasok es ezek nagyon jol megfernek egymas mellett (talalsz benne mitologiai alakoktol kezdve a szamurajokon at egesz a XXI. szazadi Japan diakig mindent), de azert nincs minden konkretizalva, nem tudunk meg minden karakterrol mindent ez adja az anime titokzatossagat.
szereplok lelkiallapotanak abrazolasara nagy hangsulyt fektettek (fejtettet irtam eloszor... faradok
). vegigkovethetjuk azt, hogy Shiro hatasara hogyan valtoznak meg az emberek, sot azt is meglathatjuk, hogy egy rideg harcosbol hogyan valik hos (Archer).
ami meg tetszett az a korrekt befejezes (ezt nem reszletezem, nezze meg aki kivancsi ra), na meg az, hogy Sabert hogyan kell magiaval feltolteni
seth kepen elgondolkodtam. megfelelo szovegkornyezetben ez is lehet egy erdekes gondolat, vagy inkabb egy kovetkeztetes. mondjuk Shiro nem veszi komolyan a dolgokat, azt hiszi mindenkit megmenthet erre Rin bevagja ezt a mondatot. szorol szora nem emlekszem az egeszre, de lehet igy tortent vagy valami hasonlo volt, de lehet forditasi ferdites
.
ami a prezentaciot illeti az is elismeresre melto. az openingek jok, illenek az animehez, ugy a video mint a zene (mindketto, bar a verekedos jatek introja nekem jobban bejon ). ez ervenyes a szinkronra is. grafika is nagyon jo, jol kidolgozott karakterek es nem elhanyagolt tajak kenyeztetik a nezo szemet.
en csak ajanlani tudom, nekem nagyon bejott, egy pillanatig sem hittem azt, hogy valami hianyzik belole, bar a most megjelent movie ami a visual novel masodik tortenetszalat dolgozza fel jol kiegesziti ezt a tortenetet.