• horpeti
    értem.

a % jelek hiányoznak, de az ED-t automatikusan %nak tekintettem a leírásodban, a + dmg -t pedig fix értéknek (mint grief).

Én is hasonlóra gondoltam. :)

Viszont 1valamivel nem tudok egyet érteni:

Ha van pl eth.BOTD thundermaul

160 avg. damage + 400 % ed. ez így: 800 lesz.

Akkor elvileg fortival a te számításod szerint a 800 nak venné a +300%szoroság, azaz: 3200.

De ezzel nem értek egyet, én úgy vettem észre, hogy minden ED egyszerre adódik össze, és a fegyver alap sebzését növeli (ill. alapsebzés + add min-max. damage)

a fő kérdésem az volt, hogy
    1. (alapsebzés + add dmg)* ED, vagy pedig
    2. alapsebzés*ED + add dmg..

Te egy olyan harmadikat mondtál, amivel nem tudok egyet érteni, mivel én is nem is keveset számolgattam a fegyvereket pakolgatva a karira, és egyértelmű volt, hogy bármilyen ED-t varázsolok a karira, akkor az az ED össze fog adódni a fegyón levő EDvel is, és nem a fegyveren levő EDvel növelt értéket szorozza meg.

ez a tipikus dio felfogás, minden EDt összead,és az alapot növeli.

Ezért van az, hogy pl. 40% ED jewel az nem az egész sebzésed fogja 40%kal növelni normal tamadasnál, hanem pont a fegyver alap + 40%kal ...

Sajna nekem ez az eredmény jött ki , ahogy anno próbálgattam amazonnal a war traveler + dmgjét... meg a duresst.

És úgy rémlik hogy a 2 képlet közül a 2. az igaz, pedig én az 1.t szeretném, hogy igaz legyen... Mert akkor griefnél óriási lesz az egyik szorzó tényező... De vmiért azt érzem, hogy a 2. lesz az,hogy ne legyen olyan jó nekünk.

Viszont a te variációd a legoptimáisabb.

(alap + add dmg) * fegyóED* skillED... ez 3szoros szorzás, de szerintem max. a:
    (alap +add dmg) * (fegyóED+skillED) jöhet szóba LEGJOBB ESETBEN!!!
    Legrosszabban:
    alap * (fegyóED+skillED) + add dmg - ha az előző az igaz, akkor annak nagyon örülnék. :))

De ki fogom próbálni még 1* , kimondottan barbárral.