• Rettenthető
    Mondjuk én a klasszikus kombinációban (fireball / Meteor + frozen orb) tolom, eddig nem volt gond, s nem azt mondom, hogy hellen az Ősök gyalog-galopp vele, de eddig mindig sikerült egyedül. Nem könnyű karakter, de élvezetes.
    Persze kizárólag Ladder karaktert játszottam a bneten (de már krvára várom az 1.13-t.... Remélem még a 3 előtt kijön).

A skilleket nem részletezném, mert az nagyon eltér GyaksyBoy-féle leosztáshoz képest, de a stat pontoknál csak annyi eltérés van, hogy a str az nálam 156, hogy fel tudjam venni a Monarch-t.

Ha nincs Teréz anya, aki ingyen cuccal ellásson, tehát csóri vagy, akkor:
    Alacsony költségvetésű sorc-nak, egy crystal sword az egyik kezébe, aminek 4 lyukúnak kell lennie (lehet ethereal is, mert egyet sem fogsz vele ütni, szóval nem számít), és Monarch a másikba (de ez nem lehet ethereal), és azokba az alábbi rúnaszó: Spirit (kizárólag battle.net-n, zárt, ladder only karaktereknél működik):

4 lyukú Crystal Sword-be: Tal + Thul + Ort + Amn.

Amit ad cserebe és neked fontos:
    +2 To All Skills
    +25-35% Faster Cast Rate (varies)
    +250 Defense Vs. Missile
    +55% Faster Hit Recovery
    +22 To Vitality
    +89-112 To Mana (varies)

4 lyukú Monarchba: Tal + Thul + Ort + Amn.

Amit ad cserebe és neked fontos:

+2 To All Skills
    +25-35% Faster Cast Rate (varies)
    +55% Faster Hit Recovery
    +250 Defense Vs. Missile
    +22 To Vitality
    +89-112 To Mana (varies)
    Cold Resist +35%
    Lightning Resist +35%
    Poison Resist +35%

Mind a négy rúna teljesen tucat, s legrosszabb randomolás esetén is van +4 All skill, némi resistancia, +50% faster cast rate, 110% FHR, +178 Mana, +44 Vit, ami ahhoz képest milyen olcsón kapod, nem rossz.

Mf sorcnak szerintem egyáltalán nem alap a Full Tal Set. Mire önerőből összekaparsz egyet, addigra kijön a Diablo 4 is. Rúnáért ugyan lehet venni, de én most nem mondom az árfolyamot, és ha nem figyelsz, akkor egy sokkal értékesebb rúnát adsz oda, tehát átverhetnek.
    Sokkal egyszerűbb felszerelés kombóból össze lehet rakni mf-ben hatékony sorcot.
    Ha nagyon csóri vagy, akkor nyitásnak 4 p. topaz-s armor, +3 p. topaz-s sisak v. Tarnhelm, Chainsglove, Goldwrap, idővel Skullder's Ire v. Wealth rúnaszavas Archon plate, Harlequin Crest (shako), Uppolt Goldwrap, Wartraveler, amunak és gyűrűnek meg amit akarsz és emellett még ott figyel a +2-2 all skilles 2 spirit rúnaszavas eszköz.

Az act 5-s lyukasztással pedig csak óvatosan, mert bár egy lyukasztó karaktert bneten nem nehéz odarántani, de ha erre nincs lehetőség, akkor jó tudni, hogy minden tárgyba a maximális lyukszámot teszi, tehát ha 4 lyukú polearmot akarsz kreálni, az csak Voulge, Bill v. Colossus Voulge lehet!
    Ha mákod van, akkor viszont találhatsz eleve 4 lyukú elite polearm-t, ami jelen esetben szerencsésebb, ha ethereal, ugyanis az +50% dmg, és a követőnél nem kopik, ja és természetesen csicskára bármilyen cuccot teszel, jobb ha ethereal.
    Hogy melyik item hány lyukú lehet max, azt megtalálod az Arreat-n.

Én spec még annyiban mást fejlesztek, hogy Nightmare-n veszek Defense-s Act 2-s követőt, mert neki Holy Freeze-je van. Nem ad plusz defense-t, de cserébe kicsit lassítja az ellent, akkor is, ha Cold Immun.
    A sorceress nem közelharcos karakter, a defense nem számít annyira; ha már megtudják ütni, akkor már el lett cseszve.

JancsiPapa!

Nem Infinity-s polearm-ról van szó, hanem Insight-ról.