FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Hát speciel a Yugiot én se csipázom annyira, de a DB azért szerettem/szeretem, mert talán kicsit olyan amierikai comics-os beütése van, és ez az a téma ami az anime mellett nagyon közel áll a szívemhez, Persze el van túlozva a sok feltámadással, meg azzal, hogy Songoku gyak le a végén mindenkit, de szerintem a szülőföldjén is, és egyéb országokban is, nagy sikere volt, és nagy nézettsége, nem véletlenül készítetek belőle 3 sorozatot sok 100 résszel, több moviet, + egy élőszereplős filmet is. Ez az anime szégyene lenne? Nyereséges volt persze, volt nézőtábora nem is kicsi és csinálták, és azt nem gondolnám, hogy ezt csak a 15 év alatti gyerek nézők érdeme lenne, h csak belőlük állna a nézőközönség, eleve nem is olyan kicsiknek csinálták, mert a kamaszgyereket akarták megcélozni, csak kinőtte magát. A sima Bragon Ball-t megfigyelitek sokkal gyerekesebb is mint az utódai.
A pénzcsinálás: most ki az a rendező, alkotó aki nem azért csinál filmet, hogy pénzt keressen? Nem csak ez motiválja természetesen, de ki állna neki anime filmet, vagy bármit csinálni amin nincs profit, és ha már bejött az ötlet, miért nem csinálja addig amíg még van rá érdeklődés, igény, kereslet.
Most megint föll kell hoznom a Totorot, amivel egyébként semmi bajom nincsen, de miért nem említhetnénk 1 mondatban a BD-vel amikor ez is anime meg az is. Ez egy kategória ilyen szmpontból, még ha nagyon tág is, nem szorítkoztam feltétlenül stílusra, de az animok között, mint minden más ill. az összes animme-al együtt meg lehet említeni, de még az anime-on belül is említhető egy lap alatt, mert sztem a nézőközönség a megcélzott tábor ugyanaz. Tehát ezen belől még szükíthetjük a kört mert a két film ugyanúgy gyerekeknek is szól, és ugyanúgy nem a komoly, mély gondolatok jellemzik őket. Persze van tanulsága, de az eléggé, meseszerű és gyerekésszel is felfogható.