LINUX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
feltelepítettem,és az a gondom,hogy a videokártya driverét szerintem rosszúl töltheti be,mert kb szinekbõl van vagy 3.És a felbontás is kartasztrófa.
Hogy tudnám ezt a problémát megoldani legkönnyebben?
De tudtommal a Suse nem telepíthetõ.
Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD
[merlinw.org]
én nem hiába nem próbálom meg (1.2GHz)
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
Mondjuk nemtom milyen vason tolták a videón, de fele olyan gyors sincs az enyémen.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
ha lenne hozzá vasam, szivesen megnézném "élõben". király lehet.
http://www.freedesktop.org/wiki/Software/Xgl
http://www.novell.com/linux/xglrelease/
[merlinw.org]
és ha esetleg le szeretném gyalulni a pingvint, vagy kíndóz halál miatt formázni kéne, akkor hogy smint?
-Programtól függ. Az egyszerûbbek csont nélkül mennek. Néha nem. Néha a bonyolultabbak elsõre elindulnak. De úgy általában az esetek háromnegyedében használható, mûködik.
-Passz. A www.winehq.com - Applications Database alapján elvileg mûködésre lehet bírni.
3Dsmax fut alatta?
Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD
linkek is vannak letöltéshez
letesztelheted itt milyen Linux felel meg az igenyeidnek es a vegen eligazit a megfelelo distributum oldalara, ahonnan nagy valoszinuseggel letoltheted az altalad legmegfelelobbnek valasztottat.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
a rendeset a simát mert most keztem
úgy kb. 1 hónapja nagyon rámozdultak az ubuntu fórumon és van leírás ATI és Nvidia kártyásoknak is. (ha jól emlékszem az nvidia elönyben)
tehát bárki kipróbálhatja már most, de csak az vállalja be, akinek bika gépe van (és sok ideje)
ATI
Nvidia
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
pppoe ugyanez over ethernet
köszi elöre is...
terminalablak a fekete kepernyo szurke betukkel 😊
lehet , hogy rootkent kell futtatni a konfiguraciot.
su
rootjelszoval tudsz rootta valni ( jelzese # a $ helyett a promptban )
és ez a ppp cucc hogy s merre?😊 szûz debianon hol keressem, mit pötyögjek be vagy nem tom. ennyit sikerült eddig is fognom belõle, hogy vmi ppp-vel kell matatni, hol, merre😊
mer ez így kb olyan, mintha ps-nél megérdezné vki, hogy változtathatja meg vminek a színét.
"-hue/saturation-nal.
-aha és mi az😊"
szal érted😄 minden esetre köszi^^
megpróbáztam volna földobni a debiant külön partícióra. és most meg szembesültem azzal a tényel, hogy hülye vagyok a pingvinre való nethegesztéshez. pedig erõsen kéne, mert livecd-rõl tolom😊 eddig vagy vmware-ben dobtam föl, akkor ott natolással ment, vagy pedig olyan gépen szórakoztam vele, amin hálón keresztül gyütt a net és dhcp autokonfiggal megoldódott a pingvin téma, most meg azt akartam volna összehozni, hogy közvetlenül a pingvinen legyen net, aztán nem ment^^
belelestem a manuál konfigba, ami install közben felajánlkozik, de passzolok. foglalkozzak ott a maszkolással, meg dns tartományokkal, miegymásokkal, vagy utólag kéne vhogy összehányni? vagy egyáltalán mit és hogyan csináljak?😊
plíz help😊
köszi^^
Nem csodállom.
Gordonmail!
Mint az általad nyitott Coyote Linux topicban (amelyet azóta bezártak) kifejtetted, neked egy routerként/tûzfalként használható, lehetõleg winchesterrõl mûködõ Linux-disztribûcióra lenne szükséged (és állítólag a Coyote Linux floppys változatával volt már dolgod).
1. A Coyote Linux stabil változata elérhetõ ezen az oldalon, és letölthetõ innen.
2. Hasonló disztribúciók, projektek:
* Freesco (magyar oldal)
* Linux Router Project - halott
* fl4li (magyar oldal)
* BBIagent
* PsygNAT - OpenBSD-n alapuló
* NetBSD/i386 Firewall Project - NetBSD-n alapuló tûzfal
* Smoothwall
en sajnos nem tom mirol irkalsz, de a wwwhttp://distrowatch.com/ oldalon feltehetoleg az osszes linux disztribucio fel van sorolva. ott keresgess.
( mondjuk sem brazil, sem firewall , sem router nevu disztro nincs ott. szal erdemes lenne rakerdezni, attol akitol hallottal rola.)
Brazil Firewall & Router-rõl halottatok-e? Ez is a Linuxtól van, mégpedig egy számítógép megoldás. Ez érdekelne, hogy ezt honnan lehet letõltnei, mert én sehol nem találtom..😞 csak halottam róla, hogy nagyon király.
Winchesterrõl Bootol, Bootolás után beolvassa magát a Memóriába és a Winchester meg leáll, így energiát és zajt takarít meg nekünk. Ha módosítsuk a beállításokat, akkor meg a Winc be, majd megint pár perc múlva ki, kuvajó.
Ha tudnátok Linket, ahonnan lelehetne tõlteni, akkor az frankó lenne <#vigyor4>#vigyor4>
(O_o)
<#ejnye1>#ejnye1><#ejnye1>#ejnye1><#banplz>#banplz>
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Regeltem az SG-nél egy saját fórumot, éás van benne LINUX és WINDOWS téma is, de az a gond, hogy nemsok a látogató, szal kéne egy pár Linux tudós, és kezdõféle felhasználó.
Címem: www.suckee.tvn.hu Onnan egy linkkel elérhetõ a fórumom. Gyertek regeljetek!
Léccci!
kösz Merlin, most már te vagy a második, aki ezt mondja, szal biztos jó😄
Win mellé meg simán fel lehet dobni a pingvint, engedd csak rá a telepitot a másik particiora, készit magának saját bootmanagert, ill látni fogja hogy van a C-n windowsod, és beleteszi neked azt is. Semmi probléma nem lesz.
Ha leszeded a linuxot, akkor meg az XP cd repair funkciojával fixmbr/fixboot, és minden a régi lesz.
[merlinw.org]
www.linuxforum.hu
Kezdõ pingvines volnék. Debiannal foglalkoztam eddig némileg, mert a hálózati része érdekelne a dolognak. Ici-picit foglalkoztam apache-al, sambával, de a mûvem hagy még némi kívánnivalót maga után😊 Érdekelnének pl olyanok, hogy hogy lehetne tényleg stabil szervert csinálni belõle, esetleg ez osztaná szét a netet XP-s vasaknak. Meg kipróbálnám, hogy lehetne azt összedobni, hogy egy pingvinen lévõ alkalmazást használjon egy XP-s gépnél lévõ ember. Ha lehet😊 Igaz ez annyira nem fontos, de talán érdekelne. Meg esetleg a webszerver normális belövése se lenne rossz dolog, bár ez is csak opcionális per pill😊
Jah és mindenek elõtt a gondolom sûrûn visszatérõ kérdés: Hogy oldható meg, hogy az XP és a Debian egymás mellet megférjen? Addig eljutottam, hogy van rá egy külön partícióm😊) Eddig külön gépen ment csak az XP és csak a Debian, aztán most kérdõjel😊
Pingvines oldalakat/fórumokat se nagyon nézegettem még, mert nem tudom mit lenne érdemes kukkolni ezzel kapcsolatban.
Minden segítséget köszönök szépen😊
De, mint keeper2 irta, nincs benne konkretum. Csak halott pingvin. Ha le lenne irva, mi volt a hiba, akkor biztos jobb velemenyem lenne.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
de arról biztosan nem írtak volna, hogyha egy win-es elõadást tart és lefagy a gép. mert az nem szokatlan.
Linux rulz