-
Delac #23431 DS, meg minden ilyen esemény összeadódik. Bár a weapon masteryről Critical Strike (CS) jön, és az teljesen más.
A CS és DS érték nem adódik össze, hanem kiegészíti egymást. Elsődlegesen a CS fog latba esni, ez barbinál átlag 22% kb. Majd a fennmaradt érték jelen esetben 78-t a DS fogja pótolni, de olyan formában, hogy a 78=100% max lehetséges DS. Ahhoz, hogy CS és DS értékeid max 100% critikus érjenek: vagy a CS-t, vagy a DS-t külön külön VAGY pedig egyszerre mindkettőt 100%-ra kell tornászni.
Tehát képletet is be fogom rakni a pontosság kedvéért, igaz arreaton fennt van ez is :P
critikus sebzés = CS + (DS/100)*(100-CS)
22 CS mellett tegyük fel van 80 DS-ünk (fenti számok kedvéért). A 80 DS értéket átfogja konvertálni CS értékbe, mert ha van CS, akkor az az alap. 78% CS érték hiányzik. Van 80 DS akkor ez a 78-s szám 80%-t jelenti. Azaz 80 DS per pill 62,4 CS-nek felel meg. Remélem érthető volt. Összességében van 84,4 critikus esélyed. Hülye a rendszer, ez van. :S
Következik képlet szerint:
22 CS + (80/100)*(100-22)
22 CS + 0,8* 78
22 CS + 62,4
Két Death fegyver frenzyhez nagyon ideális, sok egyébb mellett ezt is kipróbáltam, megspékelve sok-sok faster run/walk opcióval. Gyors hatékony, hisz ebben a felállásban nyugodtan mehet neki angelic set amu és ring (ez utóbbiból 2 is, ha úgy hozza úri kedvünk). Az ellenfelek köpni nyelni nem fognak a káosz közepette. Mert amit látunk az maga a káosz. Egy kattintásra minden széthúllik, és mehet a következőre a kijelölés. Ha kellően fel vagyunk pörögve szellemileg, akkor ezt a karaktert semmi sem állítja meg. Annyira kell csupán figyelni, hogy ne kattintsunk mellé. Ha nagyon jók vagyuk még a Lightning spelleket is lefutjuk. Szerintem egyszer mindeninek látni kéne azt a eszeveszett felfordulást.
Berserk:
Szimpatikus dolog jó nagy sebzés, magic dmg, szinte tökéletes, szinte...
Ahogy én utána olvastam. Vagy pajzzsal nyomod, vagy egy nagy fegyverrel. A 0-s AC miatt a szörnyek mindig eltalálnak, te pedig pajzs esetén 75%-kal blokkolni is fogsz. Azaz a játék 75%-ában a karakter nem tud támadni, az összes idő elmegy a védekezésre. A Faster hit recovery itt csak tompítja a hatást, de alapvetően nem szünteti meg.
A második felállásban nincs pajzsod, hanem egy nagy fegyvered. Nem megy kárba a drága időd, mindenkit egy ütésre megölsz és közbe reményledsz, hogy nem halsz meg. Élet/mana lopás magic sebzésből uganis NINCS, zéro, nulla. A sok találattól pedig hamar csökken az életed, és hamar azon veszed észre magad, hogy life potikat nyakra főre iszod. Jómagam Pheonix két kezzes fegyverrel próbálkoztam kevés sikerrel. Ezek után nem is erőltettem a dolgot. Hero editorban éppenségel lehet kisérletezni ha nagyon ráérsz, ámbár én sok jót igérek. Próba szerencse.