Milyen TV kartyat erdemes szerintetek venni?
-
Csatlakozom előttem szólóhoz, a Philips csipes kártyák képe eléri a TV-két. Mivel nem 8bites színtérleképezést használ, hanem 9-et, és a képjavító áramkörei is kifinomultabbak, a minősége valamivel jobb a Brooktree csipeknél.
Az a nagy helyzet, hogy a felbontás csak egy dolog, a végső kép megjelenését még befolyásolja sok tényező ezen kívül. Ilyen pl. az utánvilágítási idő, ami tv-ken jóval hosszabb, mint a monitoron a kisebb frissítési idő, és a váltottsoros (interlace) képalkotás miatt. Ennek az az eredménye, hogy az interlace kép a monitoron "pixelesebb", viszont valamivel elvileg élesebb (gyakorlatilag nem így van, mivel a tuner csip próbálja mindenféle okos áramkörökkel eltűntetni a pixelesedést, ami valamelyest elmosódást eredményez.
Egyébként a PAL adás képpontjai 768x576 környékén vannak. Azért csak a környékén, mert a sorok száma adott, de az oszlopok analóg adás révén nem definiálhatók, csak a képarányból származtatva)
Nem beszéltem még a képpontméretről, a képfrissítés eltéréséből adódó torzításról (köz9smert nevén vsync) és még sok dologról, de ez a fórum nem is erről szól.
Remélem azért segítettem valamit...