• Árnyvadász
    3000Ft? Az tényleg nagyon olcsó. Amikor én vettem, akkor még 7000FT volt a kettő együtt. Viszont nekem már akkor is megérte. Ráadásúl én nemrég vettem meg (januárban) és hogy mennyire fémjelzi a program nagyszerűségét és időtállóságát a tény, azt keresve sem tudnám jobban megfogalmazni: Már 3 éves a program! De még most is ugyanazt tudja nyújtani, mint annak a személynek illetve személyeknek, akik vadonásújan vették, vagy töltötték le a megjelenése napján. Ez pedig csak egyet jelent: Ez egy igazi sikerszéria a Blizzard darabjai közül. Bár azt hozzá kell tenni melyik világuk nem volt az? Egyértelműen jobb, mint a Warcraft világ, de szerintem a Starcraft-ot is üti, hiszen ez egy messzemenőkig kidolgozott, alaposan letesztelt szabályrendszerre épülő program, melyhez fogható nagyon ritka a játéktörténelem rögös palettáján.

Hiába a Baldurs Gate, Icewind Dale, NOX stb... azok vagy már egy eredeti rendszer (AD&D) vagy kitalált rendszer alapján lettek kódolva, mégsem ennyire eredeti egyik sem, mint a Diablo. Egyrészt azért nem, mert lehet, hogy az AD&D világa összetettebb és RPG alapokra inkább építő, mint a Dio, de ott már egy készen kidolgozott szabályrendszert építettek bele a játékba. Kitalálni valami újat pedig sokkal nehezebb. És játékszinten, szerintem vetekszik a Dio rendszere az AD&D-vel... A NOX meg ehhez hasonlók, peidg igen felületes szabályokra épülnek, egyiknek sincsen meg ez az összetettsége. Természetesn azok is jók, de a Diablo a klikkelgetős kategóriában abszolult nyugalommal ülhet a trónján, őt onnan semmi nem fogja ledönteni jó ideig.

Mivel ennyire megtetszett érdeklődéssel olvastam a hamarosan megjelenő Lionheartsról a neten. Remélem valami hasonlóan jót adnak ki a srácok, mivel a rendszer ott is nagyon szuper (Fallout) már csak a játékmenet és a megvalósítás lehet kérdés. Na meg a grafika. Mert a képek alapján szép, de akármennyire is szépek ezek a manapság megjelenő programok, a Dio grafikai csapata szerintem hatalmasat alkotott. Annyira odaillik ez a grafika amit a Diohoz csináltak, hogy lehet itt 3D-s forradalom meg egyéb nyalánkság, a Dio rettenet el lett találva vizuális megjelnítésben és ez komoly előny a számára. Talán a NOX volt még egy olyan program ahol: Hangulata volt a megjelenítésnek. De a BG, ID inkább csak a jó iparosmunka és steril művilágokat juttatja az eszembe. Hiába szépek, egyszerűen a Blizzardnál profi gárda dolgozik, akiknen van érzékük és tehetségük a rajzhoz, plussz ezt pixelbe történő átültetéséhez.

Na eleget ömlengtem, csak nehéz ezeket a modatokat magamban tartani. Hétfőn már a játékról írok. Azt hiszem lesz miről:)