72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#11795 ezt megveszem azt hiszem:)
(manga bemutatók: death note, ojjje:D:D) -
Nuki #11794 erre énis nagggyon kiváncsi leszek :D
ha anime-manga újság akkor lehet számítani mangára benne szerintem :) -
FFX #11793 hurrá, fejlődünk -
#11792 Ha futna benne egy állandó manga sorozat akkor maga lenne a tökély. De lehet még így is megnézek pár számot és ha tetszik akár még elő is fizetem. -
#11791 Én a vége miatt adnám meg akár a 9-et is. Lehet, hogy kicsit el volt kapkodva, de rendesen képes volt hatni a néző érzelmeire. -
#11790 na erre enis, igy elso ratekintesre eleg jonak nez ki
mondjuk a havi megjelenes, szimpatikusabb lenne -
#11789 jah tolem is 8-ast kapna, igazabol tortenetugyileg eleg egyeni volt de ugy osszessegebe nem estem tole hanyat. -
#11788 Magyar Anime magazin erre kiváncsi leszek. -
#11787 Személy szerint egy nagyon erős 8 vagy egy gyenge 9. -
#11786 telleg 10 es skalan mennyire ertekelnetek a wolfs raint? , hamar szobakerult. -
#11785 Látszik rajta, hogy fan-made, nem hivatalos. Ha lenne akkor az elsők között venném meg. -
Shadow_THH #11784 jól láttam hogy az wolfs rain magyarul? -
#11783 Erre, thx. -
#11782 Nem ez
a--->covers -
Shadow_THH #11781 kössz a linket
nekem a genshiken egyébként nem tetszett, bár csak 3 részt láttam belőle, abban a fekete csaj cosplayezett meg rohangált -
#11780 Erre gondolsz?Ha nem erre akkor én is kíváncsi volnék a linkre (Basszus újabban nincs sok időm újakra. Rendesen le vagyok maradva...) -
#11779 Nem tudom, hogy sikerülhetett elrontanom a linket, mert egyszerűen csak kimásoltam, de köszi a javítást , ráadásul a Genshiken-re igazából "csak" 8/10-es osztályzatot adtam.
De most raktam bele egy új sort is, mert pár perce fejeztem be:
Arashi no Yoru ni - One Stormy Night: 9/10
Ez egy nagyon aranyos kis mese, egy bárányról (Mei) és egy farkasról (Gabu), akik összebarátkoznak egy viharos éjszakán, és emellett a fura a barátság mellett az összes nehézség ellenére kitartanak. Nagyon bájosak a karakterek, és szép, tartalmas, mély a történet, úgyhogy akár fiatalabbak, akár érettebbek is nézhetik, sőt meg merem kockáztatni, hogy "anime-rászoktatásra" is alkalmas, legalábbis az Akira-nál jóval emészthetőbb, vizuálisan jóval kevésbé sokkoló animéről van szó.
A történet tanulságos, megható, és bár némi naturalitás nem kerülhető el, tekintve a nyilvánvaló konfliktushelyzetet, mégis inkább az eszmei mondanivalóra, a barátság értékének kiemelésére került a hangsúly, ahogy azt egy klasszikus mesétől is elvárja az ember.
A film egyébként, amelyet tavaly decemberben nagy sikerrel vetítettek a japán mozikban, Yuichi Kimura azonos című képeskönyve alapján készült. Az említett képeskönyv szintén hatalmas sikert aratott hazájában, úgyhogy nem volt meglepő a megfilmesítése, az már inkább, hogy erre nem kellett 2-3 évet sem várni, mivel egy évvel a publikálása után már meg is jelent mozgóképes változatban is. Ez azt hiszem igen ritka jelenség, amikor manapság egy majdnem 2 órás animációs filmen általában évekig szoktak bütykölni, CGI-vel feltupírozni az alkotók.
"Érdekesség": az imádnivalóan kedves Mei karakterének a nyilvánvaló ziccer ellenére ténylegesen férfi seyuu adta a hangját: Hiroki Narimiya, tökéletesen illett is hozzá.
Aki élvezte/élvezi a Ghibli Studio meséit, de valami másra vágyik, az nyugodtan szánjon erre az animére 110 percet az életéből, kizárt, hogy megbánja. -
#11778 annyira nem volt rossz az a link. csak 1 plusz per volt benne :)
via_mala link -
Shadow_THH #11777 de a link meg rossz -
#11776 Minnél több pontot adtam neki, annál jobban ajánlom.
Mondjuk: Genshiken: 9/10 -
#11775 off
cimbi, szo nincs itt flém-ről én feltettem anno 1 szimpla normalisan megfogalmazott kerdest tudod tőlem-neked(igaz 1 jállat vagyok es énis sajatosan reagalok le biz dolgokat) teis a sajat style- odban reagaltad le es most enis ... ennyi... kérdés?
on
Anime, mar minden mennyisegbe mert nemtok mit nezni es kene par jo ajanlas.. htx:D -
#11774 nem, csak személyeskedés, flém, vagy mit akartál ebből kihozni tulajdonképp -
#11773 miert, fájt:D?, talan eltertem volna targytol? vagy sertesnek fogtad volna fel?
that was your fault dude........ en tsak szimplan arrol beszeltem h meg olyan nehezen feldolgozhato szemelyekkel is(mint te) megerteti magat az ember ... sajnalom, ha serto lett volna .. crycry -
#11772 en is ezt erzem :| -
#11771 Kaki-Maki-Moka-Miki huáhuá
tréfarépát ettél reggelire biztos :-c -
#11770 nem nem erezted roszul, mindenkinek joga van elmondani az velemenyet az adott alkotasrol megha, olyan sajatos stilusban is adja elo mint pl Kaki-Maki-Moka-Miki ,szereny velemenyem szerint minden rendben van es 1 nem feltetlen nagyonhelyesen megfogalmazott hozzaszolas is lehet lenyegretoro es masok szamara tokeletesen ertelmezheto.. -
#11769 Srácok nem lehetne az utóbbi pár HSZ-t privátban?? -
Nuki #11768 ha lesz tali, oda igazán elhozhatnád kölcsönbe, nagyon mekköszönném ^^ -
Nuki #11767 miért is? -
#11766 Én voltam a bunkó mikor tegnap szóvá tettem... az előző 6 hsz símán mehetett volna privátba... -
#11765 de -
#11764 csak én érzem úgy de a topik színvonala mintha egy kétes szintre esett volna, nem? :) -
#11763 nem :-c
de majd akkor lesz. -
Nuki #11762 megvanez neked külön kíírva valami adathordozón? :) -
#11761 hay thar -
Nuki #11760 flcl? az mi? -
például #11735 vagy haibene renmei, de te szándékosan értesz félre, szöszi. -
Nuki #11758 Alucard és Walter :) -
#11757 Mindenesetre Hellsinget távolsról sem írnám be a legjobbak közé. Ami előre hozza a listán az az , hogy Alucardnak volt karaktere. De ennél több semmi... Az OVA szerintem messze sokkal jobbnak ígérkezik. -
#11756 szerdán a művész moziban Akira-t néztünk, még mindig beteg és még mindig üt :)