• PetruZ
    Nem tudom, hogy a Kubuntu-hoz alapból mi jár, de tkp. lényegtelen, mert úgyis egyedileg testreszabható minden linuxos rendszer. De az, hogy egy eredetileg Gnome-os, stabil rendszerre KDE-t hegesztenek elsődleges ablakkezelőnek... hát az nem túl bizalomgerjesztő, és értelmét sem látom. :) De sokan használják, sokan töltik, csak nem lehet olyan rossz már (mint a híre).
    A Kubuntu vitathatatlan előnye a K/K-val szemben a rengeteg doksi és a community support, a sok Ubuntu/Kubuntu spéci howto, valamint az, hogy kiszámíthatóan, rendszeresen frissül. A Knoppix, de főleg a Kanotix eléggé elmaradott ilyen téren, német alapok miatt a fórumok nagy része is német nyelvű, a dokumentáltság is elég szegényes. De ha egy erős KDE-alap kell, amit aztán magad tovább tudsz különösebb segítség nélkül is fejleszteni, akkor inkább a K/K-t ajánlom. Az én céges Kanotix-om egy tavaly nyári kiadásra épül, de már csak nyomokban emlékeztet a Kanotix-standardokra, teljesen átbuheráltam és felfrissítettem. :) Kiindulásnak jó volt, de egy kezdőnek a támogatás hiánya miatt elég kemény dió lehet...