• Árnyvadász
    MF: Magic Find

Varázslatos tárgy találásának esélye százalékban mérve.

Varázslatos tárgy: Magic(kék), Rare (sárga), Set (zöld), Unique (aranybarna)

Ezek mind beletartoznak a dobási esélybe. Az, hogy a program ezek közül melyiket fogja neked dobni, na az függ az MF-től. Bár az MF növekedése egyre jobban növeli ezen tárgyak kidobási esélyét, azért elmondható, hogy 150-es MF-el már lehet találni jó cuccokat. Igazából nem az MF nagysága számít, hanem a vakszerencse. Ugyanis nekem volt már 520-as MF-em is, de nem vettem észre sok különbséget, mondjuk ez és a között amikor "csak" 300-as volt mondjuk. Maximum annyi, hogy a főellenfelek vagy más erősebb szörnyek több varázslatosat dobnak, de ez nem azt jelenti, hogy a legjobbat dobják, ki ami a programban van.

Az MF a ládákra is érvényes.

Amúgy 400-as MF-ig átlagos varázslatos tárgy találó vagy. Efelett egészen 600-ig már komolyabb esélyel indulsz. 600 felett pedig nagyon jó eséllyel kapsz tárgyakat. Tulajdonképpen az igazán jó tárgyakat csak rengeteg run-al tudod megtalálni, ha egyáltalán megtalálod, de leginkább akkor van erre esélyed, ha magas szintű vagy. Sajnos a Diablo úgy van megcsinálva, hogy igazán jó cuccokhoz csak nagyon magas szinten enged hozzá a program. Mondjuk lvl80-as vagy annál feljebb.

Az magas MF-el egyet érsz el: SOk jó cuccod lesz, de a legjobb cuccaidat nem ezzel fogod megtalálni, mert azt előbb utóbb megadja a progi csak érj el egy magas szintet és azért legyen némi MF-ed is. Erre a célra akár 150-es is megfelel.

Lényeg, hogy mindenért meg kell dolgozni, tehát egy klassz specifikus tárgyat, lehet csak 6 hónapi játék után találsz meg. Ez van. És tökmind1 milyen MF-ed van, ugyanis ez csak is a szerencse kérdése. Az MF tipikusan arra jó, hogy nagyjából megtaláld vele a cuccokat ami a Dioban esnek, de azért persze abból sem mindet. Én jó dolognak tartom, meg mentem is rá egy ideig, de aztán felhagytam vele, mert úgy éreztem inkább szintet kell, hogy lépjek mint tárgyak után járjam le a lábamat. És a magasabb szint meghálálta magát. Egyből jobb cuccaim lettek. És sajnos az is igaz, hogy bár a program jókat dob nightmare-en is, de azért a hell az igazi és ott is az ACTV vagy Mephirun az ACTIII végén. Ne adj isten Hell Boci, de az már a végkifejlet.

Hát ennyi. CSő!