72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Krezga
    ezt megveszem azt hiszem:)
    (manga bemutatók: death note, ojjje:D:D)
  • Nuki
    erre énis nagggyon kiváncsi leszek :D
    ha anime-manga újság akkor lehet számítani mangára benne szerintem :)
  • FFX
    hurrá, fejlődünk
  • Hmuda
    Ha futna benne egy állandó manga sorozat akkor maga lenne a tökély. De lehet még így is megnézek pár számot és ha tetszik akár még elő is fizetem.
  • Hmuda
    Én a vége miatt adnám meg akár a 9-et is. Lehet, hogy kicsit el volt kapkodva, de rendesen képes volt hatni a néző érzelmeire.
  • dzsonesz
    na erre enis, igy elso ratekintesre eleg jonak nez ki
    mondjuk a havi megjelenes, szimpatikusabb lenne
  • dzsonesz
    jah tolem is 8-ast kapna, igazabol tortenetugyileg eleg egyeni volt de ugy osszessegebe nem estem tole hanyat.
  • Black Hawk
    Magyar Anime magazin erre kiváncsi leszek.
  • Hmuda
    Személy szerint egy nagyon erős 8 vagy egy gyenge 9.
  • dzsonesz
    telleg 10 es skalan mennyire ertekelnetek a wolfs raint? , hamar szobakerult.
  • Hmuda
    Látszik rajta, hogy fan-made, nem hivatalos. Ha lenne akkor az elsők között venném meg.
  • Shadow_THH
    jól láttam hogy az wolfs rain magyarul?
  • berlinboy6329
    Erre, thx.
  • Frenky70
    Nem ez
    a--->covers
  • Shadow_THH
    kössz a linket

nekem a genshiken egyébként nem tetszett, bár csak 3 részt láttam belőle, abban a fekete csaj cosplayezett meg rohangált
  • Ottto
    Erre gondolsz?Ha nem erre akkor én is kíváncsi volnék a linkre (Basszus újabban nincs sok időm újakra. Rendesen le vagyok maradva...)
  • via_mala
    Nem tudom, hogy sikerülhetett elrontanom a linket, mert egyszerűen csak kimásoltam, de köszi a javítást , ráadásul a Genshiken-re igazából "csak" 8/10-es osztályzatot adtam.

De most raktam bele egy új sort is, mert pár perce fejeztem be:
    Arashi no Yoru ni - One Stormy Night: 9/10

Ez egy nagyon aranyos kis mese, egy bárányról (Mei) és egy farkasról (Gabu), akik összebarátkoznak egy viharos éjszakán, és emellett a fura a barátság mellett az összes nehézség ellenére kitartanak. Nagyon bájosak a karakterek, és szép, tartalmas, mély a történet, úgyhogy akár fiatalabbak, akár érettebbek is nézhetik, sőt meg merem kockáztatni, hogy "anime-rászoktatásra" is alkalmas, legalábbis az Akira-nál jóval emészthetőbb, vizuálisan jóval kevésbé sokkoló animéről van szó.
    A történet tanulságos, megható, és bár némi naturalitás nem kerülhető el, tekintve a nyilvánvaló konfliktushelyzetet, mégis inkább az eszmei mondanivalóra, a barátság értékének kiemelésére került a hangsúly, ahogy azt egy klasszikus mesétől is elvárja az ember.

A film egyébként, amelyet tavaly decemberben nagy sikerrel vetítettek a japán mozikban, Yuichi Kimura azonos című képeskönyve alapján készült. Az említett képeskönyv szintén hatalmas sikert aratott hazájában, úgyhogy nem volt meglepő a megfilmesítése, az már inkább, hogy erre nem kellett 2-3 évet sem várni, mivel egy évvel a publikálása után már meg is jelent mozgóképes változatban is. Ez azt hiszem igen ritka jelenség, amikor manapság egy majdnem 2 órás animációs filmen általában évekig szoktak bütykölni, CGI-vel feltupírozni az alkotók.

"Érdekesség": az imádnivalóan kedves Mei karakterének a nyilvánvaló ziccer ellenére ténylegesen férfi seyuu adta a hangját: Hiroki Narimiya, tökéletesen illett is hozzá.

Aki élvezte/élvezi a Ghibli Studio meséit, de valami másra vágyik, az nyugodtan szánjon erre az animére 110 percet az életéből, kizárt, hogy megbánja.
  • Sadun Tryst
    annyira nem volt rossz az a link. csak 1 plusz per volt benne :)
    via_mala link
  • Shadow_THH
    de a link meg rossz
  • via_mala
    Minnél több pontot adtam neki, annál jobban ajánlom.
    Mondjuk: Genshiken: 9/10
  • dzsonesz
    off
    cimbi, szo nincs itt flém-ről én feltettem anno 1 szimpla normalisan megfogalmazott kerdest tudod tőlem-neked(igaz 1 jállat vagyok es énis sajatosan reagalok le biz dolgokat) teis a sajat style- odban reagaltad le es most enis ... ennyi... kérdés?
    on
    Anime, mar minden mennyisegbe mert nemtok mit nezni es kene par jo ajanlas.. htx:D
  • kaki maki
    nem, csak személyeskedés, flém, vagy mit akartál ebből kihozni tulajdonképp
  • dzsonesz
    miert, fájt:D?, talan eltertem volna targytol? vagy sertesnek fogtad volna fel?
    that was your fault dude........ en tsak szimplan arrol beszeltem h meg olyan nehezen feldolgozhato szemelyekkel is(mint te) megerteti magat az ember ... sajnalom, ha serto lett volna .. crycry
  • DarkHorSe
    en is ezt erzem :|
  • kaki maki
    Kaki-Maki-Moka-Miki huáhuá

tréfarépát ettél reggelire biztos :-c
  • dzsonesz
    nem nem erezted roszul, mindenkinek joga van elmondani az velemenyet az adott alkotasrol megha, olyan sajatos stilusban is adja elo mint pl Kaki-Maki-Moka-Miki ,szereny velemenyem szerint minden rendben van es 1 nem feltetlen nagyonhelyesen megfogalmazott hozzaszolas is lehet lenyegretoro es masok szamara tokeletesen ertelmezheto..
  • Bucser
    Srácok nem lehetne az utóbbi pár HSZ-t privátban??
  • Nuki
    ha lesz tali, oda igazán elhozhatnád kölcsönbe, nagyon mekköszönném ^^
  • Nuki
    miért is?
  • Bucser
    Én voltam a bunkó mikor tegnap szóvá tettem... az előző 6 hsz símán mehetett volna privátba...
  • kaki maki
    de
  • Sadun Tryst
    csak én érzem úgy de a topik színvonala mintha egy kétes szintre esett volna, nem? :)
  • kaki maki
    nem :-c

de majd akkor lesz.
  • Nuki
    megvanez neked külön kíírva valami adathordozón? :)
  • kaki maki
    hay thar
  • Nuki
    flcl? az mi?
  • kaki maki

például #11735 vagy haibene renmei, de te szándékosan értesz félre, szöszi.
  • Nuki
    Alucard és Walter :)
  • Bucser
    Mindenesetre Hellsinget távolsról sem írnám be a legjobbak közé. Ami előre hozza a listán az az , hogy Alucardnak volt karaktere. De ennél több semmi... Az OVA szerintem messze sokkal jobbnak ígérkezik.
  • Punker
    szerdán a művész moziban Akira-t néztünk, még mindig beteg és még mindig üt :)