FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Nem tudom, hogy sikerülhetett elrontanom a linket, mert egyszerűen csak kimásoltam, de köszi a javítást
, ráadásul a Genshiken-re igazából "csak" 8/10-es osztályzatot adtam. 
De most raktam bele egy új sort is, mert pár perce fejeztem be:
Arashi no Yoru ni - One Stormy Night: 9/10
Ez egy nagyon aranyos kis mese, egy bárányról (Mei) és egy farkasról (Gabu), akik összebarátkoznak egy viharos éjszakán, és emellett a fura a barátság mellett az összes nehézség ellenére kitartanak. Nagyon bájosak a karakterek, és szép, tartalmas, mély a történet, úgyhogy akár fiatalabbak, akár érettebbek is nézhetik, sőt meg merem kockáztatni, hogy "anime-rászoktatásra" is alkalmas, legalábbis az Akira-nál jóval emészthetőbb, vizuálisan jóval kevésbé sokkoló animéről van szó.
A történet tanulságos, megható, és bár némi naturalitás nem kerülhető el, tekintve a nyilvánvaló konfliktushelyzetet, mégis inkább az eszmei mondanivalóra, a barátság értékének kiemelésére került a hangsúly, ahogy azt egy klasszikus mesétől is elvárja az ember.
A film egyébként, amelyet tavaly decemberben nagy sikerrel vetítettek a japán mozikban, Yuichi Kimura azonos című képeskönyve alapján készült. Az említett képeskönyv szintén hatalmas sikert aratott hazájában, úgyhogy nem volt meglepő a megfilmesítése, az már inkább, hogy erre nem kellett 2-3 évet sem várni, mivel egy évvel a publikálása után már meg is jelent mozgóképes változatban is. Ez azt hiszem igen ritka jelenség, amikor manapság egy majdnem 2 órás animációs filmen általában évekig szoktak bütykölni, CGI-vel feltupírozni az alkotók.
"Érdekesség": az imádnivalóan kedves Mei karakterének a nyilvánvaló ziccer ellenére ténylegesen férfi seyuu adta a hangját: Hiroki Narimiya, tökéletesen illett is hozzá.
Aki élvezte/élvezi a Ghibli Studio meséit, de valami másra vágyik, az nyugodtan szánjon erre az animére 110 percet az életéből, kizárt, hogy megbánja.