meg kéne venni...
-
Ha van egy bolygón kereskedelmi központ és arra jár egy kereskedő, akkor lerak X pénzt neked. Ez is egy módja a pénzszerzésnek az adón kívül.
Úgy emlékszem, hogy ha kereskedelmi egyezményt kötsz valakivel, akkor kicsit élénkül a kereskedőhajók forgalma.
Az erőfölényhez gyorsan kell kolonizálni populáció bónuszos bolygókat. Ezeket persze meg is kell tartani. Szerintem tankok lerakásával tudod a legrugalmasabban és a legolcsóbban megvédeni őket. A rakétás erőd drága, sok embert elvesz és hamar elavul. Ugyanígy a többi, és még időpazarlás is a kifejlesztésük. 1-2 tankkal is le lehet verni egy egész sereget, ha pl az ellenfélnek nincs lebegtetője és lőtávnövelővel leszeded őket a hegy tetejéről, vagy félrehúzódsz valami kanyonba és aknákkal várod őket. Illetve én még azzal szoktam trükközni, hogy egy bolygóra építek többféle kutatólabort és mindig csak az van bekapcsolva, amivel épp fejlesztek. Akár harmadannyi emberrel és árammal megúszom, mint ha mindig minden épület be lenne kapcsolva.
Mindenképp kell hozzá szerencse, hogy jó bolygókat találj a közelben és hogy ne támadjanak rosszkor.