FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Kár erőlködni, szvsz. Akinek eleve csőlátása van, azt nem lehet "megtéríteni". Kell nagy adag nyitottság rá, ez pedig vagy van, vagy kapapáccsal se lehet beleverni valakibe.
Én is odaadtam a haveromnak 2 anime filmet. Az egyiknek BELETEKERT a közepébe, nézte 5 percet, aztán letörölte a másikkal együtt, pedig az volt a jobbik (Mononoke Hime).
A másik az, hogy sokan ódzkodnak a japán nyelvtől, meg hogy angol subokat olvassanak. Volt olyan, aki azt írta valamelyik fórumon, hogy bántja a japán nyelv a fülét (asszem vulgárisabban fogalmazott).
Az animé, mint műfaj lényege az, hogy valamilyen forgatókönyv alapján a mindenki által ismert jellegzetes rajztechnikával készítenek egy filmet, vagy sorozatot.
Ugyanebből a Csendes Óceán túlpartján mozifilmet, vagy tv-sorozatot csinálnának sokmilliós költségvetéssel és híres színészekkel.
Az animénél tehát csak az interpretáció módja más, és persze sokkal nagyobb az alkotók szabadsága a vizuális megvalósítást illetően.
Meg vagyok róla győződve, hogy az animét nem ismerőknek először Miyazaki filmeket kell vetíteni, arra általában mindenki harap. Azután már jöhet a többi is. :D
Uff.