• KoS
    Amire te gondolsz "kezeloszerv" alatt, az maga a kde. A KWrite meg egyebek elvileg nem tartoznak hozza az alaprendszerhez (persze ez disztribuciofuggo lehet).
    Mivel nem Ubuntut hasznalok, ezert nem vagyok benne teljesen biztos, de altalaban a disztribuciokban szokott lenni egy olyan "dummy" csomag, hogy kde, ami leszed mindent ami az alaprendszerhez kell.
    Nyugodtan leszedheted Ubuntuhoz a KDE-t, nem lesz vele gond, max az "artwork" nem az lesz mint Kubuntu alatt.
    En is olvastam hogy a Kubuntura tobben panaszkodnak, igazabol en sem ertem, hogy ha az Ubuntu jo, akkor hogy lehet a Kubuntuban tobb hiba, mert hat elvileg a tobbi csomag az ugyanaz. Bar az utobbi idoben nem hiszem, hogy a Kubuntuval kulonosebb gond lenne.

Ha meg csak 1-2 KDE-s alkalmazast akarsz Gnome alatt hasznalni, az se gond, csak mint ahogy KOXX irta, tobb memoriat fog enni, meg lassabban fog indulni, mert be kell hogy huzza maga ala az egesz alrendszert.

Egyebkent en is hasznalok KDE-s progit Gnome alatt (vagyis a szuleim), mivel normalis, egyszeru (amit a szuleim is konnyen kezelnek), pptp-t tudo VPN klienst meg nem talaltam a KVPNC-n kivul. Ha valaki tud, akkor szoljon, mert szivesen megvalnek a KDE csomagoktol. Egyebkent azert van ra szuksegem, mert a szuleimnel az internetelereshez szukseg van pptp kliensre.