kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Bucser
    Soukyuu_no_Fafner

Most fejeztem be (OVA még nem volt meg). Ez a sorozat nagyon jó. De véleményem szerint sokkal jobb lett volna ezt 52 részben elmesélni. Tudom akkor meg nagyon hosszúra nyúlt volna a sztori, de annyi mondanivaló meg jellemváltozás van benne és annyi szereplő akiknek az előélete meg sincs szinte magyarázva. az hogy mitől olyanok amilyenek.

A mondanivaló jó, sztoriszövés következetes. Néha kicsit már túl dramatizált és egy idő után minden részben tragédia van amire lehet előre számítani. Ezt lassabb történetmeséléssel meg lehetett volna akadályozni. (Szerintem)

A Fafner-ok animációja 8-as a karakterek lelki oldala 9-es a motivációk nem kidolgozottsága miatt. A történetvezetés pedig csak 7-es kaphat a sűrű mivolta miatt. Tipikusan amikor a több többet ér és ez a sorozat megérdemelte volna (szerintem).

Így a sorozat egy erős 8 a 10-ből.

Megnézni mindenképpen ajánlott azoknak akik szeretik a "pár kölök kezében a világ sorsa" típusú anime-ket. Akiket a drámaiság untat vagy éppen röhögésre késztet vagy éppen nem képesek belemerülni egy sorozatba, hogy egyes érszein könnyezzenek ... Nos azoknak nem való.