FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Eureka Seven [ eureka 7 - E7 ]
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!eh. csak egy kicsit beleneztem az elso ket reszbe mielott elkezdtem volna irni es legszivesebben mar neznem ujra az egeszet.
Erdekes volt mar az elso reszben levo utalas is arra hogy Eureka nem ember. ( mikor eureka megerkezik, renton belenez a nirvashba es meglepodve mondja eurekanak hogy miert nincs compact drive? anelkul ember nem is vezetheti ezeket a gepeket. )
1) Van a fold.. scub corall megjelenik.. emberek berezelnek majd visszakoltoznek mikor a scub corall rajon hogy egyedul maradt es ezert visszafogja magat..
2) a Scub coral nem lehet hogy maga a bolygo szelleme? hiszen Dewey ek is mindig a felszint tamadtak es az emberek tamadasaira jottek elo az antibody coralianok. vagy az is csak egy letforma ami annyira eros/fejlett hogy sajat dimenziojuk van a bolygo belsejeben ?! ahova eurekaek megerkeznek a legvegen
3) Ha jol ertem az emberi coralianok ( sakuya, anemone, eureka es az oreg csavo a gekko go rol) ezek mind azert vannak hogy a scub coral tanuljon az emberektol avagy komunikaljanak veluk ok mind csak ilyen megfigyelo szemelyek az emberek felett?!
4) compact driveok a testben:
4.a) ha jol ertem a papban azert volt a compact drive mert o es sakuya at akart jutni a zonan keresztul a scub corallba, de valamiert nem sikerult es igy beleegett a testebe a compact drive?!?! most akkor sakuya hogyan elt tovabb? sakuya miert nem tudott atmenni a zonan?
hogy lehet az hogy Norbu megsem volt a megfelelo partner sakuyanak hogy atjussanak a zonan? hiszen azert tortent sakuyaval az ami, nem?
4b) ha Dewey testeben is volt compact drive akkor azt jelenti hogy egyszer neki is volt egy coralian szerelme akivel at akart lepni a zonan de nekik se sikerult?
5) az elso coralian felbukkanasanal anemone ha jol tudom nem azert bukkant fel mert nirvashekat meg kellene olnie hanem mert at kene jutnia a zonan.. de minek is? mar akkor az volt a cel hogy theEND majd atjut es megoli a command cluster coralient? ( ami vegulis a vegen el is pusztul mivel anemonenak sikerult belelonie a dardat)
6) renton tenyleg ennyire buta volt hogy nem vagta mar a legelejetol hogy haz az lfo kat emberek vezetik akkor valszeg a KLF ben is emberek vannak akiket megolnek a levegoben avagy a foldon?
7) Dewey leszanalmasozza az emberiseget a 35. reszveb mikor Norb mesterrel ( az a pap csako) beszelget es azt mondja hogy el akarja hagyni ezt a helyet... tehat akkor most mirol is szol az egesz? miert kivancsiskodik a scub coral utan? oda akar menni? de akkor minek akarja elpusztitani? azt hiszi hogy emiatt szanalmas az emberiseg?
8) ha jol ertettem akkor anno eureka volt dewey tesztalanya es vele akarta felfedezni a scub corallt.. de mivel holland elvitte a csajt igy jott anemone ( Norb is megjegyezte hollandnak anno hogy dewey csak el akarja pusztitani a bolygo szivet eureka segitsegevel... tehat akkor most a scub corall tenyleg a bolygo szelleme?
9) Norbu mondta hogy eurekanak partnert kell talalni es az lesz a partnere aki megmosolyogtatja ot, errol lehet felsimerni hogy eureka valtozni fog...
nahdehat... norbu es sakuya kapcsolatat megertem.. de az elso perctol csak azt lattam hogy anemona teljesen odavan dewey ert es mosolyog ra allandoan... dehat akkor a legvegen miert lesz egyutt Dominickal? jo a vegen mar dominickal is mosolyog... talan nemcsak egy tars letezik minden emberi coralianhoz hanem tobb ember is be tudja tolteni a tarsi helyet a kapcsolatban.
mindenesetre dominic es anemone kapcsolatat elegge elhanyagoltak. marmint csak annyit latni hogy dominic sajnalja anemonat meg probal segiteni neki.. benyugtatozza de anemone kaillhatatlan kiveve dewey val.. sztan a vegen megcsokolja dominick ot.. de ebbol is csak pofon lesz es ezekutan is csak azt latni hogy dewey ert van oda anemone ( azona balon a sorozat vegen)
es hirtelen jon a nagy valtozas es anemona mar azert sir hogy elhagyta dominic?!
10) miert kezdett el atalakulni (zoldulni) eureka mikor eljutottak a szigetre?
11) dewey azert akarta elpusztitani a scub corallt hogy nehogy felebredjen almabol es elpusztitsa a vilagot? dehiszen attol ebredne fel ha tamadjak..
12) eurekanak es rentonnak miert is kellet atjutni a zonan? hogy oszinte legyek mikor megerkeztek a szigetre es fingjuk nem volt arrol mit kene tenni en azt hittem hogy az a lenyeg hogy eurekanak es rentonnak az Adam es Eva szerepet kell majd betolteniuk.
de igazabol fizikailag hol volt az a sziget? fizikailag hol van a central cluster, hova vezet a zone?
48 reszben is megugy emlegettek , hogy eljunk egyutt ezen a bolygon mintha tok mashol lettek volna es nem a foldon.. avagy eddig eltek masik bolygon es most jottek a foldre a zonan keresztul.
13) a legvegen mikor dewey meghal es beindul a ket onmegsemmisito nyakorv ( egyik eurekan masik anemonen) akkor eureka meghalt es igy lett o az uj central cluster? avagy inkabb elvalallta hogy o lesz az uj central cluster igy nem halt meg a nyakorvtol? anemonerol le tudtak varazsolni a nyakorvet.. nem is halt meg..
ha jol ertem Dewey ugy tervezte hogy megoli magat mindenkeppen hiszn akkor meghal anemone is meg eureka is ami azert jo mert nincs kibol legyen az uj central cluster miutan mar megsemmisitettek azt
14) a vegen mi tortenik nirvashal? mitol lesz feher? az volt az eredeti formaja a panzelok nelkul?
15) tehat a legvegen eureka lesz az uj central cluster.. de renton elmegy erte es ugy dont hogy bar hianyozni fog neki mindenki de szeretne ott maradni eurekaval abban a dimenzioban.. tehat egybeolvadnak.. ekkor megjelenik nirvash es visszakuldo oket a foldre, vagy mi? tehat nirvash lesz az uj central cluster? avagy senki nem lesz? vagy most mivan? es gonzyval mi a csecs van? ferfi coralian? es eltunik a semmiben? esetleg o vallalta el a central coralian szerepet?
1 ev telt el ezekutan es eurekak meg sehol.. akkor azok most nem is fognak visszamenni vagy mivan?
hat aszem ennyit a kerdesekrol... amugy kb masfel ora alatt irtam es ossze. kozben ezt olvasgattam:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Eureka_Seven_episodes
ahol ugy ereztem hogy szo lesz ennek az ertelmerol abba a reszbe beleneztem es az igazat megvallva talan mar jobban megertem a dolgokat mielott neki kezdtem irni.. de a kerdeseket meghagyom.. valaszoljatok ti is megszamozva, irjatok le a velemenyeiteket. amugy ha ujraneznem az egeszet most akkor megjobban megertenem a dolgokat.. ez volt az appleseednel is.. de 50 reszt nehezen neznek ujra. meg amugy is tokre faj hogy vege van:(