Ezzel a varázslattal, ha nagyon szorult helyzetben vagy ahova kattintasz máris ott teremsz. Ha egy pontot raksz erre a képességedre, akkor ez 20 manapontba fog kerülni, ami elég sok. De ha teszel még rá (bár nem egy lényeg), akkor egyre kevesebbe fog kerülni, míg a 20-ik pont után már csak 1 mana:)
A teleport nagyon hasznos, mert termeket is átlehet vele ugratni, magyarán szólva a képernyőn amit látsz, oda teleportálni is tudsz. Ha bekerítenek, falhoz szorítanak ez az egyetlen esély a menekülésre.
Ami miatt még érdekes lehet, az az hogy ha már jártál egy pályán és nem akarsz rajta végigkolbászolni, teleportálsz ide, majd oda, majd megint ide és gyorsan át is lépted. Akár az ACTIII őserdejében is lehet ezzel haladni:) Mondtad, hogy az neked nem jön be.
Meg jó taktikázásra is szörnyek ellen. Megindul feléd, te gyorsan a háta mögött termesz és így tovább. Azt a pillanatnyi időt meg kilehet használni varázslásra amíg újból feléd iramodik.
Mephistonál is hasznos, így ki lehet kerülni a tanácsot és nem kell velük bíbelődni, ha Mephirunt akarsz csinálni.
Mindazokáltal meglehet nélküle lenni. Én is egészen idáig (Hell-ACTIV) nem használtam. És sajnáltam rá a pontot. pedig anno elhatároztam, hogy erre, meg a Static Filedre teszek, hiszen ez alap. Csak aztán jött az FO és maxolni kellett, meg most a tűzképességeimeit is tápolni akarom és emiatt nem foglalkoztam vele. De teszek rá pontot, mivel valóban lehet rá taktikát építeni.
Olyan ez mint a telekinézis. Annak is van előnye. Nem kell rohangálni a tárgyakért:)) Bár nélküle is jól megvan az ember. De ha valaki varázsló, akkor viselkedjen varázslóként. Nemigaz?:)