• MerlinW
    Megint pontokban beszélnék:)

1.
    Az a baj az MS-t fikázó emberekkel, hogy fogalmuk sincs miről beszélnek. Hozzáértő ember kis időt eltölt az msdn.com-on és a technet oldalán, (ha megérti az ott olvasottakat) pislogva habogna, hogy hüha.

2.
    Linux jó. De ide vagy oda, mint nonprofit nem fejlődik olyan gyorsan. Másrészt egy pingvin (egy állomás) tudtommal még nem képes/nem rendelkezik olyan széleskörű vállalatirányítási rendszerrel mint a win szerverek. A Vista enterprise az új office-val (melyek 80%-a tiszta .NET és XML szabványokkal müködnek) egymaga kielégíthet egy komplett szervezetet.

Van a Windowsokban win2000 óta egy fícsör. Úgy hijják Active Directory. szuper képességü megoldás. Csakhát bonyolult mint a fene, külön MS tanfolyamokon adnak róla előadást. AD-s rendszergazdák meg jól keresnek:)

Tehát egész egyszerűen megintcsak arról van szó, hogy mindenki azt szajkózza amit hall, amit a felszínes (nagyrészt hozzá nem értő, vagy átlagfelhasznmálói nyelven kommunikáló) hírportálokon olvas, és ez alapján dönti el hogy szimpatikus-e vagy sem neki a szóbanforgó OS. Ill jön a tízenéves divatolás. No comment, jókat mosolygok az Os-es SG hírek kommentjein.

Összefoglalva, én személy szerint imádom a Linuxot. Ugyanakkor igen jól ismerem a Windows is (voltam/vagyok rendszeradmin, rendszergazda ill szoftvert is fejlesztettem rajta évekig), és azt mondom, hogy bár nincs is más a piacon a win2000/XP óta egy darab próblémám sincs a Winnel. Használom mindkettőt, és kivagyok békülve mindkettővel.