-
CptXecutor #25277 Sziasztok! Egy érdekes jelenség javításához kérnék segítséget. Múltkor megmutattam haveroknak a Dio 2-t, (még sosem játszottak vele, persze kapásból ráfüggtek :) és amikor LAN-on elkezdtük tolni (én voltam a szerver) már a betöltés után észre vettem hogy szaggatok... Gondoltam biztos azért, mert hirtelen ők is beléptek, és a játék elején úgy tűnt megszokta a gépem a dolgot. Később viszont mikor már jó sok szörny jött ránk, és varázsolt mindenki, néha olyan szinten beszaggattam a közelükben, hogy kb 0.5 FPS-em volt. Katasztrófa. Próbáltam rájönni a hiba okára: Ma megint összedugtunk 2 gépet, és most a másik volt a szerver, viszont én ugyan úgy szaggattam, nem gyengén. Nem értettem a dolgot, mivel az a gép egy integrált GMA-s vidkarival, kb egy egymagos 2 gigás procival, és kemény 512 rammal rendelkezik, ő volt a szerver, meg se nyikkant, én meg szétszaggattam megint az agyam GForce GT240M-es !1gigás! videókarival, T4300-as dual intel procival, és 3 giga rammal O.o. Star Wars Force Unleashed 2, Assassin's Creed Brotherhood, és hasonlók simán mennek rajta, és egy Diablo 2-től beszarik? O.O Ezután kiléptem single player módba, és ott is szaggattam nem kicsit. Most mikor nemrég haza jöttem, viszont simán ment a dolog. Az egyetlen amire következtetni tudok, az az ottani hálózat lehet. Egy TP-Link-es routert használunk, és talán az kavar be valamit, amitől valami féle képpen nem bírja a gépem a Dio 2-t, mivel az egyetlen különbség a két hely között mindössze ennyi. Ott szaggattam még single-ben is, itthon nem...ami még érdekes lehet, hogy ott is, és itthon is 100%-osan terheli a Dio az 1-es procimagot, hiába állítom át az affinitást mindkét magra, akkor meg csak a 2-est használja, de ez a furcsa szaggatás ami csak ott jelentkezik, nem értem miért van. Még egy dolgot elfelejtettem tesztelni, mégpedig hogy ott lemegyek a hálóról, és megnézem háló nélkül mit reagál, de most már szinte biztos vagyok benne, hogy a Hálózat és/vagy a router csinál valamit, de nem értem, hogy miért csak nálam? A többieknél miért nem? Lehet azért, mert erről a gépről lett beállítva a hálózat? Hogyan lehet ezt orvosolni? A többi játéknál ahol szintén szerver vagyok (Red Alert 3, COD4 stb) miért nem szaggatok/lagolok? Hiába vagyok "szakmabeli" az ilyen érdekes dolgoktól néha még nekem is bekékhalálozik az agyam. Hálózatokhoz meg sajnos csak keveset értek... Még annyit mondanék, hogy 1.12-es patch-et használok, plusz magyarosítás, plusz egy program ami meghackeli a felbontást, hogy nagyobb felbontásban is tudjon az ember játszani, de ez nem lehet a hiba oka, mivel mindenkinek így lett telepítve...Direct3D-vel nyomom, mivel DirectDraw-al szó szerint 10 perc mire betölt a Dio, és így csak 25 FPS-em van itthon is...kevésnek érzem... (64 bites Windows 7-em van)