72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Gábor
    Mi a fene lehet akkor? Mindjárt megkérdezem a fórumon.
  • Jinchuu
    Nekem is jól jön! Semmi gondom nincs vele!
  • Sadun Tryst
    nekem most is maxal jön (90k)...
  • Gábor
    Mostanában olyan lassan jönnek a filmek usteamről :(
  • CSOCSO
    akkor lehet felakasztom magam..
    meglesnetek nekem hogy az usteamon levo GITS avi verzioja fent van meg es ha igen akkor hany megas?? mert nekem majdnem 900 megas GITS em van
  • Waterhorse
    OFF (talán...)

"Na mindegy Plz zárjuk le a témát, mert senkinek semmi joga
    a másikat fikázni egy hülye mondat miatt. azért írunk ide, hogy tanuljunk."

Na de ki fikázta itt a másikat egy szóval is?:))
    Viszonylag kultúrált formában beszéltük meg a nézeteltéréseinket ezen a témán belül, és senki nem személyeskedett, vagy anyázott, szerintem elég korrektek voltunk.

Igen-igen azért vagyunk itt, hogy tanuljunk + hogy véleményt nyílvánítsunk a fórumszabályok határait NEM átlépve. Ez esetben nem léptük át a határokat, és végeredményben abból tanul az ember, hogy elolvassa a hozzászólásokat, és ahány ember annyiféle vélemény. Engem még az se zavar, ha valaki túlságosan kritikus szemmel ír vmiről, csak racionális legyen, és szorítkozzon támpontokra, tényekre.

Sztem nem volt fikázás, ez a beszélgetés ami köztem és a többiek között megy sztem még mindíg jobban érthető a laikusok vagy az újabb érdeklődők számára, mint az hogy most divx-es, dvd-ripes, ac3 hagos, vagy vhs verzó, vagy melyik falyta rip ez, vagy éppen az az anime film.

A mondat NEM volt hülye, amiből indult ez a beszélgetés, csak bántó egy kicsit, amit én a lekemre vettem és megpróbáltam megvédeni szeretett filmeimet ennyi a tényállás:)))
  • Jagi
    Mindegy hát! Fizikailag lehetetlen megcsinálni az aquvilla lövést is!
  • Gnome
    hmm akkoriban én járhattam vagy 3.-4.be...én mindig a Cézár(vagyki) akartam lenni mert az olyan gonoszvolt:P...

DBvel nekemsincs semmi bajom habár azokkal az animékkel amikről úgy általában itt szó esik egy oldalon emlegetni nem lehet(nemértem akkor, hogy a Narutot miért lehet de mindegy)
  • Jagi
    Akkor 1 passz időtartamig!
  • Jagi
    Igen!
  • Sadun Tryst
    nekem az teccett benne, hogy dombon volt az összes pálya... :)
  • Cat #2735
    én 10 percig birtam, sztm rettenetes volt :D
  • Adam5
    Arra én is emléxem :D

Volt egy gyerek akinek az volt a "szuper" támadása hogy "szuper magnum!" :D
  • Jagi
    Nem pálya ördöge volta magyar ford. az elsők között volt Mo.-on Az nekem is bejött mikor 5 részen keresztül futották át a pályát.
    Egy hét múlva ránéztem asztem ua. de a haver azt mondta, hogya kapus mintha védett volna végig az előző részben, úgyhogy ez 1 új támadás! :DDD
  • Jagi
    A db-vel az a baj, hogy nagyon hanyag a grafikája. Az első sorozat lehet gyerekes volt, de több poén egy részben,
    mint a többi sorozatban összesen(megjegyzem németül ez is élvezhetőbb, de a hun versionnal sincs bajom)!
    A z és a gt az übertáp lények Songoku általi halála.
    nagyon elszálltak az alkotók.

Sztem a többiek nem úgy értették, hogy a DB v. a Yugi szar, lehet nézhető csak őket nem köti le. a látvány, vagy éppen a story-ja miatt.
    Itt elsősorban a látványon van a hangsúly. Igényesség mindenek előtt. Visuális orgia (pl.: Gits2) Vagy ami nagyon bejott nem movie (sorozat) a Scrapped Princess. Abban minden van. Akció, marhgaság, érzelem, sztem a vége 1 kicsit alakulhatott volna másképp.

Na mindegy Plz zárjuk le a témát, mert senkinek semmi joga
    a másikat fikázni egy hülye mondat miatt. azért írunk ide, hogy tanuljunk. Jó tapasztalat. Meg ha unatkozunk sem vagyunk egyedül.
  • Waterhorse
    Hát speciel a Yugiot én se csipázom annyira, de a DB azért szerettem/szeretem, mert talán kicsit olyan amierikai comics-os beütése van, és ez az a téma ami az anime mellett nagyon közel áll a szívemhez, Persze el van túlozva a sok feltámadással, meg azzal, hogy Songoku gyak le a végén mindenkit, de szerintem a szülőföldjén is, és egyéb országokban is, nagy sikere volt, és nagy nézettsége, nem véletlenül készítetek belőle 3 sorozatot sok 100 résszel, több moviet, + egy élőszereplős filmet is. Ez az anime szégyene lenne? Nyereséges volt persze, volt nézőtábora nem is kicsi és csinálták, és azt nem gondolnám, hogy ezt csak a 15 év alatti gyerek nézők érdeme lenne, h csak belőlük állna a nézőközönség, eleve nem is olyan kicsiknek csinálták, mert a kamaszgyereket akarták megcélozni, csak kinőtte magát. A sima Bragon Ball-t megfigyelitek sokkal gyerekesebb is mint az utódai.

A pénzcsinálás: most ki az a rendező, alkotó aki nem azért csinál filmet, hogy pénzt keressen? Nem csak ez motiválja természetesen, de ki állna neki anime filmet, vagy bármit csinálni amin nincs profit, és ha már bejött az ötlet, miért nem csinálja addig amíg még van rá érdeklődés, igény, kereslet.

Most megint föll kell hoznom a Totorot, amivel egyébként semmi bajom nincsen, de miért nem említhetnénk 1 mondatban a BD-vel amikor ez is anime meg az is. Ez egy kategória ilyen szmpontból, még ha nagyon tág is, nem szorítkoztam feltétlenül stílusra, de az animok között, mint minden más ill. az összes animme-al együtt meg lehet említeni, de még az anime-on belül is említhető egy lap alatt, mert sztem a nézőközönség a megcélzott tábor ugyanaz. Tehát ezen belől még szükíthetjük a kört mert a két film ugyanúgy gyerekeknek is szól, és ugyanúgy nem a komoly, mély gondolatok jellemzik őket. Persze van tanulsága, de az eléggé, meseszerű és gyerekésszel is felfogható.
  • Jagi
    Vááááááá!
  • via_mala
    Szvsz az usteam már megcsinálta a magyar szinkronos GitS movie-t 2 CD-s .mkv változatban (Ghost_in_the_Shell_Multi_Language (hundub_japdub_engdub_hunsub_engsub)).
  • Bucser
    Az a Vox volt:) Ott adtak Blue Submarine-t ArmitageIII-at és szégyen gyalázat de lenyomták az M.D. Geist-ot is:) Volt ott GunSmith Cats és volt Kite is vágott verzió, Lilly C.A.T. MTV-n ment Escaflowne, Goldenboy, Pro7 nyomta A Gits-t a LAputa-t a Chichiro-t a Mononoke Hime-t a Totoro-t és egyszer későn a Grave of The FireFlies-t. Wolt már Wolf's Brigade is ha jól emlékszem. és Bebop film is ha jól emlékszem... JA meg ugye RTL-II nyomja Digimon - Pokemon - Yugioh - Inuyasha-négyest jelenleg... (Akkor is a nagykedvenc sorozatom a Mila Superstar marad) Vagy a Japán fociról készült sorozat valami Captain Tsubasa címmel:) a NémeteN valami hülye címe volt:) Egyébként bírtam mikor 2 részen keresztül tartott egy labdaátívelés és közben mind a 22 játékos másra gondolt és 2-3 perces flashbackek voltak:) Ezért tartott az átívelés 2 részig:D

Na mind1.. Szóval ha anime.t akartok nézni akkor nézzetek Cowboy Bebopot MEg ninja Scroll-t esetleg trigun-t kezdésnek és aztán látványvilágban és mondanivalóban érzelmi hatásban hasonlítsátok össze az Inuyasha pokemon sm Dragonball digimon félékkel.

A Ttoro-n pedig azért húztam fel a szemöldökömet mert egy Miyazaki filmet nem lehet Dragonballal egy mondatba írni!!!! Ez olyan mintha Fredericko Fellini-t michael Bayhez hasonlítanád!!!! (Fllini művészfilmeket forgatott és szépeket Bay pedig gyors akciófilmeket)
  • Jagi
    Egyetértek, bár a goldenboy-t nem láttam, a Midori-t és a Naruto-t sem. A Digimon első sorzatát végig néztem,(RTL2, hozzáteszem a német szinkron üti a magyart) a másodikból 1-2 rész maradt ki, a harmadikat hébe- hóba nézem. Sztem az eslő volt a legjobb. Palmon és Patamon a két "sötét" sokat röhögtem rajtuk. A DB tényleg komolytalan,(series 1 nézhető) de a vágatlanra szakítanék időt... asszem. a Tenjou Tenge-ben is agyonverik egymást mégis más + klasszisokkal szebb.
    Szóval amit csatorna ad (sorozat) az inkább gyerekenek szól akik ovi v. suli után hétvégén megnézik Pikácsut.
    Bár az a gyanum, hogy régebben a pro7-en ugy éjfél körül adták az EVA-t.

• Sadun Tryst
    a totorot azért emelte ki mindenki, mert így említetted meg...
    "de azt én nem hinném, hogy nem férne bele ebbe a témába egy dragon ball, egy slayers, egy totoro, Sailor moon, yugioh és a többiek"

és a többiek szóval bekategorizáltad a db mellé...

és mi sem csak nagyon komoly cuccokat kézünk, hanem vicces szórakoztató, és aranyos animéket.

dragonball: pofázok, harcolok, pofázok, meghalok, tápolok, harcolok, tápolok, stb... na ez nekem így utólag nagyonm unszimpatikus lett, mikor végre normális animékhez jutottam...

yugioh:egy kártyajátékban mi olyan izgalmas? pokémon, digimon ok, mert ott legalább igazi lényeg harcolnak, és nem azon izzadnak, h milyen kártyát húznak... :P

Inuyasha: csak belenéztem, de nem nagyon fogott meg engem sem. talán a hülye magyar szinkron miatt...

mondok pá vicces és szórakoztató animét, ami komoly és illik ide a topikba: Love Hina, Midori no Hibi, Naruto, Tenchi, GoldenBoy, Trigun.
  • Sadun Tryst
    nekem a tenchi összes létező sorozata és filmje megvan :)
    1ik kedvenc sorozatom ;)
  • CSOCSO
    par rajzolt csajszi.. nagyon jok szerintem
  • CSOCSO
    nah meglestem szinkronosan a GITS-t...
    sokan szidtatok a szinkront.. szerintem egyaltalan nem gaz.. sooot.. szerintem meg az angol szinkronnal is jobb!!!
    oke kusanagi hangja neha nem tetszik de neha rendben van.. batou hangja fullosan a helyen van.
    de legalabb a magyar szinkron sokkal eroteljesebb. marmint a hang effektek...
  • Cat #2722
    tenchi kurvajó, aki még nem látta nézze meg :>
  • Bucser
    Csak németül láttam Annyra nem fogott meg
  • Adam5
    Rtl is adja minden vasárnap reggel.
  • Bucser
    A félig démon macskafülü srác és a földi csajszi??? Kicsit Escaflowne koppincs de annyira nem gáz csak RTLII-n láttam 2 részt de nem kötött le meg nem szeretem, ha agyon van vágva egy sorozat.. Tetszik, hogy saját fajtársak ellen harcol vagy lehet, hogy éppen testvérei ellen és ezt viszi a vállán..
  • CSOCSO
    KESZ A SZINKRON!!! VAAAAAAAAAAAAAAA
  • Waterhorse
    "Mi vagyunk itt sokan és nem vagyunk hajlandóak bizonyos dolgokról beszélgetni a témán belül"

EZT NEM IDÉZTEM SENKITŐL, csak ezt szűrtem/éreztem ki a szavakból.
  • Adam5
    Bucser: amúgy az Inuyasharól mi a véleményed?
  • Waterhorse
    "ÉS nem arról van szó, hogy ne beszéljünk a dragonbólrólk"

"Ezért szeretnénk kérni, hogy Dragonballok kíméljenek"

Érdekes a fenti két idézet 1 hozzászóláson belül:)))
    A Totorot azért írtam mert éppen az jutott eszembe, én nem mondtam azt, hogy Totoro=Dragon ball, Yugioh=Slayers, stb-stb. csak egy felsorolás volt, erre ragáltam vele:

"komolyabb alkotásokra szívesen szavazok,"

"itt inkább a nagyfilmekről vagy nagy sorozatokról (nem db, nem yugioh nem pokemon és egyéb marhaságok) -ról szeretnénk értekezni. "

Értitek mit akarok ezzel....
    A komolyabb nagyfilmek/sorozatok, kontra az én felsorolásom(DB, Yugi stb.). Szóval a komoly alatt én a lélektani, elgondolkodtató sztorikat értettem, ezzel ellentétben pedig a már említett felsorolásom áll, az abban szereplő címek szórakoztatóak, aranyosak, viccesek tökéletes esti kikapcsolódás, de nem komolyak és ezért hoztam föl őket.

1. Amúgy az sg-n ez már nem először fordul elő, hogy írok vmit és nem a mondandóm lényegét ragadják meg hanem kiemelnek vmi teljesen jelentétktelen dolgot( speciel Totoro a felsorolásomban, hűűüü, hááá, hogy kerül az oda), és ezekre reagálva fél olodalakat teleírhatok, hogy megértessem a lényeget, a hozzászólásom lényege annyi lett volna kvázi, hogy én szeretem az anime-okat, szeretnék róluk itt beszélgetni, mert esetleg magánéletben nincs rá lehetőségem, akármelyikról is legyen szó, és nem értem miért nem fér el itt bármelyik anime.

2. "Mi vagyunk itt sokan és nem vagyunk hajlandóak bizonyos dolgokról beszélgetni a témán belül" - na igen, de ez nem zárt, VIP, vagy egyéb hipercsoda magánfórum.

3. Anime topicon belül: beszélgetünk a Slayersről, hogy és mint vetíti a cool, felhozzuk a Dragon Ballt is, ártalmatlanul elfilózgatunk, nem bántunk senkit és le vagyunk teremtve, el vagyunk zavarva hmm...
  • CSOCSO
    ha sikerul akkor egybe olvasztom oszt beszelni kene az usteammal hogy feltegyuk oda..
  • CSOCSO
    uhm... ugy nez ki megis sikerult.. fel napi munkam vegre kiviragozik.. legalabbis igy nez ki es nagyon remelem.. mar az eleje is elegge passzol. mar csak a vegen van egy .. negyed mp elteres... megcsinalom..aztan rateszek plusz par decibelt hogy ne legyen felhalk..es kesz.. kit erdekel a cuccos???
    898 megashoz van...
  • Bucser
    LEhet, hogy nem a dvd verziót adták le a Tv-ben hanem a vhs-t
  • CSOCSO
    azt hittem egyszerubb dolgom lesz ha meglesz a szinkron a GITS hez.. de nem.. az eleje se igazan jo es a vege se passzol. ha az elejet odaigazitom.. akkor a vege elcsuszik. ha a veget is megcsinalom az eleje csuszik el.. es igy tovabb akarmihez nyulok csak csiki csukizom..:(
  • CSOCSO
    lehetseges hogy az MTV-n valami roviditett, cenzurazott verziot adtak a GITS bol.. mert a szinkron vege nem passzol igazan:(
  • Adam5
    Ja ok akkor sry.
    Ok befejeztem
  • Bucser
    ???? Én nem szavaztam!!! De nem ejthetnénk már ezt a szavazás témát???
  • Adam5
    detto

elég gyerekes...